Yumurtlama olmadan nasıl hamile kalınır bilmeniz gerekenler

Uzman SühaN

Administrator
Yumurtlama olmadan nasıl hamile kalınır bilmeniz gerekenler
Gebelik kadınlar için güzel bir deneyimdir. Bir çok kadın sorun yaşamadan çok kolay gebe kalabilirken , bir kısmı da gebe kalmakta zorluk çekiyor. Gebe kalamama bir çok nedenden dolayı olabilir. Sorun kadından , erkekten yada her ikisinden dolayı olabilir. Biliyorsunuz ki gebeliğin oluşabilmesi için kadının yumurtasına ve erkeğin spermine ihtiyaç vardır ve her ikisinin bir araya gelmesi için uygun koşulların olması gerekiyor. Kadınlarda kısırlığın başlıca nedeni yumurtlama ile ilgili problemler geliyor. Kadınlar yumurtlamadan hamile kalamazlar. Yumurtlamadan bir kaç gün önce ve yumurtlamadan sonra hamile kalanlar elbetteki vardır. Hamile kalmaya çalışmanın temel konsepti yumurtlama döneminde cinsi münasebette olmayı planlamaktır. Yumurtlamadan 6 gün sonra hamile kalınır mı sorusuna bu cümlemiz açık bir cevaptır. Bu öncül göz önüne alındığında, gebe kalma şansınız artacaktır. Daha önceki makalelerimizde yumurtlama dönemi ile ilgili bir çok makale yazmıştık. Bu makalemizde yumurtlama dönemine ait önemli bilgileri özet olarak madde madde ele acağız. Daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin.




yumurtlama dönemi hesaplama hamile kalma.jpg






Yumurtlamadan kaç gün sonra hamile kalınır ? Yumurtlama dönemi iki adet döneminin ortasında gerçekleşir. Sağlıklı üreme sistemine sahip kadınların, hormonal problemleride yoksa , sağlıklı besleniyorsa ve stressiz bir yaşama sahiplerse düzenli döngüleri olur. Yumurtlama sırasında, olgun bir yumurta yumurtalıktan serbest bırakılır ve döllenme için uygun hale geldiğinde fallop tüpüne doğru ilerler. Yumurtlama olmazsa, yumurtanın döllenmesinin doğal bir yolu yoktur. Döllenmenin gerçekleşmesi için, bir kadın yumurtlamalı ve sperm yumurta ile birleşmeli dir. Özünde, adet uterusun iç zarı olan endometriumun aylık dökülmesidir. Çoğu kadın için bu üç ila yedi gün sürer. Üçüncü gün, progesteron ve östrojen seviyeleri artıyor ve endometriumunuzu yeniden inşa etmeye çalışıyor. Yumurtlama gününüzü belirlemenin en mantıklı ve doğru yolu adet tarihlerinizi kaydetmek ve izlemektir. Düzenli adet döngüsü olan normal ve sağlıklı kadınlar genellikle ayda bir yumurtlarlar. Gebe kalmak için bir kadının yumurtlaması gerekir. Yumurtlama döneminde hamile kalma yüzdesi aslında yanlış bir tabirdir. Yumurtlamanız olduğu halde gebe kalmayabilirsiniz. Nedeni olmayan kısırlık yada erkeğin sağlıksız sperme sahip olması olası nedendir. Bu cümlemizde yumurtlama gününde ilişkiye girdim hamile kalırmıyım sorusuna da cevaptır. Hamile kalabilirsinizde bazı nedenlerden dolayı gebelik elde edemeyebilrisinizde.Yumurtlamadan 5 gün önce ve yumurtlamadan 1 gün sonra cinsel ilişkide bulunursanız hamile kalabilirsiniz .Bunun nedeni bir erkeğin sperminin kadın doğum kanalında 5 güne kadar hayatta kalabilmesidir.




