Yumurtlama kanaması nasıl oluyor ?

Uzman SühaN

Administrator
Yumurtlama kanaması nasıl oluyor ?
Yumurtlama kanaması nedir yumurtlama kanaması belirtileri yumurtladığımı nasıl anlarım ? Gebe kalmaya çalışan çiftler genellikle yumurtlama günlerini takip ederler , çünkü ovülasyon gününün belirlenmesi hamile kalmaya yardımcı olduğu açıktır. Aylık olarak bir fırsat penceresi var ve doğru zamanlamanın belirlenmesi gebe kalma olasılığını artırıyor ! Hamile kalmaya çalışıyorsanız, doğurganlığı ilgilendiren süreç hakkında daha fazla şey bilmeniz önemlidir. Örneğin, ovülasyon sürenizin farkında olmalısınız, bu nedenle gebe kalma şansınızı artırabilirsiniz.


yumurtlama.jpg


Kadınlar her ay yumurtlarmı ?





Bazı kadınların menstrual dönemden kaynaklanmadığı zamanlarda karşılaştıkları her türlü kanamadan endişe etmeleri doğaldır. Sadece hafif kanama veya lekelenme olsa bile, gerçek neden bilinmediğinde bu durum işaret verici bir durum olabilir. Peki, neden lekelenme yaşadığınızı merak ediyorsanız, ovülasyon kanamayla ilgili aşağıdaki bilgiler size durumunuz hakkında bir fikir verebilir.


Yumurtlama Ne Zaman Oluyor ?


Çoğu kadın menstrüel döngüsünün ortasında yumurtlarken, daha sonra veya daha erken bir zamanda yumurtlayabilenler vardır. Ayrıca, kadınların kendi döngüsünün 11. ve 21. günleri arasında ovulasyon dönemine girmesi yaygın bir durumdur. Yumurtlama bulguları her kadın için oldukça eşit olmakla birlikte, dönemin başlangıç başlangıç tarihi aylık olarak tutarlı olmayabilir.


Yumurtlamanın Belirtileri


Bazı kadınların yumurtlama yaptıkları zaman karnın orta kısmında ağrı çekmesi tipik bir durumdur. Ağrılı alan genellikle yumurtalıklarının yakınında bulunur. Dahası, hafif rahatsızlık, çoğu zaman yumurtlama döneminde olan orta dönemler de başlayabilir. Ayrıca yoğunluk açısından farklılık gösterebilir çünkü hafif ve tolere edilebilen ağrılar var, bazıları şiddetli ağrı hissedebilir.
Yumurtlama dönemini kontrol etmek için bazal sıcaklık grafiğine bakanlar da vardır. Yumurtlamadığınız günlere kıyasla bazal sıcaklık genellikle daha yüksektir. Ayrıca Vajinal akıntıda artış vardır.Bu akıntı yumurta akı kıvamında şeffaf ve esnektir.



Yumurtlama Kanamasının Nedenleri?



Kadınlar yumurtladıklarında , lekelenme veya hafif kan akışı yaşarlar. Hafif kanama olduğu için kan kalitesi pembemsi renktedir. Ayrıca, beyaz bir sıvı tonunun açık turuncu veya pembe deşarj ile karıştırıldığı zamanlar da vardır. Çoğu durumda, lekelenme bir veya iki gün sürer ve kan akışı sabit kalır.

Yumurtlama kanaması veya ovulasyon lekelenmesi birçok kadında sık görülür.Ovulasyon sırasında lekelenmenin çeşitli nedenleri vardır. Sebeplerden biri, yumurtalık folikülü yüzeyinin zayıflamasına neden olan hormonlardaki değişimdir. Yumurtlama sırasında kanamanın birkaç olası nedeni vardır. Örneğin, bunun nedeni yumurtalık foliküllerinin ortaya çıkması olabilir. Genellikle yaklaşık 20 follikül vücut tarafından üretilir ve bunların hepsinde yalnızca bir tanesinin belirli bir zamanda olgunluğa erişmesi gereken yumurta bulunur. Folikül olgunlaştıktan ve patladığında, hafif derecede ağrılara ve hafif kanamaya neden olabilir. Bununla birlikte, durum tüm kadınlara benzemez. Hiçbir ovulasyon semptomu yaşamayan insanlar vardır.Yumurtlama lekelenmesinin ardındaki bir diğer konsept de kişinin orta devresinde üretilen kadın hormonlarındaki artıştır. Yumurtlamakta olduğunuzda östrojen seviyesi oldukça yüksek olur ve kanama bu durumdan kaynaklanabilir.


