Yeşil Kahve Faydaları ve Zayıflamaya Etkisi

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Yeşil Kahve Faydaları ve Zayıflamaya Etkisi
yeşil kahve çekirdeği faydaları, yeşil kahve ile zayıflama, yeşil kahve zayıflatırmı
Son zamanlar da özellikle araların da ünlülerin de bulunduğu birçok kişinin yeşil kahve çekirdeği ile zayıfladığı haberleri ortalıkta hızla yayılmaya devam ediyor. Öncelikle sizlere yeşil kahvenin faydaları ve hemen ardından yeşil kahvenin zayıflamaya olan etkisinin bulunup bulunmadığına dair gereken bilgileri sizler için paylaşıyoruz.
yesil kahve.jpg

Yeşil Kahve, yeşil çay ve kakao bitkilerinde olduğu gibi kafein maddesinin doğal deposudur. Kafein metabolizma hızlandıran etkilere ve özelliklere sahip olduğundan dolayı alımından 30 dakika sonra bedensel aktiviteleri ve beyin faaliyetlerini hızlandırmaktadır. Yeşil kahve ile alınan kafein maddesinin metabolizma artırıcı etkisi 2 ile 5 saat arası sürmekte ve yorgunluğu halsizliği önlemektedir.

Yeşil kahvenin faydaları nelerdir?

Yeşil kahve faydaları bakımından sağlığa ve zayıflamaya yararları olarak iki yönlü etki gösterir. Yeşil kahve çekirdeği, kavrulmamış ve işlenmemiş olduğu için antioksidan maddeler bakımından diğer kahve türlerine göre daha fazla zengindir. Bu da vücuttaki serbest dolaşan yağ moleküllerini (serbest radikaller) parçalar ve vücudun doğal bağışıklık sistemini korur. Siyah kahve pişirilme ve işlenme esnasında melanoidler adı verilen bir takım antioksidan maddeleri kaybetmektedir. Bu da siyah kahvenin zayıflatıcı etkisini azaltmaktadır.


Yesil kahve ile zayıflama

Yeşil kahve 2 yönden zayıflama sağlar. bunlardan birincisi yukarıda belirttiğimiz gibi metabolizma hızlandıran melanoidler türü antioksidanlar ı içermesidir. Bu sayede vücudun kalori harcama düzeyi artar. Diğer yandan da Yeşil kahve çekirdeği, yeşil çay yaprağına göre 3 kat daha fazla antioksidanlar ı içermekte ve 2 kat daha fazla hızlı zayıflama ve kilo kaybı sağlamaktadır. Şayet kahveyi ham haliyle pişirmeden tüketirsek (yeşil kahve olarak) sindirim sisteminin yağları sindirme hızı daha az olmaktadır. Bu da yediğimiz besinlerdeki gereksiz kalorilerin vücudumuza geçmesini büyük oranda engellemektedir. Yeşil kahvenin ikinci tür zayıflama etkisi ise bu yöndedir.

Ayrıca ABD de deki saygın tıp dergilerinden birisi olan “American Journal of Clinical Nutrition” da yayınlanan bir makalede yeşil kahve de bulunan klorojenik asitlerin vücudun şeker emilimini düşürttüğü ve zayıflama sağladığı yapılan araştırmalarda ortaya çıkartılmıştır. Yeşil kahve son zamanlarda bir çok bitkisel mağazada ve internette satılmaya başlanan doğal ve bitkisel zayıflama ürünü olarak tüketime sunulmuştur. Ancak aşırı kahve tüketimi vücutta su tutulmasına neden olabileceği için yeşil kahve kürü uygulanırken günde en az 2.5 litre su içilmesi tavsiye edilmektedir. Yeşil kahveyi tek başına kullanabileceğiniz gibi arap kahvesi veya türk kahvesi ile harmanlayarak ta içebilirsiniz.
 
Geri
Üst