Yumurtlamadan (Ovülasyondan ) önce hamile kalınır mı ?

Merhaba, üreme sağlığınızla ilgili her hangi bir probleminiz yok ise elbetteki gebe kala bilirsiniz. Cinsi münasebete girmenizde sakınca yok regl olana kadar birlikteliğe devam edebilirsiniz. Adetiniz de gecikme olursa gebelik testi de yapın..
 
Merhaba adetim 17 temmuzda bitti 18 temmuzda iliski oldu. Hamile kalmış olabilir miyim
 
Yumurtlamadan önce ilişkiye girdim hamile kalırmıyım, ovülasyona 3 gün kala ilişki oldu hamile kalırmıyım, yumurtlama döneminden önce ilişkiye girilirse hamile kalınırmı ? Bu soruları sayfamıza sıklıkla almaktayız. Gebeliğin oluşabilmesi için kadının yumurtasına ve erkeğin spermine ihtiyaç olduğunu daha önceki makalelerimizde belirtmiştik. Bir kadının yumurtası 24 saat yaşayabiliyor ama erkeğin spermi rahimde 5 gün canlı kalabiliyor. Dolaysıyla yumurtlamadan önceki günlerde ilişkiye girmek gebe kalmanızı sağlayabilir.


Menstürasyon, ( adet kanaması ) uterusun iç zarı olan endometriyumun aylık dökülmesidir. Çoğu kadın için bu, kanama üç ila yedi gün sürer. Üçüncü günden itibaren, progesteron ve östrojen seviyeleri yükselmekte ve endometriyumun yeniden inşası üzerinde çalışmaktadır. Unutmayın, henüz yumurtlamadığınız halde bile döneminizden sonra hamile kalabilirsiniz. Bunun nedeni, spermin verimli servikal mukus içinde tutulursa beş güne kadar yaşayabilmesidir .

Son cinsel ilişkiniz yumurtlamadan önce 3, 4 veya 5 gün olsa hamile olmanız ne kadar olasıdır?

Olgun yumurta hücresi yumurtalıklarınızdan birinden çıktığında, 24 saat içinde, hatta daha da az bir sürede döllenmiş olmalıdır. Eğer döllenme olmazsa ölür ve hamilelik şansınız bu döngüde kaybolur.Bununla birlikte, sperm hücreleri vücudunuzun içinde birkaç gün yaşayabilir ve yine de yumurtayı dölleyebilir. Tüm yaş grupları için, yumurtlamadan iki gün önce cinsel ilişki en yüksek başarı oranlarını vermiştir. Yumurtlama gününü tanımlamanın en hızlı ve en kolay yolu yumurtlama testlerini kullanmaktır. İdrar dan yada tükürükten yumurtlama testlerini kullanabilirsiniz.Olumlu bir yumurtlama testi, sizin en bereketli olduğunuz anlamına gelir ve o sırada cinsel ilişkiye girme şansı, hamile kalma olasılığının en yüksek olduğu anlamına gelir.


Ne zaman hamile kalabilirim ?



Kısırlık ( İnfertilite ) , herhangi bir doğum kontrolünü kullanmadan en az bir yıl çalıştıktan sonra gebe kalmaması olarak tanımlanabilir. Doğal olarak hamile kalmaya çalışırken, en önemli faktör, adet döngüsünü ve yumurtlamanın zamanlamasını anlamaktır .
ortalama 28 günlük döngüde yumurta 14. günde üretilir. Sperm vajinada veya uterusta 48 saat yaşayabilir, bu nedenle en verimli zaman gün 12 ila 16. gündür.


Ovülasyon belirtileri nelerdir ?


Baş ağrısı, şişkinlik, meme hassasiyeti, kasıkta ağrı batma, vajinal akıntıda artış ve ağrı, ovulasyon belirtileri olabilir.


Bazal vücut ısısı (BBT) vücudunuzun tam dinlenme halindeki sıcaklığıdır. Yumurtlamadan hemen sonra, hormonal bir değişim ( progesteronun artmış üretimi ) bu sıcaklıkların biraz yükselmesine neden olur. Her sabah vücut sıcaklığınızı ölçerek ve sonuçları izleyerek, bu değişimi daha düşük sıcaklıklardan daha yüksek sıcaklıklara kadar görebilirsiniz

Bir kadının döneminin ilk günü, döngünün 1. günü olarak kabul edilir. Adet kanamasını ilk gördüğünüz günü mutalaka bir yere not alın. Adet tarihlerinizi not almak , yumurtlama gününüzü belirlemenizi kolaylaştıracaktır. Yumurtlama genellikle bir kadının döngüsünün orta noktasında, bir sonraki dönemin başlamasından yaklaşık 14 gün önce gerçekleşir, fakat her döngüde her zaman aynı günde gerçekleşmez. İncelemeye dayanarak, sperm, günlerce üreme sisteminizde hayatta kalabilir. Sperm, ortalama 72 saat boyunca dölleme işlevini sürdürür ancak ilişkiden sonraki beş güne kadar geçerli olabilir

