Yumurtlama ilacıyla hamile kalanlar

Uzman SühaN

Administrator
Yumurtlama ilacıyla hamile kalanlar
yumurtlama ilacı nedir,yumurtlama ilacıyla nasıl hamile kalınır,yumurtlama tedavisi,yumurtlama tedavisi ve hamilelik hakkında bilgiler

Yumurtama ilaçları Yanlız size uzman doktorunuzun reteçe ile verilen ve bir yıldır hamile kalamayan kadınlar için önerilen bir yoludur. Genellikle yumurtlama iğnesi yanında verilen ilaçlar ya da öncesinde verilen ilaçlar kadını hamine dönemine hazırlar.

Bu yumurtlama ilacı alsa kendinizin gidip almayacağı ve kullanmayacağı ilaçlar olmalıdır. Bu gibi bilgileri yakınlarınızdan görüp kendinizin tek balına uygulaması oldukça tehlikeli olabilir. Sonuçta yapmanız gereken tek yol bir uzman doktordan bilgi almaktır ve yumurtlama ilacı hakkında bilgi alıp eger kendinize uygunsa reçetenize yer almalıdır. Bunu bir sağlık ocağı doktoru bile size reçete yazdırabilr ve yardım edebilirGenel olarak yumurtlamak için daha yapılan birçok farklı yollarla uzman doktorunuzdan bilgi alabilirsiniz.

y.jpg





Bir sonraki iğne aşaması olup daha güçlü bir yol olabilir. kadınların kaç yıldır bebek istediği ve hangi yollardan geçtiğiniz uzaman doktorunuz tarafından değerlendirilecek ve size en uygun olan hamile kalma yöntemleri tek tek uygulanacaktır. Kendinizi strese sokmadan ve rahat olarak gebe kalmak için doğru haftalarda veya aylarda ilişkiye girmeniz yeterli olacaktır. Yumurtlama ilacı ile hamile kalan bayanlar bu yöntemle ve uzman doktor tavsiyesiyle uzman doktorunuzun yazdıgı reçeteyle kolay hamile kalabilirsiniz.Ovulasyon İndüksiyonu Nasıl Uygulanır?

Yumurtlama tedavileri ya da diğer adıyla ovulasyon indüksiyonunda kullanılan çok sayıda ilaç vardır. Temel amaç önceden problemli olan ovulasyonu sağlamak, ovulasyonu düzenlemek ve sayısal olarak yumurtaların artması ile de gebelik şansını yükseltmektir. Ancak gebelik için sadece yumurta sayısı değil yumurta kalitesi de önemlidir.

Ovulasyon indüksiyonunda kullanılan ilaçlar; farklı dozlarda, farklı kombinasyonlarda diğer ilaçlarla birlikte ve değişen sürelerde kullanılır.

Olgun yumurtalar elde etmek için birtakım ilaçlar kombine olarak kullanılır. Her hastanın kişisel özelliklerine göre değişik ilaç rejimleri kullanılır. Ancak, çoğu rejimler aşağıda adı geçen ilaç gruplarını içerir.

Genel olarak kullanılan ilaçlar;
1) GnRH Analogları
  • Decapeptyl : Günlük veya tek kez yapılan enjeksiyonlar.
  • Suprefact : Burun spreyi şeklinde uygulanır.
  • Suprecur : Burun spreyi şeklinde uygulanır.
  • Lucrin : Günlük veya tek kez yapılan enjeksiyonlar.
  • Synarel : Burun spreyi şeklinde uygulanır.
  • Zoladex : Tek enjeksiyon olarak uygulanır.

Bu ilaçlar down regulation dediğimiz, hipofiz bezinin doğal olarak FSH ve LH üretimini kısarak, olgunlaşmakta olan folliküllerin erkenden bozulmalarını önlerler.

Lokal cilt reaksiyonları (kızarıklık v.b.), baş ağrısı, sıcak basmaları ve ruh hali değişiklikleri yan etkileri arasında sayılabilir. Tüm yan etkiler ilaç kesildikten bir süre sonra düzelir. Eğer bu ilaçları kullanırken adetiniz iki haftadan daha fazla gecikirse gebelik testi yaptırmanız gereklidir.

2) Menotropinler: Menogon, FSH ve LH hormonlarını beraber içerek günlük enjeksiyonlarla follikül gelişimini uyaran bir ilaçtır. Avantajı follitropinlere göre daha ucuz olmasıdır.

3) Follitropinler: Puregon, Gonal F gibi yumurtalıkları uyarıcı ilaçlardır. İçlerinde yalnızca FSH bulundurup çok ileri teknolojiler kullanılarak (DNA rekombinasyonu ile) üretilirler. Laboratuar ortamında doku kültürlerinde oluşturulurlar. Menotropinlere göre daha yeni ilaçlardır.

Follitropinlerin her ampulerindeki ilaç dozları standarttır ve kısa iğnelerle cilt altı (subkutan), uzun iğnelerle kas içine (intramusküler) enjeksiyonla kullanılabilirler. Son derece etkili tedavi sağlamalarına rağmen dezavantajları pahalı olmalarıdır.

Luveris ise recombinant saf (pür) LH içeren yine cilt altına iğne yapma şeklinde uygulanan ve yumurtalık gelişimini sağlayan diğer grup bir follitropindir.
 
Merhaba adetten 10 gün önce yapılan zoladexe rağmen yumurtlamak ve gebe kalmak mümkün mü?
 
Merhaba zoladex geçici olarak menopoza sokar endometriumu inceltir. Yani medikal olarak menopoza sokuyor. Bu nedenle gerektiği sekilde kullaniyorsanız kullandiginiz sürece gebelikten korur.
 
Geri
Üst