Yumurtlama hesaplama, yada yumurtlama günü nasıl hesaplanır ?Gebe kalmaya çalışıyorsanız veya istenmeyen bir hamilelikten kaçınmaya çalışıyorsanız, ne zaman yumurtlayabileceğinize dair ayrıntıları bilmeniz gerekir.Yumurtlama her insanın bireysel döngüsüne özgü olduğundan, bu, birçok kadın için karmaşık ve kafa karıştırıcı olabilir. Bir kadının adet döngüsü ortalama olarak 28 gün sürer. Bu döngüde, dönemlerin ilk günü 1. gün olarak kabul edilir. 28 günlük bir döngüde, yumurtlama bazen 11 ile 21 günleri arasında gerçekleşir. Bu, bir sonraki dönemin başlamasından 14 ila 15 gün öncedir. Ancak, herkesin 28 günlük adet döngüsü yoktur. Döngü uzunluğu 21 ila 35 gün arasında değişebilir. 21 günlük bir döngü için yumurtlama, 5 ila 12 gün arasında gerçekleşir ve 35 günlük bir döngü için yumurtlama, 18 ila 26 gün arasında gerçekleşir.Yumurtlamanın tam zamanı, döngülerinizin uzunluğunu, bazal vücut sıcaklığınızı belirleyerek, serviks ve servikal mukustaki değişiklikleri gözlemleyerek ve eczanelerde mevcut yumurtlama tahmin kitlerini kullanarak belirlenebilir.



yumurtlama belirtileri nelerdir.jpg




Yumurtlama Belirtileri Nelerdir?



Yumurtlama belirtileri şunlardır:

Yumurtlama öncesi bazal vücut sıcaklığında bir azalma ve yumurtlama sonrası sıcaklıkta önemli bir artış.

Servikal mukustaki değişiklikler: Servikal mukus kalın ve saydamdır ve yumurtlama sırasındaki yumurta beyazlarına çok benzemektedir.

Rahim ağzındaki değişiklikler: Rahim ağzı yumurtlama anında ıslak ve yumuşaktır. Ancak bu, kadınlar tarafından ancak bir kaç adet döngüsü için servikslerini izledikten ve inceledikten sonra doğru bir şekilde tespit edilebilir.

Diğer işaretler: Bazı kadınlar yumurtlama sırasında artmış libido, hafif ağrı veya pelvik bölgenin bir tarafındaki kramplar, şişmiş karın, lekelenme ve artmış koku hassasiyeti , tat veya görmede değişiklik hissi gibi başka belirtiler de yaşayabilir. Yumurtlama kanamasında hamile kalınır mı ? Yumurtlama kanaması bir iki damladan oluşur. Kanama yerine lekelenme tabiri daha doğru olacaktır. Daha önce belirttiğimiz gibi gebe kalmaya her hangi bir durum yoksa yumurtlama döneminde hamile kalabilirsiniz. Yumurtlama döneminde görülen lekelenme yumurtladığınıza dair bir işarettir bu günleri mutlaka değerlendirin.






Anovülasyon , yumurtlamanın olmadığı bir yumurtlama bozukluğudur. Bunun nedeni, yumurtaların doğru şekilde gelişmemiş olmaları veya yumurtalıklar tarafından yumurta bırakılmaması olabilir. Yumurtlama bozukluklarının çoğu Polikistik Over Sendromu'ndan (PKOS) kaynaklanmaktadır. Bu over kistleri, testosteron gibi erkek cinsiyet hormonlarının aşırı üretimi ve düzensiz dönemlerle karakterize hormonal bir hastalıktır. Yumurtlama bozukluklarının diğer nedenleri hormonal problemler, idrar enfeksiyonları, endokrin ve hipofiz bezlerinin hatalı çalışması, aşırı egzersiz, obezite, zayıf olma ve anoreksi veya bulimia gibi yeme bozukluklarıdır.Yumurtlama bozukluklarının tedavisi kök nedenlerine bağlıdır. Hormonal bir problem ise, doktor bunu düzeltmek için ilaç yazabilir.




yumurtlama olmadan hamile kalmak mümkünmü.jpg




Yumurtlamayı izlemek için adet döngülerinizi ve bazal vücut sıcaklığınızı yumurtlama zamanı boyunca grafiklendirmeniz gerekir. Bu, yumurtlama çevrimlerinizin kaydını tutmanıza yardımcı olacaktır.Kadınlar genellikle her döngüde yalnızca bir kez yumurtlayabilirler. Kadınların aynı döngüde birçok kez yumurtlamalarının mümkün olduğunu kanıtlamak için yapılan bilimsel araştırma yetersizdir. Bununla birlikte, bir kadın tek bir yumurtlama döngüsünde birden fazla yumurtayı serbest bırakabilir. Bu çoğul gebeliklerin ortaya çıkmasının sebeplerinden biridir. Eğer bir kadın kendi döngüsünde 2 yumurta bırakır ve her ikisi de sperm tarafından döllenirse, çift yumurta ikizleri oluşur.Şimdi asıl soruya geçelim: yumurtlamadan hamile kalmak mümkün mü? Hayır, yumurtlamadan hamile kalmak mümkün değil.