Doğurganlığın iyi göstergesi, servikal mukusunuzun kıvamında bir değişikliktir. Vajinal akıntının miktarında artış olduğunu ve yumurta akı kıvamına sahip olduğunu göreceksiniz, bu da cinsel ilişki için mükemmel zaman olduğunu gösteriyor.Döllenmiş yumurtanın rahminize gitmesi yaklaşık altı gün sürer. İmplantasyon gerçekleştikten 1 hafta sonra gebelik testi yapabilirsiniz. Sevgili okurlar ovülasyondan önce hamile kalınırmı makalemizi ek bilgilerle güncelledik. Konuya dair soru ve yorumlarınızı bizlerle bu başlık altından paylaşabilir, sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz.
 
yumurtlama gününden 1 gün önce hamile kalanlar
yumurtlama döneminden önce ilişki
yumurtlamadan kaç gün önce ilişkiye girilmeli
yumurtlamadan 1 gün önce ilişki
yumurtlamadan sonra hamile kalanlar
yumurtlamadan kaç gün sonra hamile kalınır
yumurtlama dönemi dışında hamile kalanlar
yumurtlama gününde kesin hamile kalınır mı

Mutlu haftasonları melekler . bu konuyu daha önce okumuştum ve burada yazılanları aynen uygulayarak hamile kaldım . Sadece yumurtlama gününde değil yumurtlamadan bir kaç gün önce ilişkiye girilirse hamile kalınıyor . Konunun içinde yazdığı gibi sperm uzun süre rahimde yaşayabiliyor. Bu nedenle diyelimki yumurtlamadan 3 gün önce ilişkiye girdiniz sperm 5 gün kadar yaşadığı için hamile kalabiliyorsunuz. Bu sbeple bebiş istiyorsanız sadece yumurtlama gününde değil önceki günlerde çalışamalarda bulunun
 
adetime 11 gün var 2 aylık evliyim bebeğimiz olsun istiyoruz kendimi hamile gibi hissediyorum ne zaman gebelik testi yapabilirim teşekkürler.
 
Adet dönemine 11 gün kala gebelik belirtisi olmaz. Durumunuz psikolojik. Adet dönemine 1-2 gün kala yada Adet gecikmesi yaşadığınızda gebelik testi yapabilirsiniz.
 
yumurtlama dönemine 4 gün kala ilişkiye girdim bu ay adet olmadım gebelik testi yaptım negatif çıktı tekrar test alıp yaptım ondada ikinci çizgi silik çıktı hamilemiyim acaba
 
Yumurtlamadan bir kaç gün önce ilişkiye girmek gebe kalmanızı sağlayabilir. Tabi üreme ile ilgili herhangi bir problem yoksa.Test sonucunda ikinci çizginin silik çıkması gebelik olarak değerlendiriliyor. Yalnız idrardan yapılan testler hatalı sonuç verebiliyor. Bu nedenle durumunuzdan emin olmak için hcg testi yapmanızı öneriyorum..
 
Hamile kalmak isteyen bir kadın için en önemli tavsiye, vücudunu tanımak, özellikle menstruasyon döngüsünü belirlemektir.Yumurtlama, olgun bir yumurta yumurtalıktan salınan süreçtir. Bu altı gün önemlidir, çünkü yumurtanın salınmasından yaklaşık 12-24 saat sonra döllene bilmektedir. Buna ek olarak, sperm doğru koşullar altında cinsel ilişkiden beş gün sonra kadın üreme kanalının içinde yaşayabilir. Ovulasyon sırasında fallop tüplerinde canlı sperm bulunduğunda hamile olma şansınız en yüksektir. Sağlıklı çiftlerin hamile kalmalarını engelleyen tek önemli şey , doğru zamanda ilişki kuramamasıdır . Çoğu kadın, ovulasyon sürelerini veya en verimli periyotlarını doğru bir şekilde beliryememektedir. Teknik olarak gebelik sadece ovulasyon dan beş gün önce ovülasyon gününe kadar mümkündür. Periyotlarınız ne kadar uzun olursa olsun, ovulasyon genellikle sonraki planlanan periyodunuzdan yaklaşık 14 gün önce başlar. Bu olduğunda vücudunuzun sıcaklığı yaklaşık yarım derece yükselir. Doğurganlığın bir başka iyi göstergesi servikal mukusunuzun tutarlılığındaki bir değişikliktir. Hamilelik şansınız, yumurtlamadan hemen önce cinsel ilişki kurabildiğiniz zaman kesinlikle en yüksek seviyededir. Ne yazık ki, mükemmel zamanlama her zaman mümkün değildir. Ovülasyon günleriniz idarardan yahut tüküürkten yapılan ovülasyon kitleri ile belirleyebilirsiniz. Bu testleri eczanelerden tedarik edebilirsiniz.
 
Geri
Üst