Yerleşme kanamasının rengi ve miktarı nasıldır ?

Merhaba eşimle bebek yapmayı planlıyoruz adetimden önce gebelik testi yaptım negatif çıktı bu ay adetimi gününde oldum ancak adet gününe kadar baş ağrısı mide bulantısı gibi belirtilerim vardı adet günü ise 1. Gün koyu kahve lekelenme ile başladı ara ara 3. Güne kadar pembe kanama mevcut aynı zamanda baş ağrısı özellikle gün içerisinde mide bulantısı devam ediyor test hatalı olmuş olabilir mi bunun nedeni yerleşme kanaması olabilir mi cevap verirseniz çok sevinirim
 
Merhaba eşimle bebek yapmayı planlıyoruz adetimden önce gebelik testi yaptım negatif çıktı bu ay adetimi gününde oldum ancak adet gününe kadar baş ağrısı mide bulantısı gibi belirtilerim vardı adet günü ise 1. Gün koyu kahve lekelenme ile başladı ara ara 3. Güne kadar pembe kanama mevcut aynı zamanda baş ağrısı özellikle gün içerisinde mide bulantısı devam ediyor test hatalı olmuş olabilir mi bunun nedeni yerleşme kanaması olabilir mi cevap verirseniz çok sevinirim

Septomlarınız gebelik belirtisi olduğu gibi başka sağlık sorunlarından da kaynaklanabilir. Yerleşme kanaması adet gibi yoğun olmaz. Bir kaç damladan ibaret bir lekelenmedir. Belirtilerden yola çıkarak gebelik teşhisi yapmayı doğru bulmuyorum. Gebelik testi yaparak hamile olup olmadığınızı öğrenebilirsiniz.
 
slm adetim normalde 7 gün sürüyor bu ay 4 gün sürdü ilk gün lekelenme sonra yoğunlaştı kendimi yorgun hissediyorum midem bulanıyor test yaptım negatif acaba geç döllenme olabilirmi??
 
Adetin 2-3 gün sürmesi normaldir sizinki 4 gün sürmüş bir olumsuzluk söz konusu değil. Zaman zaman adet kanamasının miktarı değişebilir. Durumunuzun gebelikle ilgisi yok , test sonucunuzun negatif olmasıda gebe olmadığınızı gösteriyor. Ayrıca septomlarınız başka bir sağlık koşulundan kaynaklanabilir. Septomlarınız uzun süreli olursa bir hekime görünmenizde fayda var..
 
Mmerhaba sevgilimle surtunme yoluyla iliski yasadik ikimizde ciplaktik kesinlikle vajina agzina kenarina ya da vajinaya bir boşalma olmadi fakat reglden once grip oldum ve sinav haftaları dolayısıyla cok stresliydim 2 gun önce olmasi gerekirken reglim gecikti bugun hamilelik testi yaptik ve sonuc negatif cikti fakat yine bugün pembe kanamam geldi oyle bir kac damla degil ama sizce hamile olma riskim nedir?
 
Gebelik testi sonucunuz negatif çıkmış bu durumda gebelik söz konusu değildir. Çok stres yaptığınız için döneminiz gecikiyor olabilir. Bir kaç gün içinde adetiniz gerçekleşmez ise bir kadın doğum uzmanına görünün.
 
Merhaba dunku pembe kanama yerini norml kanamaya birakti ve oldukca da yogun bugunki 3. pedimi degistiriyorum sanirim hamilelim belirtileri ortadan kalkmis gibi görünüyor?
 
Sitemize yine sıklıkla gelen sorulardan bir kaçı ; bu ay adetim 1 gün sürdü hamilemiyim, bu ay adet olmadım küçük lekelenmem var gebe kalmış olabilirmiyim, yerleşme kanaması ile adet kanamasını nasıl ayırd edebilirim ? Bu soruların deylarını ilk sayfamızada vermiştik. Şimdi ek bilgiler vererek merakınızı gidermeye çalışalım..Bu ayki dönemini kaçırdınız ve karın bölgesinde sıkıcı bir ağrı hissediyorsunuz. Bu acıyı takiben hafif kanama da görebilirsiniz. Ve adet döngüsün başlamadı, gecikme yaşıyorsunuz . Peki, hamile olabilme ihtimaliniz var mı ? Bu sorunun cevaı evettir. Normal dönemden daha hafif olan lekelenme ile birlikte hafif kramplar, şüpheleri doğrulayabilir. Bir kadın genellikle yumurtlama döngüsüne bir sonraki menstrüel siklusundan önceki iki hafta başlar. Döllenmeden sonra implantasyon için normal zaman dilimi yaklaşık 9 ila 12 gündür. İmplantasyon süresi birkaç vakada değişebilir. Bazı kadınlar, belirtilen süreden daha önce sıkıntı yaşayabilirken, bazıları daha sonraki bir tarihte yaşayabilir. Süre normalde kısadır. Yaklaşık bir kaç dakika kadar sürebilir veya hatta bir kaç saatliğine inebilir.
 
Bu fiziksel değişim, vücut tarafından sergilenen belirtiler ve semptomlarla tanımlanabilir. Bununla birlikte, semptomların zaman çerçevesi kişiye göre değişebilir. Aşağıda, hamile olup olmadığınızı teyit etmenize yardımcı olabilecek gözlemleme ile implantasyonunun bazı belirtileri verilmiştir.Bazı kadınlar abdominal bölgede özellikle alt karın bölgesinde hafif bir kramp hissi yaşayabilir. Hamilelik aşamaları geliştikçe, kramplar seyrek hale gelir, ancak kalıcı olabilir. Bunun nedeni rahmin büyüyen fetusun ve pelvik bölge bağlarının büyümekte olan rahime uyum sağlaması için kendini hazırlamasıdır.
Yerleşme kanmasına genellikle kramplar eşlik eder.Bu vajinadan pembemsi bir akıntı olarak fark edilebilir.Bu lekelenme birkaç gün sürebilir ve aynı zamanda hafif ağrı ile devam eder.Bazen, aşırı abdominal kramp, yanlış bir şey olduğuna dair bir işaret olabilir. Şiddetli karın ağrısı, ardından vajinal kanama ve doku deşarjı bir düşükle sonuçlanabilir.Ayrıca, zigotun fallop tüplerine yerleştirdiği ve tıbbi bir acil durum olduğu ektopik gebeliğin bir göstergesi olabilir. Bu nedenle, doğum uzmanı veya jinekologunuza bu konuda danışmanız tavsiye edilir.
 
Geri
Üst