Yerleşme kanamasının rengi ve miktarı nasıldır ?

Uzman SühaN

Administrator
Yerleşme kanamasının rengi ve miktarı nasıldır ?
Yerleşme kanamasının rengi ve kıvamı miktarı nasıldır ?
Yerleşme kanaması
, hanımların sayfamıza sıklıkla yönelttiği soruların başın da geliyor. Bizde yerleşme kanaması ile ilgili tüm sorular dan yola çıkarak , detaylı bir anlatımla ,sizlerle paylaşmayı uygun gördük.

Öncelikle yerleşme kanaması nedir , ona değinelim. Yerleşme kanaması yani implantasyon , (halk arasın da üstüne görme) döllenmiş yumurtanın rahime yerleşme,yuvalanma durumun dan kaynaklanır. (Yerleşme derken daha açık anlatırsak , döllenmiş olan yumurtanın rahim duvarına yapışması.) Bazı hanımlar yerleşme kanamasını adet kanaması ile karıştırmaktadırlar. Oysa yerleşme kanaması adet kanaması gibi yoğun kıvamlı olmaz.
Açık pembe -kahverengi renkte ve 2-3 damladan ibarettir , yerleşme kanaması . Adet kanaması ise yoğun olup 3-4 gün sürmektedir. Yerleşme kanaması ne zaman başlar sorusunun cevabı ise şudur ; Aslın da yerleşme kanamasının tam bir zamanı yoktur. Adetin başında da olabilir sonunda da. Ayrıca her lekelenmeyi de yerleşme kanaması olarak algılamamak lazım. Zira , ovülasyona bağlı lekelenmeler, ara lekelenmeler, hormonal problerden kaynaklanan lekelenmeler, rahim, kist miyom dan ötürü de lekelenmeler olabilmekte. Bu yüz den gebelik şüphesini ,en doğru ve net olarak gebelik testi yaparak teyit edebileceğinizi vurgulayalım. Yerleşme kanaması ile ilgili tüm ayrıntıları uzmanların dan derleyerek paylaşmaya devam ediyoruz .

Öncesi ; Gebelikte yerleşme kanaması nasıl olur? Adlı konumuzu da incelemenizi öneriyoruz.



yerleşme kanaması yaşayanlar.jpg



Yerleşme kanaması yumurtlama döneminde spermle döllenen yumurtanın rahme yerleştiği zaman rahim duvarlarında oluşan kan akışından dolayı olan kanama türüdür. Hamilelik döneminde genellikle kadınlarda oluşan bir kanamadır. Tabi ki istisnalarda olabilmektedir.
Yerleşme kanaması ne kadar sürer ağrılı olur mu ?

Yerleşme kanaması ne renk olur der iseniz kanamanın rengi pembemsi veya kahverengi olarak gerçekleşir. Regl kanaması ise daha koyu kırmızıdır ve kan pıhtıları halinde gelmektedir. Bu seçenek ikisini ayırt etmenin en iyi yoludur.
Öncelikle regl kanaması 28 günde bir gerçekleşir. Yerleşme kanaması ise yumurtlamanın 9. gününde karşılaşabileceğimiz bir kanamadır.
Regl kanaması ortalama 3 ile 7 gün arasında sürmektedir. Ama yerleşme kanaması sadece lekelenme olarak görülmektedir.
Regl kanaması sürekli olarak görülmektedir. Yerleşme kanamasında ise genelde lekeler halinde olmasıyla beraber ne kadar sürebileceği belli olmamaktadır.
Regl kanaması birçok ağrılara neden olabilir ama kanama bittikten sonra geçen ağrılardır bunlar. Yerleşme kanamasında ise aynı ağrılar gerçekleşir ama bazen birkaç ay bazen ise hamilelik boyunca sürebilir.
Yerleşme kanamasının herhangi bir takvimi var mıdır ?
Tabiki hayır bir takvimi yok hamilelik süresinde özellikle yumurtlamanın hemen ardından olabilir.
Yerleşme üstüne görme kanaması tanımından sonra sorusundan sonra bu duruma uyan kanama nasıl olur? Kanama denilen durum aslında lekelenme tarzındadır ve fazla değil birkaç gün sürer. İmplantasyon kanaması regl başlangıcından 1 hafta önce olacağı gibi, regl dönemi başlangıcına da denk gelebileceğinden, implantasyon kanaması, pek çok kadın tarafından regl kanaması ile karıştırılabilmektedir.

Yerleşme Kanaması Nasıl Olur Ne Zaman Olur ?
Ancak implantasyon kanaması ile regl kanamasının birbirinden ayıran en önemli ayrıntı kanamanın yoğunluğudur. Yerleşme kanaması regl kanamasına göre hem daha kısa sürer hem de yoğunluğu azdır ve daha çok lekelenme tarzındadır. Rahimden gelen pembemsi bazen de kahverengiye çalan akıntı, lekelenme olarak bilinir. Aradaki bu farkı hissettiğinizde, eğer hamilelik gibi bir olasılığınız da varsa hemen doktorunuza müracaat ederek gerekli testleri yaptırmanız yerinde olacaktır.

Yerleşme Kanamasının Rengi Ve Miktarı
Konusunda bizlere ulaşmak isterseniz lütfen çekinmeden ve üstelik kayıt bile olmadan sorunuzu bizlere gönderin. Sonra bekleyerek ilgili sayfayı gün içinde yenileyin ve size verilen cevapları görün.
Yerleşme kanaması yaşayanlar yaşadığını düşünenler ne yapmalı ?

