Yüzdeki lekeler nasıl geçer ?

Uzman SühaN

Administrator
Yüzdeki lekeler nasıl geçer ?
Cildimiz yaşlandıkça doğal olarak değişir. Yumuşaklığını, elastikiyetini ve zaman içindeki pürüzsüzlüğünü kaybedebilir. Ayrıca cilt yüzeyinde estetik kaygı oluşturan kahverengi lekelere de sahip oluruz. Leke ciltte görünen her türlü iz, nokta, renk solması veya kusurdur. Yağ bezlerinin aşırı yağ üretmesi lekelere neden olabilir. Hormonal değişiklikler sıklıkla ergenlik gibi bu aşırı üretimi tetikler. Fazla yağ, ölü cilt hücreleri, kir veya bakteri ile karışabilir. Bu sivilce, sivilce, siyah nokta ve beyaz noktaların oluşmasına neden olur. Deri renk değişikliği birçok şekilde olabilir. Doğum lekelerinden cilt yaşamında daha sonra geliştirdiğimiz cilt pigmentasyonlarına, cilt pigmentasyonu çeşitli faktörlere bağlıdır ve sağlığımız için farklı şeyler gösterebilir. Bu makalemizde yüzde oluşan lekelerin nedenleri, yüzdeki lekeler nasıl geçer , yüz lekeleri için doğal bakım önerileri yer alacaktır. Daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin..





yüz lekeleri için bakım önerileri.jpg






Kahverengi cilt lekeleri , kadınlar arasında yaygındır ve endişe kaynağıdır. Cildiniz pürürzsüz bir görünüme sahipken aniden kahverengi lekelerle karşılaşabilirsiniz ve bu durum sizin için son derece estetik açıdan kaygı yaratabilir . Peki bu kahverengi lekeler neden olmaktadır ? Melanin denilen bir madde, cildimizdeki pigmenti oluşturur. Melanin, melanosit hücrelerinde bulunan amino asit tirozininden türetilen karmaşık bir polimerdir. Melanosit hücreleri, cildimizin en üst tabakasına (epidermis) dağılmış özelleşmiş hücrelerdir. Melanin üretildikten sonra yakındaki diğer cilt hücrelerine yayılır ve cildimize tek tip bir renk verir. Bazen melanosit hücreleri, mol, çil, yaşlılık lekeleri ve diğer cilt renk değişikliklerini oluşturan gruplar halinde kümelenebilir. Koyu lekeler, melanin (cilt pigmenti) aşırı üretimi veya toplanması ve veya serbest radikal hasarının sonucudur .



yüzde lekelenme nedne olur.jpg





Yüzdeki lekeler nasıl gider doğal yöntemler ; Yediklerinizin cildiniz üzerinde bir etkisi olabilir. Besin alerjileri ve kontakt dermatit , cilt tahrişine neden olabilir. Yağsız süt gibi süt ürünleri bazı insanlarda sivilceye neden olabilir . Şekeri yüksek diyetler ve basit karbonhidratlar da lekelere yol açabilir. Malign melanom gibi cilt kanserleri koyu kahverengi veya siyah görünebilir. Bazı doğum lekeleri ve hiperpigmentasyon kahverengi olabilir. Melazma ciltte kahverengi veya grimsi kahverengi lekelere neden olur. Açıkçası ciltte oluşan lekelerin bir çok nedeni vardır ve tedavi altta yatan nedene balığlıdır. Yüzdeki lekeler için krem dermatoloğunuz önerebilir. Başka sağlık koşullarından kaynaklanıyorsa sizi başka bir hekime yönlendirebilir.Tedavinizin yanı sıra şunları yaparak cilt sağlığınızı koruyabilirsiniz.Yüzün, vücudun ve saçın düzenli temizliği, ciltteki aşırı yağ, kir ve bakterilerin giderilmesine yardımcı olabilir. C ve E vitaminleri yüksek olan yiyecekleri yemek , cildinizin sağlıklı kalmasına yardımcı olabilir .




yüzdeki lekeler evde nasıl geçer.jpg



Yüzdeki lekeler sadece kadınlar için değil erkekler içinde bir kaygı nedenidir. Yüzdeki lekeler erkekler için bir problem olsada bundan kurtulmanın çok kolay yolları vardır. Yüzdeki lekeler nasıl gider evde diye sorarsanız okumaya devam edin. Cilt lekeleri için bir çok maske önerimiz olacaktır. İbrahim saraçoğlu yüzdeki lekeler için cildi temizledikten sonra elma sirkesine batırılan pamuk ile lekeli bölgelerin silinmesini önermektedir. Elma sirkesinin aydınlatıcı özelliği vardır . Yüzdeki lekeler için elma sirkesi çok faydalıdır. Ancak cildinize uyguladığınız elma sirkesinin organik olduğundan emin olun.Ayrıca sevgili takipçilerimiz elma sirkesini cildinize uygulamadan önce mutlaka test edin cildinizde yanma veya tahrişe neden olabilir. Hepimiz yumuşak ve pürüzsüz bir bebek cildine sahip olmayı diliyoruz. İşin sırrı günlük cilt bakım rutininizde! Bu basit adımları izleyin ve yüzünüzdeki lekelere veda edin..



Yüzdeki lekeler nasıl gider doğal ? Sabahları uyandığınızda yapmanız gereken ilk şey, yüzünüzü yıkamaktır. Ölü cilt tabakasını, yağı ve gece boyunca biriken kiri gözeneklerinizi tıkayan maddeleri arındırır.Yüzünüzü yıkadıktan sonra, cildinizi gün boyu taze tutmak ve cildin kurumasını ve kırışıklıkları önlemek için nemlendirmeniz gerekir.Cildinizi zararlı UV radyasyonundan korumak için asla güneş koruyucu kullanmadan evden çıkmayın.Geceleri eve döndüğünüzde cildinizi iyice temizleyin ve yumuşak ve hafif bir makyaj temizleyici ile makyajınızı çıkarın.Kuru cildiniz varsa, yatmadan önce nemlendirici gece kremini kullanmayı unutmayın. Uyurken, gece boyunca cilt hücrelerini yenileyecek yumuşak bir krem seçin. Bunlar günlük yüz cilt bakım rutininiz olmalıdır.



