Yumurtlama kanaması nasıl oluyor ?

ben yumurtlama günümü bilmiyorumyeni evliyim adetin 15. günü bir dama kan geldi devamı gelmedi sizce yumurtlama kanamasımı
 
Merhaba, muhtemelen yumurtlamaya bağlı lekelenme yaşamışsınız . Bu verimli dönemlerde gebe kalma olasılığı yüksektir. Gebelik elde etmek istiyorsanız bu günleri iyi değerlendirin.
 
Yumurtlama lekelenmesi çok yaygındır ve doğaldır ve birçok kadın bunu fark etmez. Yumurtlama sırasında oluşan hafif kanama, ovulasyon kanaması olarak adlandırılır. Kanama çok az olabilir ve yalnızca birkaç saat sürebilir. 2 güne kadar sürebilir, ancak bu durumda hala yalnızca kanama az miktarda olacaktır.

Genellikle iç çamaşırda kahverengimsi veya pembe bir tabaka lekesi bulunur. Birkaç pembe nokta görülürken, kırmızı genellikle mevcut değildir. Yumurtlama lekelenmesi sırasında kırmızı renkte olan ağır kanama normal değildir.
 
Yumurtlama lekelenmesi çok yaygındır ve doğaldır ve birçok kadın bunu fark etmez. Yumurtlama sırasında oluşan hafif kanama, ovulasyon kanaması olarak adlandırılır. Kanama çok az olabilir ve yalnızca birkaç saat sürebilir. 2 güne kadar sürebilir, ancak bu durumda hala yalnızca kanama az miktarda olacaktır.

Genellikle iç çamaşırda kahverengimsi veya pembe bir tabaka lekesi bulunur. Birkaç pembe nokta görülürken, kırmızı genellikle mevcut değildir. Yumurtlama lekelenmesi sırasında kırmızı renkte olan ağır kanama normal değildir.

Gebe kalmaya çalışan çiftler genellikle yumurtlama günlerini takip ederler , çünkü ovülasyon gününün belirlenmesi hamile kalmaya yardımcı olduğu açıktır. Aylık olarak bir fırsat penceresi var ve doğru zamanlamanın belirlenmesi gebe kalma olasılığını artırıyor ! Hamile kalmaya çalışıyorsanız, doğurganlığı ilgilendiren süreç hakkında daha fazla şey bilmeniz önemlidir. Örneğin, ovülasyon sürenizin farkında olmalısınız, bu nedenle gebe kalma şansınızı artırabilirsiniz.


Ekli dosyayı görüntüle 76144

Kadınlar her ay yumurtlarmı ?





Bazı kadınların menstrual dönemden kaynaklanmadığı zamanlarda karşılaştıkları her türlü kanamadan endişe etmeleri doğaldır. Sadece hafif kanama veya lekelenme olsa bile, gerçek neden bilinmediğinde bu durum işaret verici bir durum olabilir. Peki, neden lekelenme yaşadığınızı merak ediyorsanız, ovülasyon kanamayla ilgili aşağıdaki bilgiler size durumunuz hakkında bir fikir verebilir.


Yumurtlama Ne Zaman Oluyor ?


Çoğu kadın menstrüel döngüsünün ortasında yumurtlarken, daha sonra veya daha erken bir zamanda yumurtlayabilenler vardır. Ayrıca, kadınların kendi döngüsünün 11. ve 21. günleri arasında ovulasyon dönemine girmesi yaygın bir durumdur. Yumurtlama bulguları her kadın için oldukça eşit olmakla birlikte, dönemin başlangıç başlangıç tarihi aylık olarak tutarlı olmayabilir.


Yumurtlamanın Belirtileri


Bazı kadınların yumurtlama yaptıkları zaman karnın orta kısmında ağrı çekmesi tipik bir durumdur. Ağrılı alan genellikle yumurtalıklarının yakınında bulunur. Dahası, hafif rahatsızlık, çoğu zaman yumurtlama döneminde olan orta dönemler de başlayabilir. Ayrıca yoğunluk açısından farklılık gösterebilir çünkü hafif ve tolere edilebilen ağrılar var, bazıları şiddetli ağrı hissedebilir.
Yumurtlama dönemini kontrol etmek için bazal sıcaklık grafiğine bakanlar da vardır. Yumurtlamadığınız günlere kıyasla bazal sıcaklık genellikle daha yüksektir. Ayrıca Vajinal akıntıda artış vardır.Bu akıntı yumurta akı kıvamında şeffaf ve esnektir.



Yumurtlama Kanamasının Nedenleri?



Kadınlar yumurtladıklarında , lekelenme veya hafif kan akışı yaşarlar. Hafif kanama olduğu için kan kalitesi pembemsi renktedir. Ayrıca, beyaz bir sıvı tonunun açık turuncu veya pembe deşarj ile karıştırıldığı zamanlar da vardır. Çoğu durumda, lekelenme bir veya iki gün sürer ve kan akışı sabit kalır.