Yumurtlama döneminde lekelenme olması kötü birşey mi ?


Sağlık uzmanlarına göre, ovülasyonun fark edilmesi konusunda endişe verici veya korkulacak bir sebep yoktur. Bu durum oldukça normaldir, ancak kanamalara ovülasyon yerine başka bir sorunun neden olabileceği durumlar olabilir.Örneğin menstruasyon döngüsünde tek bir kanamaya sahip olmak, artık yumurtlama ile bağlantılı olmayabilir. Sonuçta, yumurtlama kanamaları yalnızca bir döngüde bir kez oluşur ve birkaç gün süremez.Buna ek olarak, döneminizde kan akışına benzer ağır kanama geçirirseniz, endometrioz veya diğer sorunlar gibi bir sağlık endişesinin işareti olabilir. Ciddi ve uzun kanamayla ilişkili sık devam eden ağrılar başka bir sağlık problemi anlamına da gelebilir. Bu nedenle, varolan herhangi bir rahatsızlığınız hakkında bir fikir verebilecek daha ileri testler için doktorunuza danışmanız gerekir.Yumurtlama dışındaki kanamalar için olası diğer bazı nedenler arasında uterusunuzda polipler, serviksinizdeki tahrişler veya servikal polipler bulunmaktadır. Doktorunuz, neden lekelenme yaşadığınızın gerçek nedeni belirlemek için size histeroskopi veya ultrason uygulanmasını önerebilir.Bazı kadınların ovülasyon sırasında hafif kanamalardan başka hafif acılar çekmesi normaldir. Bunlar nispeten normal koşullardır, bu da hiç tedirgin edilemeyecek bir sebep yok demektir


İmplantasyon Kanaması ve Yumurtlama Kanaması Aynımı?


Yumurtlama lekelenmesi veya implantasyon kanaması olup olmadığını ayırd etmekte zorlanabilirsiniz. İkisi arasındaki kan kalitesi oldukça aynı olmasına rağmen dikkate almanız gereken bazı farklılıklar vardır. Genellikle , rengi şeffaf olan ve yumurta akılarıyla aynı dokuya sahip servikal mukusu kontrol edin. Yani yumurtladığınızda akışkan esnek ve şeffaf bir akıntınız olucak.Öte yandan, implantasyon kanaması menstrual dönemden en az bir ila iki gün önce başlayabilir.

Ovulasyon kanaması genellikle uzun sürmez. En çok 4-5 gün, yalnızca bir veya iki gün olacak. Dolayısıyla, daha uzun bir süre için lekelenmeyi deneyimlediyseniz, muhtemelen bir kist gibi başka bir şeyden kaynaklanır.

Tüm kanamalar yumurtlama lekelenmesi olarak nitelendirilemez. Günlerce süren ve menstrüel gibi göründüğünüz ağır kanamayı fark ederseniz hemen bir doktora danışın. Ayrıca kanamanın şiddetli ağrı eşliğinde iyi değildir ve tıbbi yardıma ihtiyacınız olabilir.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Yumurtlama lekelenmesi nin kaynağı, yumurta bırakıldığında yumurtalık follikülü rüptürüne kadar uzanır. Ovulasyon yaparken , lüteinizan hormon yumurtalık folikülünün yüzeyinin zayıflamasına ve parçalanmasına neden olur. Bu, yumurta nihai olarak fallop tüplerinden birine kaçacak bir deliğin veya damganın oluşumuna neden olur. Bu orta devirli an da damganın yırtığı zaman kalıntı bir kan izi ovülasyona yol açabilir.Follikül rüptüründen dolayı ortaya çıkabilecek iz miktarı kırmızıya (menstrual kan gibi) gelmez, aksine kahverengimsi veya pembemsi bir renk gösterecektir.

Yumurtlama lekelenmesi, implantasyon kanaması ile karıştırılmamalıdır (genellikle yumurtlamadan yaklaşık bir hafta sonra gerçekleşir). İmplantasyon kanaması (aynı zamanda tipik olarak açık kahverengi veya pembe lekelerle karakterizedir) döllenmiş yumurta endometriyuma bulaşırken ortaya çıkar. Yumurtlama lekelenmesi doğal doğurganlık göstergesi olarak görülebilirken, implantasyon kanaması erken bir gebelik belirtisi olarak düşünülür .
 
