Yoğurdu nasıl mayalıyorsunuz sütün sıcaklığı nasıl olmalı?

  • Konbuyu başlatan Evdemelekvar
  • Başlangıç tarihi
E

Evdemelekvar

Forum Okuru
Yoğurdu nasıl mayalıyorsunuz sütün sıcaklığı nasıl olmalı?

Yoğurt çalarken süt sıcaklığı melek kadınlar kulübü yoğurt çalarken süt sıcaklığı nasıl olmalı forum'da.​

Kızlar 1 yıldır evliyim ama bir türlü yoğurt mayalama ya öğrenemedim tecrübeli yoğurdu böyle taş gibi olan hanım arkadaşlara sormak istiyorum yoğurt çalarken süt sıcaklığı nasıl olmalı? Yoğurt mayalarken kullandığınız püf noktaları var mı? Eğer artık yapamazsam yoğurt mayalama makinesi almayı düşünüyorum. Her şeyini tam yaptığımı düşünüyorum ama hala sulu ve böyle kremamsı bir kıvamda oluyor bu neden böyle?
 
Merhabalar yoğurt mayalamak aslında bazı ufak püf noktalarına oyarak yaparsanız çok kolay tabii ki burada önemli bir faktör sütünüzün de güzel olması gerekiyor ve iyi kaynamış olması gerekir. Yoğurt çalarken süt sıcaklığı konusunda en önemli püf noktası sütün sıcaklığını ayarlamak tır bu ne çok fazla sıcak olmalı ne de çok ılıktan soğuk olmalıdır bunun tam ayarı 45 derece civarıdır bu sıcaklık aslında tecrübeli olanlar için serçe parmağınızla ölçülebilecek derecedir. Yani tecrübeli bir ev hanımı uzun zamandır süt mayalayan bir ev hanımı bu sıcaklığı termometreye gerek duymadan serçe parmağı ile ölçebilir. Bunu termometre olmadan şu şekilde de yapabilirsiniz ben de bu şekilde yapıyorum serçe parmağınızı 7 saniye kadar sütün içerisini tuta biliyorsanız yanmadan mayalamaya hazır olmuş demektir.

Bu ısıdan daha sıcaksa sütünüz ya kesilecektir ya da yoğurt sulu ve ekşi olabilir ve aynı zamanda dediğiniz gibi krema gibi bir kıvam alacaktır. Tam tersi şekilde sütün çok soğuk olması da yine yoğurdun tutmamasına neden olabilir.

Dilerseniz aşağıdaki linkten "evde lezzetli yoğurt mayalamanın püf noktaları" konumuzu inceleyerek yoğurt nasıl mayalanır detaylarıyla öğrenebilirsiniz.

 
Geri
Üst