Yenidoğan Bebeklerin Çok Uyuması

TİTAN

*Melekler Mekanı*
Yenidoğan Bebeklerin Çok Uyuması
yenidoğan bebeğin fazla uyuması
yenidoğan bebeğin çok uyuması



Sevgili melekler, taze anneler bebek bakımında tecrübesiz olmaları sebebiyle bu açıklarını annelerinden, kayınvalidelerinden ya da yakınlarında bulunan tecrübeli kişilerden yardım alarak kapatabilirler. Ancak yakınında bir tecrübeli olmayınca hemen her türlü durum akıllarını kurcalayabilir. Bu durumlardan birisi de yenidoğan bebeklerin çok uyumasıdır. Yenidoğan bebek ne kadar uyur, ne kadar uyumaılı, çok uyuması sorun mudur, tüm bu soruların cevaplarını aşağıdaki makalede bulabileceksiniz...


yenidogan-e6.jpg



Yenidoğan bebeklerin beslenme dışında gün boyu uyumaları normaldir. 6-8 kere beslendikleri ve her beslenme süresinin yarım saati bulduğu düşünülürse 4-5 saat eder ki bu aslında yenidoğan bebekler yukarıda da verildiği üzere günde yaklaşık 18 saat civarı eder.

Yani çok uyumaları normaldir. Ancak bebek sürekli olarak hiç uyanmadan 8 saatten fazla uyursa bebeği kontrol etmek doğru olacaktır. Uykusu hafiftir. Uyurken yüzünde ve vücudunda sık olarak kendiliğinden olan hareketler gözlenir. Büyüdükçe uyanık kaldığı zamanlar uzar. Her bebeğin yapısı farklıdır. Bazı bebekler fazla, bazıları ise daha az uyurlar.

Bebekler büyüdükçe uyku gereksinimleri azalmaktadır.

Yine bebeklerde uyku konusunda bilinmesi gereken bir mesele de bebeklerin gece uykusuna ihtiyaçları olduğu kadar gündüz uykusuna da ihtiyaçları olduğudur. Aslında yetişkin bir insanın dahi gündüz en az yarım saat uyuması sağlık açısından faydalıdır. Aşağıdaki grafikte bir bebeğin aylara göre uyuma ihtiyaçları saat olarak verilmiştir.

Bu sürelerde küçük oynamalar elbette olabilir. Yani günlük değişmeler görülebilir. Örneğin bebekte gaz sancıları varsa, bebek hasta ise, bir yeri ağrıyorsa ya da aç ise daha az uyuyacaktır. Bunun yanında ilaç alan bebekler bazı ilaçların etkisi nedeniyle normalden fazla uyuyabilir. Aşağıdaki tabloyu bir günlük değil genel olarak değerlendirmelisiniz. Yani bebek genelde kaç saat uyumaktadır buna bakılmalı ve çok fazla veya çok az uyuyorsa durumu bir doktora danışmalıdır.

BEBEK UYKU
1 haftalık 18 saat
1 aylık 17 saat
2 aylık 16-16,5 saat
3 aylık 15-16 saat
4 aylık 15,5 saat
5 aylık 15 saat
6 aylık 14-15 saat
9 aylık 13-14 saat
12 aylık 12-14 saat
18 aylık 12-13 saat
 
Geri
Üst