Yumurtlama (Ovülasyon) Ne Zaman Oluyor? Gebelik için en uygun zaman

Ce: Yumurtlama (Ovülasyon) Ne Zaman Oluyor? Gebelik için en uygun zaman

Başka bir şey daha keşfettim işte burada...

hamile-kalma-yumurtlama-takvim-hesaplayici.JPG






Tıkladıktan sonra açılan sayfada "Ovulation Calendar" yazması lazım. Aşağıya inin. Orada bilgilerinizi girmeniz gerekiyor.

First Day of Your Last Period: Son Adet Gününüz

Length of Cycle: Regl uzunluğunuz (adet döngünüzün uzunluğu)

Desired Sex of Baby: İstenen bebek cinsiyeti (any: herhangi biri, boy: erkek, girl: kız)

Show me my most fertile days for: Bana gebe kalmam için en muhtemel günleri göster diyorsunuz ve bunun için bir zaman dilimi seçiyorsunuz. 1'den 6 aya kadar olan bir dilimi seçebilirsiniz. Mesela 3 ayı seçtiğinizde size o üç ay boyunca en önemli tarihleri tek tek veriyor.

En son "Plan it" ikonuna tıklıyorsunuz ve takviminiz ortaya çıkıyor.

Takvime bakalım beraber.

Month 1: Birinci ay

-First day of your cycle - Reglin ilk günü
  • A little bit fertile - Az ihtimal
  • Fertile - gebelik için muhtemel
  • VERY fertile - çok muhtemel
  • Time to ovulate - gebelik için en uygun zaman

daha aşağıda ise
-End of cycle - Reglin bitimi
  • No period? Maybe you're pregnant! - Hala regl olmadınız mı? Belki de hamilesiniz!
  • If you are, this is your approximate due date. - eğer hamileyseniz bebeğin beklenen doğum tarihi

diye her ay için tek tek tarihleri veriyor. Umarım işinize yarar. Sevgiler

Bilge Gokcen
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Ce: Yumurtlama (Ovülasyon) Ne Zaman Oluyor? Gebelik için en uygun zaman

Ben araştırmaya devam ediyorum. Buldukça buraya yazarım melekler... Herkese sevgiler.

Bilge Gokcen
 
Son düzenleme:
Ce: Yumurtlama (Ovülasyon) Ne Zaman Oluyor? Gebelik için en uygun zaman

Bir başka site daha buldum. Türkçe sitelerde ovülasyon hesaplama sistemi hep aynı, hep aynı hesaplayıcıyı kullanmış bütün siteler. Yabancı siteler de bu bebek cinsiyetine kafayı takmış herhalde :D

Neyse ben size takvimi tanıtayım. Daha basit kullanımı olan bir takvim diğerlerine göre. Yine de ben ilk tanıttığımı tavsiye ediyorum :)

Bu takvimde yapmanız gereken şey buraya tıklamanız. Karşınıza ovulation calendar çıkacak. Diğerlerinde olduğu gibi buna da bilgilerinizi girmeniz gerekiyor.

Last Period: Son regl günü. Buraya tarihi girerken Ay / Gün / Yıl Şeklinde girin. Mesela 11/3/2007 gibi.

Cycle Length: Regl dönemi uzunluğu

Luteal Phase: Ovülasyonla regl başlangıcı arasındaki dönem, genellikle 14 gündür.

Bütün bilgileri girdikten sonra "compute ovulation" diyorsunuz ve takvim sizin için hesaplama yapıyor.

Bu takvimde de harita işaretleri (legend) var.

Onlara bakalım.

a girl could be conceived this day : bu günde bir kız çocuğa hamile kalabilirsiniz
A boy could be conceived this day : bu günde bir erkek çocuğa hamile kalabilirsiniz

Pembe renkli günler: Your period should be present this day : Bu günler regl olmanız gereken günler
Açık yeşil renkli günler: You are ovulating. Pregnancy is possible : Ovülasyon dönemindesiniz, Gebelik olası
Koyu yeşil gün: This day the egg is released : Bugün yumurtlamanın olduğu gün (yani en muhtemel gebelik günü)

Bu işaretlere göre ovülasyon takviminizi ve en muhtemel gebelik günlerinizi görebilirsiniz. "Previous" (önceki) ikonuna tıklayarak geçmiş aylara, "next" (sonraki) ikonuna tıklayarak önümüzdeki aylara bakabilirsiniz.

