Yulaf diyeti zayıflatır mı kilo vermek isteyenler buraya

LaViNYaM

>>>ιкιz αηηєѕι<<<
Yulaf diyeti zayıflatır mı kilo vermek isteyenler buraya
Yulaf diyeti zayıflatır mı yulaf diyeti ile kilo verenler yulaf diyeti kaç kilo verdirir ve daha fazlası Melekler FORUM'da.

YULAF DİYETİ NASIL BİR DİYETTİR?


Hem sağlık açısından yararlı hem tok tutucu bir özelliğe sahip yulaf. Diyetisyenlerin de çok önerdiği bir besin olan yulaf hem lifli olması ile sağlıklı hem de tok tuttuğu için diyet gruplarının da baş numaralı besini. Yulafın bir özelliği de şeker dengesini sağlaması. Yulaf diyeti yaparken kendinizi zinde ve hiç aç hissetmeyeceksiniz. Ben diyet yapmıyorum ama yulafı evimde bulunduruyorum sağlıklı olması açısından her evde olması gereken bir tahıl. Yoğurdun içine katıp yiyorum çok besleyici de oluyor. Diyet yapamamanın en büyük engeli aç kalacağım hissi olabilir. Doymamış hissetmek sizi bitkin hissedebilir. İşte yulaf bunların tam aksine tok hissi bırakıyor sizde. Hem tok tutuyor hem şekerinizi dengeliyor hem enerji sağlıyor hem bağırsakları düzenliyor ve çalışmasını sağlarken diyet yaparken kabızlık sorunu da yaşamıyorsunuz.

yulaf ezmesi diyeti.jpg


YULAF DİYETİ İLE KİLO VERENLER

Yulaf ve yulaf ezmesinin ciddi manada kilo vermeye yardımcı bir tarafı var. Dediğim gibi kilo verirken aynı zamanda sağlıklı bir şekilde kilo veriyorsunuz. Diyet tapmaya karar verdiyseniz yulaf diyetinden daha sağlıklı bir diyet bulamazsınız. Şeker eklemeden yaptığınız kek kurabiyelere bile ekleyerek sağlıklı bir şekilde kilo verebilirsiniz. Yulaf ezmesi genelde süt ya da su ile lapa şeklinde tüketilmekte. Ben bazen yoğurt içine katıp o şekilde daha çok seviyorum tabi. Tabii ki yulaf diyeti diye sürekli her öğün yulaf tüketmeyeceksiniz. Yulaf ile tüketebileceğiniz sebzeler haşlanmış ya da ızgara tavuk ama yağsız kısmından (göğüs olabilir), balık, şekersiz çay, yağsız yoğurt ve meyvelerle birlikte yulaf tüketerek zayıflayabilirsiniz. Şimdi bir günlük yulaf diyetinizde neler olabilir bakalım. Hanımlar dukan diyetini duymuş muydunuz? Buradan dukan diyeti hakkında bilgi edinebilirsiniz.

yulaf diyeti ile kilo vermek.jpg


Yulaf diyeti:
Sabah: 1 bardak şekersiz çay ya da yeşil çay 1 bardak süt ile yumuşatılmış yulaf yanında yeşillik tüketebilirsiniz. Diğer günler bir haftaya yayarak kahvaltıda yulafı hep sütle tüketmek yerine bir gün muzlu sütlü yulaf ezmesi yaparak bir gün elma püresi ve tarçınlı yulaf ezmesi ya da meyveli smoothie yaparak içine ekleyebilirsiniz yulafı.
Ara öğünde bir şeftali ya da bir elma, 4 çiğ badem birkaç tane kuru siyah üzüm, bir ananasın dörtte biri olarak ara öğün geçirilebilir.
Öğle yemeğinde: Lahana çorbası ya da yumurtalı sebzeli yulaflı bir omlet, yulaf ezmesi köftesi, sebzeli yulaf ezmesi bunlardan bir tanesini öğle yemeğinde tercih etmelisiniz.
Ara öğün: 1 su bardağı yağsız yoğurt olabilir ya da bir adet elma ya da armut, 1 salatalık olabilir ya da 1 bardak yağsız yoğurttan yapılmış ayran, 3 adet yulaf kurabiyesi.
Akşam yemeği: Fırında sebzeli tavuk, mercimek ve tavukla birlikte yulaf ezmesi, irmikli yulaflı krep, tatlı patates ve yulaf ezmesi ile hazırlanmış kek.

En geç saat 18:00 da yemek yemeyi kesmiş olmanız gerekiyor. Günlük su tüketimi mutlaka 1.5 litreden az olmaması gerekiyor.
 
Geri
Üst