yeşil ve mavinin birleştiği nokta!

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
yeşil ve mavinin birleştiği nokta!
kiralık karavan fiyatları karavan fiyatları inbükü camping marmaris çadır kampları marmaris çadır kamp yerleri
Çam ve günnük ağaçlarının kokusunu taşıyan tertemiz hava, kirliliğe rastlanmayan berrak deniz kıyısında ekonomik tatil yapmaya ne dersiniz? Reşadiye yarımadasında yer alan, Marmaris'e 28 km uzaklıktaki İnbükü orman içi Dinlenme Yeri, tam bu isteklere cevap verecek niteliklere sahip. Etrafı tel örgülerle çevrili kamp sahası 40 dönümlük, ağaçlarla kaplı bir arazi, hem orman hem de deniziyle tatil severlere iki farklı lezzete dinlenme olanağı sağlıyor. Kamp sahası içinde günnük, çam meşe, mersin, ağaçlarının gölgesi altında rengarenk zakkumlarla yaz aylarının sıcaklığından bir ölçüde korunarak tatil yaparken hemen önünüzde uzanan berrak deniz, güneş ve sıcaktan bunalanları serinletiyor.

a.jpg



İnbükü Orman İçi Dinlenme Yeri, kenarındaki iki komşu koydan oluşuyor. Kamp alanı gişesi girişinde ikiye ayrılan toprak yoldan sağa ayrılanlar gece konaklama yapılmayan günübirlik kullanım alanına yani "Çökeltme Koyu"na geliyorlar. Bu koyda hizmet veren büfeden konuklar piknik ihtiyaçlarının bir bölümünü karşılayabiliyorlar. Mağara Koyuna ise araç yolu yok, sadece yürüyerek iniliyor. İnbükü Koyunda, aracınızla çadırınızın yanı başına kadar gelme imkanı bulunuyor.

f.jpg


Mayıs ayında başlayıp Ekim ayı sonuna kadar sezonu, kampçılar daha da uzatıyorlar. Kendilerini evlerindeki kadar rahat hisseden kamp sakinleri arasında 15 yıldır aynı dönemlerde aynı arkadaşlarla karşılaşmanın tatil yamanın sevincini yaşayanlar görülüyor. Kamp alanı içinde duşlar, wc, elektrik, çamaşırhane, bulaşıkhane, yemekhane ve kafeterya, büfe bulunuyor. Su ise dağdan gelen içmeye müsait kaynak suyu.
Ilık denizin kıyı kesimi ilk beş metresi taşlık, sonrasında kum başlıyor ve ancak 20 metre ilerleyenlerin boyuna ulaşıyor.

Kamp eğlenceleri
b.jpg



Kampçıların kendi aralarında düzenledikleri grup eğlenceleri neredeyse her gece yapılıyor. Gitar çalıp şarkılar söyleyen gençler, dans edip geç saatlere kadar hoş vakit geçiriyorlar. Gündüz ise gezi motorları ile çevre koy ve adalara tekne gezileri düzenleniyor. Saat 10.00 da hareket eden gezi severler kumanyalı veya kumanyasız katıldıkları gezilerde, Hisarönü körfezi içinde, Dişlice, Kamelya Adalarına, Orhaniye, Kız kumu, Selimiye, Balıkaşıran, Bencik, Yeşil Deniz, Akvaryum gibi bir çok koya uğrayıp yüzme molası veriyor 18.00 de İnbükü'ne dönüş yapıyorlar.
Gün içinde kiralık sandalla kürek çekenler, hamaklarda yılın yorgunluğunu atanlar olduğu gibi İnbükü'nden düzenlenen balık tutma turlarına katılanlarda oluyor. Sübye, kalamar takılan oltalarla sabah erken kalkanlar dip balıklarını tutuyorlar. İnbükü kamp işletmesinin düzenlediği jeep turları ise bir başka seçenek. Deniz sporlarına meraklı olanlar koy içinde motorsuz sörf, kano, yelken yapabiliyor, jet-ski ve sürat motoru su kayağına koy içinde izin verilmiyor. Av sahasına kapalı olan bölgede yaban domuzu, keçilere, yılkı atlarına, kekliklere, tavşan, tilki, sincaplara,. bukalemun, çekirge, kelebekler ve kelebek avcılarına rastlanıyor. Koyun tepeden nefes kesici güzellikteki manzarası, bitki dokusu içinde yer alan ilginç gövdeli ağaçlar fotoğraf severlere ilginç kompozisyonlar oluşturuyor.