Umarım işinize yarar, kolay gelsin melekler.

Bilge
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Ce: Yumurtlama (Ovülasyon) Ne Zaman Oluyor? Gebelik için en uygun zaman

İstemelerine rağmen gebelik elde edemeyen çiftlerden bazılarında altta yatan problem uygun zamanda ve yeterli sıklıkta ilişkinin olmaması, ya da uygulanan yanlış yöntemler gibi çok basit nedenler olabilir.

Kadınların herhangi bir ayda gebe kalma olasılıkları %20-25 arasındadır. Çiftler bilgi eksikliği nedeni ile yaptıkları bazı davranışlar yoluyla bu olasılığı azaltabilirler. Kısır olduklarını düşünen bazı çiftlerde alınacak basit tedbirler ve uygulanacak çok kolay yöntemler ile hiçbir tedaviye gerek kalmadan gebelik elde edilebilir.

Uygun zaman

Gebelik isteyen çiftler için cevaplandırılması gereken ilk soru en uygun zamanın ne olduğudur. Düzenli adet gören kadınlarda yumurtlama genelde adet siklusunun 14. gününe denk gelir. (adet kanamasının başladığı günden itibaren 14. gün). Ancak yumurtlama tarihinde sapmalar olabileceği, ve sperm ile yumurta hücresinin kadın vücudu içinde yaşama potansiyeli göz önüne alındığında 9 ile 15. günler arasında gün aşırı cinsel ilişki olması gebelik şansını yükseltir.

İlişkinin her gün önerilmemesinin sebebi erkeğin sperm kalitesini düşürmemektir. Her ilişkiden önce erkeğin en az 48 saat süreyle boşalmaması özellikle sperm sayısı düşük ya da sınırda olan erkekler için yararlıdır. Alınabilecek başka bir önlem de ilişkinin sabah olmasıdır. Boşalmanın olmadığı geceyi takip eden sabah erkeğin sperm düzeyleri en yüksek sayıdadır. Ancak bu ilişkiler yaşanırken "bugün mutlaka ilişkide bulunmamız gerekir" şeklinde stres yaratmak gebelik açısından olumsuz etki gösterir. Bu stresi gidermek için olayı kendi haline bırakmak veya egzersiz, yürüyüş gibi stres giderici faaliyetlerde bulunmak gereklidir. Unutulmamalıdır ki üreme sistemini yöneten bütün hormonlar hem fiziksel hem de ruhsal strese karşı hassasdır.

Uygun Şekil

Gebelik için uygun dönem saptandıktan sonra ikinci aşama cinsel birleşmenin şeklidir. Pek çok pozisyon gebelik için uygun ortam yaratmaz. Normal bir ilişki sonrası gebelik oluşabilmesi için spermlerin vajinaya uygun şekilde bırakılması ve vajinanın spermlerin rahim içine doğru ilerleyebilmesi için uygun pozisyonda durması gerekir. Bu şartları sağlayan pozisyonlar erkeğin üstte olduğu, kadın ve erkeğin yana doğru dönük olduğu pozisyonlar ile kadının diz-dirsek pozisyonunda olduğu şekillerdir. Erkeğin üstte olduğu durumda kadının kalçaları altına bir yastık yerleştirerek pelvisini yükseltmesi spermlerin doğru yönde ilerlemelerine yardımcı olur. Diz-dirsek pozisyonu ise özellikle sperm sayısı düşük olan durumlarda ek fayda sağlar. Oturur pozisyonda, kadının üstte olduğu veya ayakta olan cinsel ilişkiler gebelik elde etmek için uygun değildir.