Yumurtlama kanaması veya ovulasyon lekelenmesi birçok kadında sık görülür.Ovulasyon sırasında lekelenmenin çeşitli nedenleri vardır. Sebeplerden biri, yumurtalık folikülü yüzeyinin zayıflamasına neden olan hormonlardaki değişimdir. Yumurtlama sırasında kanamanın birkaç olası nedeni vardır. Örneğin, bunun nedeni yumurtalık foliküllerinin ortaya çıkması olabilir. Genellikle yaklaşık 20 follikül vücut tarafından üretilir ve bunların hepsinde yalnızca bir tanesinin belirli bir zamanda olgunluğa erişmesi gereken yumurta bulunur. Folikül olgunlaştıktan ve patladığında, hafif derecede ağrılara ve hafif kanamaya neden olabilir. Bununla birlikte, durum tüm kadınlara benzemez. Hiçbir ovulasyon semptomu yaşamayan insanlar vardır.Yumurtlama lekelenmesinin ardındaki bir diğer konsept de kişinin orta devresinde üretilen kadın hormonlarındaki artıştır. Yumurtlamakta olduğunuzda östrojen seviyesi oldukça yüksek olur ve kanama bu durumdan kaynaklanabilir.


Yumurtlama döneminde lekelenme olması kötü birşey mi ?


Sağlık uzmanlarına göre, ovülasyonun fark edilmesi konusunda endişe verici veya korkulacak bir sebep yoktur. Bu durum oldukça normaldir, ancak kanamalara ovülasyon yerine başka bir sorunun neden olabileceği durumlar olabilir.Örneğin menstruasyon döngüsünde tek bir kanamaya sahip olmak, artık yumurtlama ile bağlantılı olmayabilir. Sonuçta, yumurtlama kanamaları yalnızca bir döngüde bir kez oluşur ve birkaç gün süremez.Buna ek olarak, döneminizde kan akışına benzer ağır kanama geçirirseniz, endometrioz veya diğer sorunlar gibi bir sağlık endişesinin işareti olabilir. Ciddi ve uzun kanamayla ilişkili sık devam eden ağrılar başka bir sağlık problemi anlamına da gelebilir. Bu nedenle, varolan herhangi bir rahatsızlığınız hakkında bir fikir verebilecek daha ileri testler için doktorunuza danışmanız gerekir.Yumurtlama dışındaki kanamalar için olası diğer bazı nedenler arasında uterusunuzda polipler, serviksinizdeki tahrişler veya servikal polipler bulunmaktadır. Doktorunuz, neden lekelenme yaşadığınızın gerçek nedeni belirlemek için size histeroskopi veya ultrason uygulanmasını önerebilir.Bazı kadınların ovülasyon sırasında hafif kanamalardan başka hafif acılar çekmesi normaldir. Bunlar nispeten normal koşullardır, bu da hiç tedirgin edilemeyecek bir sebep yok demektir


İmplantasyon Kanaması ve Yumurtlama Kanaması Aynımı?


Yumurtlama lekelenmesi veya implantasyon kanaması olup olmadığını ayırd etmekte zorlanabilirsiniz. İkisi arasındaki kan kalitesi oldukça aynı olmasına rağmen dikkate almanız gereken bazı farklılıklar vardır. Genellikle , rengi şeffaf olan ve yumurta akılarıyla aynı dokuya sahip servikal mukusu kontrol edin. Yani yumurtladığınızda akışkan esnek ve şeffaf bir akıntınız olucak.Öte yandan, implantasyon kanaması menstrual dönemden en az bir ila iki gün önce başlayabilir.

Ovulasyon kanaması genellikle uzun sürmez. En çok 4-5 gün, yalnızca bir veya iki gün olacak. Dolayısıyla, daha uzun bir süre için lekelenmeyi deneyimlediyseniz, muhtemelen bir kist gibi başka bir şeyden kaynaklanır.

Tüm kanamalar yumurtlama lekelenmesi olarak nitelendirilemez. Günlerce süren ve menstrüel gibi göründüğünüz ağır kanamayı fark ederseniz hemen bir doktora danışın. Ayrıca kanamanın şiddetli ağrı eşliğinde iyi değildir ve tıbbi yardıma ihtiyacınız olabilir.
 
yumurtlama gününde küçük lekelenmem oldu adetimde gecikti sadece 1 damla kan geldi 2 gündür kanama yok sizce hamile olabilirmiyim?
 
Merhaba , gebe olabilrsiniz fakat hatırlatmakta fayda var her lekelenme yada adet gecikmesi gebelik kaynaklı değildir. Yarın hcg testi yapın net sonucu alırsınız.
 
yumurtlama kanaması belirtileri
yumurtlama kanaması ile hamile kalanlar
yumurtlama kanaması kaç gün sürer
yumurtlama kanaması rengi
yumurtlama döneminde kanama gebelik belirtisimi
yumurtlama döneminde kanama gebeliğe engel mi
bekarlarda yumurtlama kanaması
yumurtlama kanaması hamilelik belirtisi mi



Merhaba arkadaşlar yumurtlama kanaması ile ilgili sizlerle bilgilerimi paylaşmak istiyorum. İlk defa yumurtlama kanamasını gördüm. Aslında kanama demek doğru değil bir damlacık bir lekelenme pembe renkli. Üzerimde şort vardı iç çamaşırım yoktu. Lavaboya gittim şortumu indirirken bir damlacık kan lekesi gördüm. Tuvalete oturuncada böyle rahmimden sarkan uzunca şeffaf ve kalın bir akıntı gördüm. Neyse internette araştırırken durumumu yumurtlama kanaması olduğunu öğrendim hemen eşimle çalışmalara başladık inanılması zor ama korunmayı bıraktıktan hemen sonra ilk denemede hamile kaldım çok mutluyum bu yazıyı okuyan herkese güzel mevlam hayırlı evlatlar versin
 
slm yumurtlama günümü takip ediyorum küçük bir damla kan geldi eşimle beraber olduk kasıklarımda çok ağrı oldu adetime 1 gün kala tets yaptırdım 11.20 çıktı hamilemiyim
 
Geri
Üst