Yumurtlama olmadan adet olunurmu ?

Uzman SühaN

Administrator
Yumurtlama olmadan adet olunurmu ?
yumurtlama,yumurtlama dönemi,yumurtlama olmadan adet olunurmu,yumurtlama olmazsa

Hamile kalmak için bir yumurta ve bir spermin gerekli olduğunu daha önceki makalelerimizde belirtmiştik. Gebelik sadece yumurtlama sırasında ortaya çıkabilir. Yumurtlama genellikle adet döneminden yaklaşık iki hafta önce normal, düzenli menstrüel sikluslu kadınlarda görülür. Adeti düzensiz olan kadınlar da yumurtlama gününü belirlemek zordur. Bu makalede adet dönemi ve yumurtlamaya dair bilgilere ulaşabilirsiniz.

Yumurtlama olmadan adet olunurmu.jpg






Normal bir adet döngüsü 28 gün sürer, ancak bazı döngüler daha kısadır ve 23 gün sürer. Kısa çevrim süresince, bir dönemin ilk günü, adet döngüsünün gününü belirler ve ovulasyon, döngüde önceki haline göre daha erken başlar. Bazı kadınlar için menstrüasyon ve ovulasyon arasında daha az zaman olduğu anlamına gelir. Sperm üreme alanında 2 ila 5 gün yaşayabilir.


Menstruasyonun (Adet ) Olmamasının Nedenleri


Üreme sistemi hassasdır. Vücudunuzdaki değişikliklere kolayca tepki verir. Hastalık, stres, fazla egzersiz ve kilo alımı, menstrüel siklüsünüzü durdurabilir veya sporadik oluşumuna neden olabilir. Polikistik over sendromu gibi hormonal dengesizlikler ve tıbbi durumlar sizi dönemsiz bırakabilir. Periyodunuzu etkileyen bazı faktörler ovulasyon döngüsünü farklı şekilde etkileyebilir.



Adetin sonun da hamile kalınırmı ?


Dönemin bitiminde hamile kalmanız olası değildir, ancak imkansız değildir. Ortalama bir döngü 28-30 gün sürer ve doğurganlık süresi 11. günden 21. güne kadar düşer. Çalışmalar, spermin 2-5 gün üreme yerinde yaşayabileceği sonucuna varır. Kanama zamanınız 5 ila 7 gün sürerse ve bundan hemen sonra ilişkiye girerseniz hamile kalabilirsiniz.


Adetiniz 6. günde durursa, 7. günde ilişkiye girerseniz ve 11. günde ovulasyon başlar; 6. günün sperminin döllenme için fallop tüplerinde hala bulunma ihtimali var.


Ovulasyonu Nasıl Anlarsınız?


En pratiğinden eczanelerden yumurtlama kitleri alabilir bu kitlerle ovülasyon günlerinizi belirleyebilirsiniz. Bunun dışın da Servikal mukusa dikkat etmeniz yeterlidir. Çevriminiz boyunca dokusunu ve tutarlılığını farklı zamanlarda değiştirir. Eğer yumurta akına benzeyen gergin mukus görürseniz, genellikle yumurtladığınız anlamına gelir. Ayrıca bazal vücut sıcaklığınızı takip etmekte ovülasyon günlerinizi belirleyebilir. Bu dönemde kasıklarda ağrı , yumurtlama lekelenmesi ,cinsel dürtü artışı gibi belirtilerde olabilmektedir. Diğer yaygın ovülasyon belirtileri meme hassasiyeti ve abdominal şişkinliktir.


Yumurtlama olmadan adet olunurmu ?


Bunun cevabı evettir.Eğer yumurtlamıyorsanız, yine de aylık kanamanız olabilir, ancak uterus astarın dökülmesini içeren normal bir dönem değildir. Bunun yerine, östrojenle ilgili atılım kanamasından kaynaklanır.Menstrüasyon, hormonların etkisi altında oluşan rahim astarının periyodik olarak (genellikle aylık olarak) dökülmesidir. Hormonlar yumurtlamayı (yumurtalıktan bir yumurtanın salınımı), endometriyumun gelişimi (uterin astar) ve adet dönemleri (aylık akış) kontrol eder. Aylık modelin devam etmesi için, yeterli miktarda ve uygun sırayla salınan uygun hormonlar gereklidir. Normal hormonal işlev olmadan yumurtlama gerçekleşmez, normal aylık patern bozulur. Anovulatuvar kanamaya esas olarak vücuttaki hormonal değişiklikler sebep olur. Dolayısıyla, anovulatuar kanama hakkında daha fazla bilgi edinmek için, menstrüasyon sırasında vücutta gerçekleşen hormonal döngü hakkında bilgi sahibi olmanız gerekir.


Çeşitli faktörler normal hormonal fonksiyonlarda ve menstruasyonda değişikliğe neden olabilir, bunlara aşağıdakiler dahildir:


Uzun mesafeli seyahat

Hormon tedavisi ve oral kontraseptifler gibi ilaçlar

Yumurtalık kistleri veya diğer hormon salgılayan tümörler

Yorucu fiziksel aktivite

Önemli kilo kaybı veya kilo alımı

Aşırı duygusal stres

Kronik hastalık, hastalık, enfeksiyon

Yeme bozuklukları

Polikistik yumurtalık sendromu (PCOS)

Gebelik



Adetten hemen sonra yumurtlama olurmu ?