Regl den farklı olarak bir durum ile karşılaştı iseniz ve bu kanama özellikle bir iki gün daha az şekilde ortaya çıktı ise bizlere yorumlarınız ile aklınızdaki tüm sorular ile dönüş sağlayın. Bu durumun otomatik hesaplayıcısı bulunmamaktadır bilginiz olsun.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba,


implantasyon , yani yerleşme kanaması , üstüne görme hamilelik belirtilerinden biri olarak adlandırılan kanama türüdür. Spermle döllenen yumurtanın rahme yerleştiği zaman rahim duvarlarında oluşan kan akışından dolayı kaynaklanmaktadır. Genelde adete birkaç gün kala yada adet gecikmesin de ortaya çıkabilmektedir. Hamile olup olmadığınızı ancak test yaparak öğrenebilirsiniz. Adetiniz de en az 3 günlük gecikme olursa test yapın. ( Her lekelenme gebelik kaynaklı değildir)
 
merhaba.adet takvimime göre ayın 15 inde yumurtlama günüm ve ben yumurtlama gününden 4 gün önce ilişkiye girdim.Boşalma durumu olmadı çünkü eşim geri cekilme yöntemini tercih ediyor.Sonra her ihtimale karşı ertesi gün hapı aldım ve hiçbir yan etkisini görmedim.Bir dahaki reglimi bekledim.Sonrasında ayın 17sinde tekrar ilişkiye girdik ve yine geri çekilme yöntemini kullandık.Boşalma hiçbir şekilde olmadı.29 martta regl olmam gerekiyordu fakat sadece üç gündür leke görüyorum.Bu lekeler adet denmeyecek kadar az ama yine de leke denecek kadar az değil.Üç gündür devam ediyor kesik kesik.Belki kullandığım ertesi gün hapı yüzünden de olabilir diye düşünüyorum ama yerlesme kanamasi ihtimali de endişelendiriyor beni.hamile olma ihtimalim var mıdır acaba bu durumda
 
Merhaba, geri çekme yöntemi etkili bir doğum kontrolü değildir. Ejakülasyon olmasa bile zevk suyuyla gebe kalınabilir. İhtimal düşükte olsa imkansız değildir. Lekelenmeniz muhtemelen ertesi gün hapın dan kaynaklanıyor yalnız yinede tedbirli olmakta fayda var. Gebelik testi yapmanızı öneriyorum.
 
Merhaba, geri çekme yöntemi etkili bir doğum kontrolü değildir. Ejakülasyon olmasa bile zevk suyuyla gebe kalınabilir. İhtimal düşükte olsa imkansız değildir. Lekelenmeniz muhtemelen ertesi gün hapın dan kaynaklanıyor yalnız yinede tedbirli olmakta fayda var. Gebelik testi yapmanızı öneriyorum.
Aslında leke gördüğüm ilk gün adet olmam gereken gündü ve 3 gündür devam ediyor.Adet gibi de değil.Bikaç damla da değil yani lekeden biraz daha fazla.O yüzden başta adet oldum sandım ama adetten daha az ve kesik kesik.Sanki küçük pıhtılar da var.Hapın etkisidir diye umut ediyorum.Çocuk düşünmüyoruz çünkü.eczaneden test almayı düşünüyorum bugün ama ne zaman test yapmam doğru olur.
 
Aslında leke gördüğüm ilk gün adet olmam gereken gündü ve 3 gündür devam ediyor.Adet gibi de değil.Bikaç damla da değil yani lekeden biraz daha fazla.O yüzden başta adet oldum sandım ama adetten daha az ve kesik kesik.Sanki küçük pıhtılar da var.Hapın etkisidir diye umut ediyorum.Çocuk düşünmüyoruz çünkü.eczaneden test almayı düşünüyorum bugün ama ne zaman test yapmam doğru olur.

İstediğiniz zaman test yapabilirsiniz . Sabah test yapmanız daha uygun olur. Test yapmadan önce sıvı almayın.
 
Her bayan adetten bir günce ve adet bitimin de lekelenme yaşar. Adetten önce gelen lekelenme , ilerleyen saatler de kanamaya dönüşür. Bu kanama kıvamlı ve yoğundur. Lekelemeler genelde başlarken ve biterken kahverengi olur. Yoğun hale geldiğinde , vişne çürüğü, koyu kırmızı,siyaha yakın kırmızı olmaktadır.Oysa yerleşme kanaması yada lekelenmesi, adet kanaması gibi yoğun olmaz. Bir kaç damla , pembe renkte olur. Bu Yerleşme kanaması da , döllenen yumurtanın , rahime tutunma aşamasın da gerçekleşmektedir. Kadınların çoğu , adet kanaması ile yerleşme kanamasını birbiriyle karıştırmaktadırlar.Oysa her ikisinin arasın da farklılıklar vardır. Yukarıda anlatılığı gibi. Yerleşme kanaması mı adet kanaması mı bunu anlamanın tek yolu da kanamanın miktarı ve rengi. Akabinde yapılacak gebelik testiyle de gebeliğin olup olmadığı anlaşılır. Gebelik testini de şayet adetiniz de gecikme varsa , küçük lekelenmeler de yaşıyorsanız o zaman yapın. Öncesi yapılan testler net sonuç vermeyebilir..
 
Merhaba adet gormeme 2 3 gunum var ama yaklaşık bir haftadir bir iki gun arayla kahverengi leke geliyor. Daha once hic olmamisti dogum kontrol hapi kullaniyorum esimde kendinden emin hap kullanirken hamile olma olasılığım varmi acaba
 
Geri
Üst