İnsanlarda cinsel ilişkinin amacı büyük ölçüde haz almak olmasına rağmen biyolojik açıdan primer amacı soyun devamını sağlamak yani gebelik elde etmektir. Bu amaç dışında birleşme doğada sadece insanda ve birkaç türde daha olmaktadır. Gebelik elde etmek isteyen çiftler bu nedenle ilişki esnasında bazı etkinliklerden kaçınmalıdırlar. Bunların başında oral seks gelir. Tükrük içinde bulunan birtakım enzimler ve bakteriler spermlerin dölleme kabiliyetini azaltır, hatta spermlerin ölümüne neden olabilir. benzer şekilde anal seks de sperm aktivitesi üzerinde olumsuz etki yaratabileceğinden bu tür ilişkilerden kaçınılmalıdır. Yine benzer mekanizma ile ilişki esnasında kullanılabilen kayganlaştırıcılar da sakıncalıdır. Özellikle petrol bazlı olan vazelin, masaj yağları gibi maddeler kesinlikle kullanılmamalı, mutlaka kayganlaştırıcı kullanılması gerekiyor ise su bazlı olanlar tercih edilmelidir. Gebelik arzulayan çiftlerin su altında veya içinde ilişkide bulunmaları vajen pH'ı bozulacağından sakıncalıdır. Sıcak su da sperm sayısı ve hareketliliğini bozacağından önerilmez.

İlişki sonrası

Eğer ilişki sonrası kadın hemen ayağa kalkarsa fazla miktarda meni dışarıya kaçacaktır. Spermler rahim ağzına ulaşacak yeterli zaman bulamadıkları için bu durum gebelik elde edilmesi açısından önemlidir. Gebe kalmak isteyen bir kadın ilişkiden hemen sonra ayağa kalkıp idrar yapmaya ya da yıkanmaya gitmemelidir. İdeal olan kalçalarının altına bir yastık koyarak 20-30 dakika kadar yatmasıdır. Erkek de meni kaçağını azaltmak için birkaç dakika kadar kendini geri çekmemelidir.

Vajina dışarıdan kulanılan herhangi bir maddeye gereksinim duymadan kendi kendini temizleyebilen ve uygun ortamını yaratan bir organdır. Adet kanaması ve ilişki sonrasında dahi vajina sağlıklı kalabilmek için kendi önlemini alır.(Eğer ilişkiden sonra kötü bir koku duyuluyor ise bu enfeksiyonun belirtisi olabilir ve doktor kontrolü gerekir). Sadece gebelik isteyenlerde değil hiçbir kadında vajinal duş önerilmez. İlişki öncesi yapılan duş vajen pH'ını değiştireceğinden gebelik şansını olumsuz yönde etkiler. Spermin yaşama şansı tehlikeye girer, ilişkiden hemen sonra yapılan duş ise spermleri ortamdan uzaklaştıracağından, şansı azaltır. Ayrıca duş, bakterileri kadın üreme sistemi içinde yukarılara doğru zorlayarak enfeksiyon ve dolayısı ile infertilite şansını arttırır.

Özet
  • Gebe kalmayı planladığızda 3 ay öncesinden korunmayı bırakın
  • Gebe kalmak için en uygun zamanda gün aşırı ilişkide bulunun
  • Gebelik için uygun dönemdeki ilk ilişkiden önce ve iki ilişki arasında erkeğin en az 48 saat boşalmaması gerektiğini unutmayın
  • Sabah erken saatte ilişkide bulunun
  • Kayganlaştırıcı kullanmayın
  • Hiçbir zaman ve asla vajinal duş yapmayın
  • Vajinanın doğal duruşunu sağlayan gebelik için uygun pozisyonları tercih edin
  • Alternatif seks yöntemlerinden uzak durun
  • Su altında ilişkide bulunmayın
  • İlişki sonrası erkek 1-2 dakika geri çekilmemeli, kadın ise 20-30 dakika yatar pozisyonda kalmalıdır.
alıntı
 
Ce: Yumurtlama (Ovülasyon) Ne Zaman Oluyor? Gebelik için en uygun zaman

OVULASYONU ÖNCEDEN TAHMİN ETMEK

Bebek sahibi olmaya hazır mısınız? Uzmanlar, ne zaman yumurtladığınızı belirlemenin, çabucak hamile kalmak için tek en önemli faktör olduğu konusunda hemfikir. Fakat bunun dışında da birçok method vardır.-bazal vücut grafiğiniz ovulasyon prediktör donanımına kadar- Bir kadın nereden başlar?