Bir çok kadın, eğer adet olmazlarsa hamile kalamayacaklarını varsaymaktadır. Örneğin, bir çok kadın emzirmeyi doğum kontrol yöntemi olarak görüyor ve emzirdikleri ve adet görmediği sürece hamile kalmadıklarını düşünüyor. Bu tamamen doğru değil. Kadınlar zamansız yumurtlayabilir, ve gebe kalabilir.Yumurtlamanın ne zaman başlayacağı belli değil. Bazı emziren anneler doğumdan 3 ay sonra doğurgan olur, bazıları ise bir yıl..Bir kadın vücuduna çok dikkat ederse, ne zaman yumurtlayacağını belirleyebilir. Yumurtlama takvimi izleyerek ve bazal vücut ısısındaki değişiklikleri ve servikal mukustaki değişiklikleri fark ederek yumurtlama günlerinizi belirleyebilirsiniz.Sperm bir kadının vücudunda 3 ila 5 gün yaşayabildiğinden, yumurtlamadan bir kaç gün önce cinsi münasebette bulunmak mantıklı olacaktır.


Yumurtlamadan sonra, progesteron hormonu yavaş yavaş artar, bu da yumurtalıkları daha fazla yumurta salmamaya sevk eder. Servikal mukus da kurur ve herhangi bir spermin uterusa girmesini önleyen bir tıkaç oluşturur. Yumurtlama sonrası gebe kalma şansınız çok düşüktür. Yeni döngünüz başlayana kadar yapabileceğiniz çok fazla bir şey yok.Sperm ne kadar sürede canlı kalır ?Bu sorunun cevabı, spermin bulunduğu yere bağlı olduğundan oldukça öznel olabilir. Sperm kuru bir yüzeydeyse, meni kuruduktan sonra ölür. Sıcak bir suda, ıslak ve ılık yerlerde daha uzun yaşayacaktır. Bir kadının vücuduna girdikten sonra, 5 gün boyunca yaşayabilir. Yumurtlama olmadan adet olunur mu ? Evet, yumurtlama olmadan adet olmak mümkündür. Adet, hormonların etkisi altında oluşan uterusun astarının periyodik (genellikle aylık) dökülmesidir. . Aylık kalıbın devam etmesi için yeterli miktarda ve uygun sıralarda salınan uygun hormonlar gereklidir.


Yumurtlama ayrıca diğer gerçeklerle de karmaşıktır. Bir kadının adet kanaması yaşarken yumurtlaması son derece nadir olmakla birlikte, düzensiz döngüleri olan kadınlarda olabilir. Ek olarak, vücudunuz ayda bir kereden fazla yumurtlayamaz, bu nedenle hamile kalmak istiyorsanız, zamanlamanız mümkün olduğu kadar kesin olmalıdır. Bununla birlikte, vücudunuzun aynı anda birden fazla yumurta bırakması mümkündür. Süreniz düzensizse veya yoksa, tanı ve tedavi için doktorunuza danışmalısınız.Sonuçta, hamile kalmak için önce yumurtlamanız gerekir. Yumurtlama olmadan hamile kalamazsınız. Bir yılı aşkın düzgün cinsi münasebete rağmen bebek sahibi olamazsanız önceliğiniz mutlaka bir kadın doğum uzmanına görünmek olmalıdır. Sigara içmenin yumurta kalitesini olumsuz etkilediğinide vurgulamak gerekir. Gebe kalmak istiyorsanız fazla kilolarınız varsa verin, sağlıklı ve dengeli beslenin, gebe kalmadan önce her hangi bir sağlık probleminiz olup olmadığını öğrenmek için doktora görünün..
 
Son düzenleme:
Geri
Üst