Bu sorunun cevabı, döngününüzde kaç gün olduğunu belirler. Çevriminizdeki gün sayısı, bir periyodun başından sonraki periyodun başlangıcına kadar olan gün sayısını sayarak hesaplanır. Kısa bir döngüye (örneğin 21 gün) sahipseniz ve 7 gün kanarsanız, o zaman döneminizden hemen sonra yumurtlayabilirsiniz.



Düzensiz dönemleriniz varsa ve hamile kalmayı düşünüyorsanız, gebe kalma konusunda zorluk çekebilirsiniz.Bazen düzensiz dönemlerde infertilite riski yüksektir. 35 yaşını doldurmuş ve altı aydır hamile kalmaya çalışmışsanız veya 35 yaşın altında ve 12 aydır gebe kalmaya çalışıyor iseniz, yine de hamile kalmadıysanız doktorunuzla görüşmelisiniz.
 
Son düzenleme:
Bu makalede çok önemli bilgiler var. Melekler mekanına genelde sıkça sorulan sorulara bu makalede değinilmiş. Mesela adetten önce ilişkiye girmeyle hamile kalınırmı, adetten sonra ilşkiye girilirse hamile kalınırmı , adetten hemen sonra yumurtlama olurmu, yumurtlama olmadan adet olunurmu gibi. Bu makale sayesinde bende bilmediklerimi öğrenmiş oldum . Özellikle yumurtlama olmadan adet olunurmu mevzusunu çok merak ediyordum. Paylaşım için teşekkürler
 
Bir dönem veya adet kanaması, yumurtalıktan veya yumurta bırakıldıktan yaklaşık 12 ila 16 gün sonra ortaya çıkan kanamadır. Eğer yumurtlama olmazsa yumurta bırakılmaz ve teknik olarak hiç kanamanın olmaması gerekir. Bu anovülasyon olarak bilinir. Anovulatuvar bir bozukluk nedeniyle yumurtlamanın gerçekleşmediği kadınlarda kanamalar olabilir. Anovulatuar kanama olarak bilinir ve adet düzeyi normal değildir . Anovulasyon döngüsünün en muhtemel nedeni hormonal dengesizliklerdir. Anksiyete ve diğer duygusal stres biçimleri de normal Anovulasyona neden olabilir.Anovülasyonun bir diğer muhtemel katkısı, bazı ilaçların uzun süreli kullanılmasıdır.
 
Normal adet düzeni, her ayda bir gün gerçekleşen ovulasyon ile beraber gerçekleşir. Yumurtlama olmadığı zaman da adet olunabilir. Yumurtlama, yumurtalık folikülünden tek, olgun bir yumurta bırakılmasıdır. Eğer salınan yumurta döllenirse ve başarılı bir şekilde implant edilirse, hamilelik ile sonuçlanır.Hamilelik şansınız en yüksek olduğun zaman ovülasyon döneminizin ideal dönemidir. Verimli periyod, yumurtlamadan yaklaşık 4-5 gün önce başlar ve bundan yaklaşık 24-48 saat sonra sona erer. Bunun nedeni, sperm vücudunuzda yaklaşık 4-5 gün yaşayabilmesidir. Her ay vücudunuzda meydana gelen döngüsel hormonal ve fiziksel değişiklikleri anlayarak tam olarak ne zaman yumurtladığınızı öğrenerek hamile kalma şansınızı artırabilirsiniz.
 
Merhaba bende pkos var ve benim her ay kasıklarımda ağrı göğüslerimde şişme ve ağrı oluyo bu yumurtladığım anlamına mı geliyo cevap verirseniz çok sevinirim
 
Yumurtlama döneminde çeşitli septomlar olmaktadır fakat her kadında bu septomlar olmayabilir. Kasık ağrısı, vajinal akıntıda artış,gögüslerde hassasiyet,libido da artış, bel ağrısı yumurtlama döneminde görülen belirtilerdir. Polikistik over sendromuna sahip olduğunuz için yumurtlama gününü belirlemede güçlük çekebilirsiniz. Bu nedenle eczaneden yumurtlama kiti tedarik edip faydalanabilirsiniz.
 
Ben geçen ay doktora gittiğimde yine bu şekilde sağ kasıgımda agrı ve gögüslerimde hassasiyet agrı vardı doktor ultrasonla baktıgında yumurtan büyümüş çatlamak üzere dedi. Yani bu benim yumurtladıgım anlamına mı geliyo ? Nolur cevap verin. Tesekkürler.
 
Ben geçen ay doktora gittiğimde yine bu şekilde sağ kasıgımda agrı ve gögüslerimde hassasiyet agrı vardı doktor ultrasonla baktıgında yumurtan büyümüş çatlamak üzere dedi. Yani bu benim yumurtladıgım anlamına mı geliyo ? Nolur cevap verin. Tesekkürler.

Eda hanım soru tekrarı yapmayın daha önce sorunuz yanıtlandı. Bir önce yanıtım sizeydi.
 
Terslemenize gerek yok ben sadece yumurtlama oluyo mu bende diye merak içindeyim o yüzden soruyorum
 
Geri
Üst