Kadınların bir sonraki regl döneminden 14 gün önce yumurtladığı genel elle sayılabilen bir kuraldır. Normal menstrüel döngü 23 veya 35 gün sürer.(döngünüz, normal düzenden daha kısa veya uzun ise; bir uzmana danışmak isteyebilirsiniz.)Fakat kadınların vücudu aydan aya değişiklik gösterdiği için, çok az kadın bu döngüsünü tam gününde yaşar. Çünkü,spermler cinsel ilişkiye girdikten sonra 2 veya 3 gün yaşarlar ve yumurta, ovulasyondan sonra sadece 12 veya 24 saat yaşayabilir, ilişkiye girmek için en uygun zaman, ovulasyondan 1 veya 2 gün öncedir.İşte ince iş bölümü:Eğer dögünüz aydan aya değişiklik gösteriyorsa, ovulasyonu önceden nasıl tahmin edersiniz?

İşte ovulasyonu önceden tahmin etmenize yardımcı en popüler serbest ve basit sayma methodları analizi.Her method, her kadında işe yaramaz bu yüzden size uygun olanı seçmek için birkaçını denemek isteyebilirsiniz.

Bazal Vücut Isısının Grafiğini Çıkarma (BBT)

Bir kadının vücut ısısı, lüteinize eden horman yükseldiği zaman yavaşça düşer ve ardından önemli ölçüde yükselir. Isıgöstergelerindeki bu elevasyonda ovulasyon ortaya çıkar. BBT'ı göstermek için, eczanelerde satılan bazal vücut termometresine ve vücut ısınızı not etmek için bir çizelgeye ihtiyacınız olacak. Yataktan kalkmadan önce her sabah ilk olarak vücut ısınızı ölçmelisiniz. Hafif bir düşmeyi, daha muhtemelen olan veya önemli ölçüde artışı araştırmalısınız. Birkaç ayın regl dönemi grafiğini çıkarma, döngünüzü öğrenmenizi olanaklı hale getirecektir böylelikle bir sonraki ay ne zaman yumurtladığınızdan haberdar olacaksınız.

Pros: Ucuzdur ve kadınlara, vücutlarını ve döngü sürelerini öğrenmelerinde yardımcı olur.

Cons: Kadınlar için her sabah aldıkları vücut ısılarını hatırlamak oldukça zordur ve bu method ile hamile kalmak için uygun olmayan bir dönem olan ovulasyonun zaten başladığı zamanı saptamanız daha muhtemeldir.

Deneyen Kişinin Yorumu: BBT grafikleme, cinsel ilişkiye girme zamanını hesaplamamızda yardımcı oldu.Grafiğin 3 döngüsünden sonra hamile kaldım.-Dilara

Servikal Mukusu Kontrol Etme (CM)

Döngünüzün ilk yarısında östrojen seviyeniz yükselirken, mukusunuz, yapışkandan kremsiye,sulu ve elastik bir kıvama dönüşür.Ovulasyon, bu sulu, elastik akıntının olduğu zaman ortaya çıkar.Bu methodu kullanmak için;yoğunluğu ve dokuyu belirlemek için sabahları veya gün boyunca mukusunuzu kontrol etmelisiniz.Bu sulu CM'u saptamak için bu kaygan CM yok olana kadar hergün veya gün aşırı cinsel ilişkiye girmelisiniz.

Pros: Kesinlikle serbest radikallerdir ve ne zaman yumurtladığınızı gösteren iyi bir göstergedir.

Cons: Christopher Williams'a göre, MD, The Fastest Way to Get Pregnant Naturally'in yazarı, mukusunuzdaki değişiklik, bir haftaya kadar sürebilir ve bütün kadınların aynı mukus çeşidine sahip olduğu söylemek çok aşırı bir genellemedir.

Deneyen Kişinin Yorumu: BBT grafiği çıkarma yöntemini denedim fakat sonuç olarak sabah ilk olarak ısımı ölçmeyi unuttum. Bunun yerine, CM'daki değişikliği incelemeye başladım.İlk hafta CM'nun çok net bir şekilde elastikleştiğinin farkına vardım.Haftanın her günü cinsel ilişkiye girdim ve sonuç olarak hamile kaldım.

Ovulasyon Prediktör Araçları (OPKs )

OPKs, 24 veya 36 saat içrisinde ortaya çıkan ovulasyonu göstererek, idrarınızdaki LH artışını tanımlayabilmek için özel kimyasallar kullanır. Bu aracın, eczanelerde bulunan, fiyatı 25 veya 30 dolar arasındadır. Paketin üzerinde yazan talimatları uygulayın ve artış gününde ve bir sonraki gün ilişkiye girin.

