Yoga Bağışıklık Sistemini Güçlendiriyor.

SadmiN

♥ Evli Mutlu Çocuklu ♥
Yönetici
Yoga Bağışıklık Sistemini Güçlendiriyor.
Araştırmalar sonucunda yoga yapan kişilerin bağışıklık sistemlerinin güçlendiği saptanmıştır.

yogagrip.jpg
Soğuk algınlıkları genelde virüs yolu ile bulaşır. Genel semptomları nezle, hapşırık, boğaz ağrısı, baş ağrısı ve kuru öksürüktür. Özellikle sonbahar ve kış ayları soğuk algınlığının en yoğun görüldüğü mevsimlerdir ve soğuk hava genizde ve sinüs bölgesinde kuruluğa yol açar ve bu durum solunum yollarında enfeksiyon olasılığını arttırır. Alerjik rahatsızlıklar da burun/geniz bölgesini etkiler. Ayrıca kadınların bedeni adet döneminde daha hassas olduğundan soğuk algınlığına yakalanma riski daha fazla olabilir. Soğuk algınlığını önlemek için bağışıklık sistemimizin güçlü olması önemlidir.
Yoga, günlük hayatınızın içinde ne kadar yer alırsa, size o denli yararı olacaktır.
Yoga, kişinin her tür gelişimine yardımcı olduğu gibi soğuk algınlığını önlemeye ve kişinin bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesine yardımcı olur.
Yoganın tedavi edici özelliğinin yanı sıra hastalıklara karşı bağışıklık sistemini düzelttiği saptanmıştır. Yoga egzersizleri, stres hormonu seviyesini azaltır ve vücudu enfeksiyonlara karşı korur. Yoga nefes teknikleri (pranayama) ciğerlere daha çok oksijen gitmesini sağladığı için soğuk algınlığı, astım, sinüzit ve alerji gibi rahatsızlıkların önüne geçilmesini sağlar.
Yoga asanaları sizi daha zinde yapacağı gibi, hayata daha olumlu bakmanızı sağlayacaktır ve zihninizi ve bedeninizi gevşeterek duygusal ve fiziksel stresten arınmanızı sağlayacaktır, bu da sizi virüslere karşı daha dirençli kılacaktır.
Soğuk algınlığını önlemek için yararlı olabilecek bazı Yoga hareketleri
Kabalabhati
Bu önemli bir nefes tekniğidir. Solunum yollarındaki tıkanıklık ve göğüs bölgesindeki blokajlar bu hızlı nefes alıp verme tekniği ile rahatlar.
Göğüs bölgesi için yapılan yoga duruşları, bağışıklık sisteminin temel noktası olan ve göğüs kafesinin tam ortasında bulunan timüs bezini harekete geçirir.
Bhujangasana(kobra duruşu), Gomukhasana(inek yüzü duruşu), Şalabhasana(çekirge duruşu) Matsyasana(balık duruşu), Navasana (kayık duruşu), Sethu Bandhasana(köprü duruşu), Dhanurasana(kurdela duruşu), Savasana(gevşeme ve dinlenme) gibi duruşlar göğüs ve solunum için son derece yararlıdır.
*** bu hareketlerin deneyimli yoga eğitmenleri eşliğinde yapılması önerilir.
Jala Neti: Soğuk algınlığı, nezle ve sinüziti tedavi eden ve burun temizliğinde kullanılan en eski ve etkili yöntemlerden biri de jala pot denilen burun temizleme kabıdır. Burun kanallarına su akıtılarak yapılan bu temizlik yöntemi o bölgede oluşan mikrop ve bakterilerin oluşmasını engeller.
Soğuk algınlığına iyi gelecek ve balgam önleyici besinler:
Domates, yeşil salata, havuç, salatalık, portakal,limon, kaynamış limon suyu, zencefilli çay, karabiber,
Süt, peynir, yoğurt, muz, nişastalı ve yağlı yiyeceklerin balgam arttırıcı özelliği vardır ve soğuk algınlığı döneminde bu gıdalardan kaçınılması önemlidir.
Yoga Eğitmeni
Beklen Dalgakıran
 
Geri
Üst