Yerleşme Kanaması Adet Kanamasına Benzer mi

LaViNYaM

>>>ιкιz αηηєѕι<<<
Yerleşme Kanaması Adet Kanamasına Benzer mi
Yerleşme Kanaması Adet Kanamasına Benzer mi- Bu yazımızda yine hanımların çok merak ettikleri sorulardan birine değineceğiz. Başlıkta da görüldüğü üzere yerleşme kanaması diye bildiğimiz implantasyon kanaması adet kanaması ile çok karıştırılır. Yerleşme kanaması nedir? Yerleşme kanaması adet kanamasından farklı mıdır? gibi sorulara doğru detaylı şekilde yanıt vermeye çalışacağız. Bu konuda internet ortamında çok fazla yanlış bilgilere ulaşabilirsiniz. Ama bunu tecrübe edinmiş biri olarak size doğru bilgiler sunmaya çalışacağım.

yerlesme kanamasi mi adet kanamasi mi.jpg


Daha önceki paylaşımımda da belirttiğim gibi hamile kalmak isteyen çiftlerin yumurtlama gününe dikkat etmeleri çok önemli belki de bunun en önemli başlangıç noktası yumurtlama günü tespiti. Yumurta çatlaması belirtileri için bu yazımızı inceleyebilirsiniz. İlk hamilelik belirtisi ise adet gecikmesidir. Ama düzensiz adet olanlar için bu iki durum da çok zordur. Normal adet döngüsü düzenli olan bir kadında ya 28 günde bir ya da 30 günde bir adet gelir. Düzensiz bir adet kanaması olan kadınların öncelikle hamilelik düşünüyorsa bunun tedavisini olması gerekiyor. Adet düzensizliği altında yatan sebepleri bulmak ve bunları tedavi ettirmek çok önemli. Bunun tedavisi sonrasında adetinizi düzene soktuktan sonra yumurtlama zamanınızı daha iyi bilebilecek ve buna bağlı olarak kafanızdaki önemli sorular da kalkacaktır.

Hamilelik belirtilerinden bir önemli ilk belirtilerden biri de adet kanamasından bile önce gelebilecek yerleşme kanaması halk arasındaki ismiyle üstüne görmedir. Üstüne görme yerleşme kanaması ya da implantasyon her hamile kadında görülecek diye bir kural yok aslında. Yerleşme kanaması, yumurtaların çatladığı günde ilişkiye girme durumunda spermin çatlayan yumurtayı döllemesiyle meydana gelen zigotun rahime doğru yola çıkıp buraya yerleşmeye çalışırken oluşturduğu kanamadır. Bu kanama işte çoğu kadın tarafından karıştırılmaktadır. Adet kanaması mı yoksa yerleşme kanaması mı sorusu çok sık sorulmaktadır. Bende şuan ikiz annesi olarak hamileliğimin zor geçtiğini belirtmek isterim. Özellikle ilk haftalarda yani hamileliğimi öğrendiğim zamanlardan sonra ufak bir kanama ben de yaşadım. Yerleşme kanaması düşünüp doktora gitmeseydim belki de bebeklerimden birini kaybetmiş olabilirdim ki yaşadığım yerleşme kanaması değil düşük tehdidi imiş. 1 gün kadar dahi sürmedi ama gerekirse doktorum hastaneye yatmam gerektiğini de söylemişti. Bu arada düşük önleyici iğneler olmuştum bir süre. Siz de kesinlikle ufak bir kanama deyip ihmal etmeyin. Bu başka sebeplere de yol açabilir.

adet kanamasi yerlesmeden farki.jpg


Adet kanaması ve yerleşme kanaması arasında çok fark vardır. Yani aslında bunu farkedebilirsiniz. Adet kanamasından farklı olarak rengi çok açık miktarı daha az olmaktadır. Yerleşme kanaması adet kanaması gibi yoğun kırmızı renkte değildir rengi daha açık pembe ya da kahve tonlarında olabilir. Tabii tuhaf hissettiğiniz kanamalı durumda doktorunuza görünmekte fayda var. Bu bir düşük kanaması bir dış gebelik ya da herhangi bir rahatsızlığın işareti de olabilir. Döllenmenin oluşumdan yaklaşık 15 gün sonra adet gününüzün gelmesi gerekir eğer tabii düzenli adet görüyorsanız. Yerleşme kanaması da adetten önce görülen bir durumdur. Yani döllenmeden 10 gün sonra gerçekleşebilir. Bu tür kanamaların hepsinde 24 saati aşan kanamalı durum söz konusu ise hemen doktora görünmelisiniz. Dediğim gibi bu sandığınız sebepler dışında farklı bir sebeple oluşan kanamalar olabilir. Yerleşme kanamasını gördüğünüz günler döllenmeden 10 gün sonrası olacağından bu günlerde kan testi yapmanız durumunda beta hcg size gebelik hakkında olumlu sonuç verebilir. İlk hafta beta hcg değerleri için bu yazımızı tıklayarak detaylı bilgi alabilirsiniz.

Yerleşme kanaması yine kısa süren bir kanamadır. Normal bir adet süresi 7 gün olmaktadır. Yerleşme kanaması ise yaşadığınız 24 saatten daha az bile olabilmekte ve açık renkte olmaktadır. Adet kanamasının belki 10/1 i kadar bile az olabilmektedir.
 
Geri
Üst