Pros: Kısmen kullanımları kolaydır ve oldukça kesindir.

Cons: Herkeste işe yaramaz. Ricordi Azziz'e göre, MD, MPH, MBA, Los Angeles'ta Cedars-Sinai Medikal Merkez'inde Obstetrik ve Jinekoloji Departmanı Başkanı, kadınların

%10 yanlış pozitif test sonucuna sahip olacaktır ve kadınların %10'nuna veya %20'sine yanlış negatif sonuç verecektir.


Deneyen Kişinin Yorumu: OPK almadan önce 6 ay boyunca denedim. Döngülerim düzenli olmasına rağmen, ne zaman yumurtladığımı belirlemede zorlanıyordum. İlk defa OPK'i kullandıktan sonra hamile kaldım. Füsun

Clearblue Fertilite Monitörü

Her monitör 200 veya 250 dolardır, test çubukları içinde 50 dolar ödenmesi gerekir, ovulasyon BMW prediktör methodudur. Uç fertilite günlerinizi belirlemek için iki hormonu, östrojen bolik ve LH, test eder. Döngünüzün 6. veya 9. gününde her sabah çubuğun üzerine idrarınızı yapın ve ardından yüksek, alçak ve uç fertilitiyi okumak için monitöre çubuğu koyun. Dr. Williams ' çok güvenilir fakat OPK'den daha pahalı ' olduğunu söyler.

Pros: Güvenilirdir ve en doğurgan olduğunuz zamanı tam olarak saptar.

Cons: Çok pahalıdır ve Dr.Williams'a göre 35 günden daha uzun döngüye sahip kadınlar için uygun değildir.

Deneyen Kişinin Yorumu: Diğer bütün methodları denedim fakat bir türlü başarılı olamadım. Bu işlemi yapmak için verilen para gerçekten değer. Kullanımı kolaydır ve sadece 4 hafta sonra hamile kaldım –hem de ikiz- Mutlu


ivillage alıntı
 
Ce: Yumurtlama (Ovülasyon) Ne Zaman Oluyor? Gebelik için en uygun zaman

bilgegökçen canım teşekkür ederim verdiğim bilgilere bende bebek istediğim için bu konları takip etmeye çelışıyorum,bu siteye üye olduğum için çok mutluyum aradığım herşeyi bulabiliyorum ellerinize sağlık canım benim gibi bebek isteyen arkadaşlarım varsa bunları dikkatlice okusun
 
Ce: Yumurtlama (Ovülasyon) Ne Zaman Oluyor? Gebelik için en uygun zaman

bilgegökçen canım teşekkür ederim verdiğim bilgilere bende bebek istediğim için bu konları takip etmeye çelışıyorum,bu siteye üye olduğum için çok mutluyum aradığım herşeyi bulabiliyorum ellerinize sağlık canım benim gibi bebek isteyen arkadaşlarım varsa bunları dikkatlice okusun

Rica ederim canım, yardımcı olabiliyorsam ne mutlu bana. :) Allah herkesin gönlüne göre verir inşallah. Senin de bir an önce bebeğine kavuşmanı dilerim. Sevgiler.
 
Ce: Yumurtlama (Ovülasyon) Ne Zaman Oluyor? Gebelik için en uygun zaman

emeğine sağlık bilgem çok faydalı bilgiler :nod:
 
Ce: Yumurtlama (Ovülasyon) Ne Zaman Oluyor? Gebelik için en uygun zaman

teşekkürler canım ya.. ne güzel bilgiler bunlar. hemen kaydettim.. ancak benim 2 aydaha beklemem lazım .. doktor öyle söylemişti.... seni çok seviyorum bilgecim...
 
Ce: Yumurtlama (Ovülasyon) Ne Zaman Oluyor? Gebelik için en uygun zaman

emeğine sağlık bilgem çok faydalı bilgiler :nod:

İnşallah ihtiyacı olanların işine yarar birtanem :)

teşekkürler canım ya.. ne güzel bilgiler bunlar. hemen kaydettim.. ancak benim 2 aydaha beklemem lazım .. doktor öyle söylemişti.... seni çok seviyorum bilgecim...

Ben de seni çok seviyorum canım, dualarım hep seninle. Güzel haberlerini bekliyorum. Allahın izniyle herşey yolunda gidecek inşallah :)
 
Geri
Üst