c.jpg


g.jpg


NASIL GİDİLİR?

gidilir.jpg


Özel araç veya otobüs yolculuğu ile önce Marmaris'e gelenler sağa yön gösteren Datça tabelası istikametinde ilerliyorlar. Son yıllarda yapılan yol genişletme çalışmaları sayesinde asfalt yol virajlardan arınmış, rahat bir yolculuk sağlıyor, Yol yapım çalışmaları Datça yakınlarında (Temmuz 2003) devam ediyor ama İnbükü yolcuları bundan etkilenmiyorlar. 28 km lik İnbükü- Marmaris arasında minibüs seferlerini kullanmak isteyenler kamp alanından ana yola kadar tırmanıp Datça'dan gelen seferlere biniyorlar. Dönüşler buçuklu saatlerde Marmaris'ten kalkan minibüslerle yapılıyor. Transfer ücretini ödeyenler kamp aracıyla götürülüyor.


NE YENİR?

İnbükü Kamp Alanı içinde çadır kuranlar genellikle yemeklerini kendileri yapıyorlar. Buna rağmen kampta yemek yenecek veya misafir ağırlayacak bir kır kafeteryası hizmet veriyor. Ağaç masalar dizili gölgeli alanda kahvaltı yapılabiliyor, sabah balıkçıların getirmiş olduğu günlük balıkları, veya çeşitli mezeler, salatalar, kızartmalar, yumurtalı yemekler, ızgaralar, tavalar, içki ve içecekler, dondurmalar yaz mönüsü içinden seçebileceklerinizi oluşturuyor. 1960lı yılların klasikleşmiş rock melodilerini dinleyerek yemek yiyenler TV de seyredebiliyorlar. Marmaris'ten gelen ekmek arabasına bir gün önceden gazete, dergi gibi siparişleri verebiliyorlar. Yörenin balık çeşitleri arasında mercan, karagöz, çipura, kefal, levrek, barbunya, akya, lahos, kalamar, ahtapot, karides bulunuyor.
Rezervasyon ve balık siparişi için



NEREDE KALINIR?

İnbükü kamp alanı içinde seçeceğiniz alana 4 kişiye kadar çadır kurmanın bir günlük kirası Orman bakanlığı Milli Parklar yönetmeliğine göre düzenleniyor. Dört kişiden sonra her bir kişi için + bir milyon TL, çadırınıza elektrik isterseniz + 2 milyon TL fark ödüyorsunuz. Gaziler, şehit eşi ve çocuğu, sarı basın kartı sahibi gazeteciler, öğrencilere %50 indirim uygulanıyor.
Kiralık çadırlar 30-40 YTL. ile fiyatlanırken, içinde yatak, çarşaf, yastık, pike, masa, sandalye ve buzdolabı bulunuyor. Dayalı döşeli karavan kirası ise 55 YTL. Elektrik + çadır yeri kirası 11.60 YTL, karavan 12.20 YTL gecelik kira bedeli ödeniyor. Bir hafta çadır kiralayanlara gün konaklama imkanı veriliyor.
Kamp alanı günde iki kez ilaçlanıyor, günde altı kez sıhhi temizlik yapılıyor, tekne ile Hisarönü körfezi gezilip arzu edenler balık tutma turlarına katılabiliyor, isteyenler kano deniz bisikleti ve sörf gibi aktivitelere katılabiliyorlar.
Milli Parklar Müdürlüğü ile ortaklaşa biyolajik atık su arıtma sistemi 2005'ten bu yana hizmet verirken doğayı temiz tutuyor, aileler bir aylık bebekleriyle bile gelip rahatça tatil yapabiliyorlar.
Günü birlik girişlerde gazeteciler ücret ödemiyor.
Çadırı olmayanlar için iki kişilik veya 10 kişilik çadır kirası 15 ila 25 milyon TL arası fiyat ödeniyor. Bu ücrete yer kirası ve elektrik dahil. Büyük gruplar için 250 milyon TL fiyatlı özel alanlar tahsis ediliyor. İsteyenler çamaşır makinesi kiralayabiliyor.
Rezervasyon Nuriye+Deniz Bozkurt
YEŞİL=MAVİ
İNBÜKÜ/ÇÖKELTME KOYLARI
Kamp Karavan: (0-252) 436 91 19
(0-544) 878 10 10
(0-544) 544 25 20
Marmaris-Datça yolu 25. km.
Hisarönü - Marmaris / MUĞLA



01.jpg


17.jpg


04.jpg
 
Geri
Üst