Yumurtlama lekelenmesi çok yaygındır ve doğaldır ve birçok kadın bunu fark etmez. Yumurtlama sırasında oluşan hafif kanama, ovulasyon kanaması olarak adlandırılır. Kanama çok az olabilir ve yalnızca birkaç saat sürebilir. 2 güne kadar sürebilir, ancak bu durumda hala yalnızca kanama az miktarda olacaktır.

Genellikle iç çamaşırda kahverengimsi veya pembe bir tabaka lekesi bulunur. Birkaç pembe nokta görülürken, kırmızı genellikle mevcut değildir. Yumurtlama lekelenmesi sırasında kırmızı renkte olan ağır kanama normal değildir.
 
Yumurtlama döneminde kanama olduğunu ilk defa duydum .Bazen iki dönemin arasında bende küçük lekelenmeler oluyor . Demekki nedeni buymuş. Gerçi çok yoğun bir leke değil çok minik su damlası kadar oluyor .Bu yüzden pek dikkate almamıştım. Paylaşım için teşekkürler.
 
ben bu durumu ara sıra yaşıyorum.yumurtlama dönemimde çok küçük lekelenme oluyor. birde akıntım oluyor. akıntımı inceliyorum. İki parmağımın arasına alıyorum ve parmaklarımı uzaklaştırıyorum .Akıntı esniyorsa ve kıvamlıysa yumurtladığımı anlıyorum.yumurtlama kanaması aslında kana diye litelendirilmeyecek kadar minik bir lekelenme . İki adet döneminin ortasında oluyor.Değerlendirme yaparken bunları gözönünde bulundurursanız yumurtladığınızı anlarsınız.
 
Yumurtlama lekelenmesinin aslında birçok uzman tarafından doğurganlık belirtisi olduğu düşünülmektedir . Lüteinizan hormon çok aktiftir,Genellikle ovülasyondan hemen önce veya ovülasyon günlerinde oluşur. Bazen ovulasyon lekeleri servikal mukus ile karıştırılabilir .Özetlemek gerekirse, yumurtlama lekelenmesi genellikle doğurganlığı ortaya çıkaran doğal bir olaydır. Gebe kalma şansınızı artırmak için, lekelnme olan günlerde birlikteliğe özen gösterin.
 
dün gece yumurtlama günümdü böyle nohut kadar bembe ve sulu bir akıntım oldu kasıklarımda ve belimde ağrı var sizce yumurtlama günümmü . Doktor yumurtamın tembel olduğunu söyledi emin olmak için soruyorum
 
Merhaba, belirtileriniz ovülasyonun gerçekleştiği yönünde . Tam anlamıyla emin olmak için eczaneden ovülasyon testi alabilirsiniz. İki çeşit ovülasyon testi var. İdrar dan ve tükürükten yapılan. Bu testlerden her hangi birini uygularsanız yumurtlama gününüz hakkın da bilgi edinebilirsiniz.
 
Yumurtlama esnasında kanama tamamen normaldir. Bununla birlikte, bazı durumlarda, bir şeylerin yanlış gittiğinin bir göstergesi olabilir. Bir döngüde birden fazla kanama olayınız varsa, bu, hiç yumurtlamadığınız anlamına gelebilir. Menstrüel dönem gibi normalden daha ağır kanamalar veya endometrioz gibi bir soruna işaret edebilir.

Bir kadının döneminde, vücudundaki östrojen seviyesi oldukça değişkendir. Kanama durduğunda, östrojen yavaş yavaş yükselmeye başlar ve uterin astar kalınlaşmaya başlar. Aynı zamanda, diğer hormonlar kadının iki yumurtalıkından birinin bir yumurta bırakmaya başlamasına neden olur. Östrojen seviyesi, yumurta yumurtalıktan ayrıldığında yumurtlamadan hemen önce yükselir. Ovülasyondan hemen önce, östrojen hızlı bir şekilde düşer, ancak seviye dalgalanma öncesi seviyesinden daha yüksek kalır. Yumurtlamadan sonra, östrojen tekrar hafifçe yükselir ve yumurta bir erkeğin sperm tarafından döllenmezse tekrar düşer.Yumurtlama kanaması (bazı zamanlarda orta siklüs kanaması olarak da bilinir) bazı kadınlar için çok nadir görülürken diğerleri asla yaşamaz.
 
Geri
Üst