Yüzdeki lekeler nasıl geçer ? Çok az miktarda kakao yağı alın ve etkilenen bölgeye onunla masaj yapın. Kakao yağı antioksidanlar içerir ve lekelerin solmasına yardımcı olan antienflamatuar özelliklere sahiptir. Ayrıca cildi nemlendirir . Kabartma tozu cildin pH'ını nötralize eder ve ayrıca leke bölgesinde biriken ölü hücreleri temizler . Bu, lekenin daha açık görünmesini sağlar. Ve çoklu kullanımlardan sonra, lekeniz tamamen ortadan kalkacaktır. Yumurta akı, cildi tonlayan ve lekeleri ve izleri hafifleten doğal enzimler içerir . Yumurta akına bir miktar elma sirkesi bir miktar limon suyu ilave edin ve karıştırın karışımı yüzünüze uygulayın.Daha sonra 15 dakika kadar sonra cildinizden temizlemek için yıkayın. Bu maske cildinizin renginide açacaktır.



Evde yüz lekelerini geçirme yöntemleri


Aloe vera, iyileştirici ve cilt gençleştirme özelliklerine sahiptir. Bir aloe vera yaprağını açıp kesin ve içindeki taze jeli çıkarın.Etkilenen bölgeye uygulayın ve bir veya iki dakika masaj yapın.10-15 dakika bekletin.Su ile durulayın.Balın nemlendirici ve yumuşatıcı özellikleri cilt hücrelerini besler ve cildi optimum sağlıkta tutar. Antioksidanları serbest radikalleri uzaklaştırır ve yeni hücreler hasarlı olanları değiştirdikçe izleri yok eder. Lekelere bir kat bal uygulayın ve 15 dakika kadar bekletin.Normal suyla yıkayın.Patates topikal olarak uygulandığında lekeler üzerinde hafif ağartma maddeleri görevi gören enzimler içerir . Patatesleri rendeleyin ve suyunu çıkarmak için sıkıca sıkın. Çıkan suyu cildinize uygulayın. Düzenli olarak uyguladığınzıda ciltte oluşan lekelerin tamamen geçtiğini göreceksiniz.



Yüzdeki lekeler için limon suyu mucizesi


Limon suyu cilt üzerinde beyazlatıcı, yara izleri, lekeleri ve aynı zamanda cilt renginizi açar.Etkilenen alana limon suyunu uygulayın.10 dakika sonra yıkayın. Papaya'da bulunan enzimler cildi temizler ve yağ üretimini kontrol altına alır. Papayayı ezin ve 15 dakika boyunca yüzünüze uygulayın. Daha sonra yüzünüzü yıkayın. Shea yağı cildi besler ve lekeleri ve izleri azaltmada mükemmel olan A vitamini içerir. Cildinizin pürüzsüz ve genç görünmesini sağlar. Shea yağı uygulayın ve birkaç dakika masaj yapın, böylece ciltten tamamen emilir. Yoğurt cilt lekelerini gidermede çok etkilidir. Bir yemek kaşığı yoğurda yarım çay kaşığı kabarta tozu ekleyin ve cildinize uygulayın. Daha sonra kurumaya yakın pleeng yapar gibi cildinizden çıkarın ve yüzünüzü yıkayın.Yoğurt, eksfoliyan ve leke hafifletici bir ajan olarak görev yapan laktik asit içerir.


Yüzdeki lekeler için doğal çözümler


Zerdeçalda bulunan önemli bir fitokimyasal olan kurkumin, antioksidan ve cilt iyileştirici özelliklere sahiptir. Cilt tonunu düzeltir ve lekeleri, izleri ve koyu noktaları giderir. Zerdeçala bal ve limon suyu ekleyin karışımı yüzünüze uygulayın. 10 dakika sonra yüzünüzü yıkayın.Domates suyunda bulunan antioksidanlar ve C vitamini, lekeleri giderir. Tüm yüze domates özü uygulayın. Bir iki dakika masaj yapın ve 10 dakika bekletin. Antibiyotik ve antioksidan özellikleri ile sarımsak lekelerden ve akne izlerini kolayca giderir. Tek yapmanız gereken lekeli alanlara sarımsak sürmek olacaktır. Yulaf ezmesi cildi rahatlatır ve temizler, hasar görmüş ve lekelenmiş alanlar üzerinde antioksidan etkiler yapar . Limon suyu lekeleri hafifletmeye yardımcı olur. Yulafa limon suyu ekleyin ve cildinize uygulayın. Bir miktar gül suyuda ekleyebilirsiniz. Bunu yüzünüze uygulayın ve yaklaşık 10-12 dakika bekleyin.Ilık suyla durulayın. Argan yağı, sivilce ve lekeler ile savaşırken cildi gençleştirir ve nemlendirir. Yatmadan önce yüzünüze birkaç damla argan yağı ile masajı yapın.Hindistan cevizi yağındaki fenolik bileşikler antioksidan görevi görür ve sadece birkaç haftada lekelerden kurtulmanıza yardımcı olur. Jojoba yağı antioksidanlar bakımından zengindir ve cildinizi yeniler ve gençleştirir. Lekeleri ve izleri giderir.Güçlü bir antimikrobiyal esans yağı olmasının yanı sıra okaliptüs yağı, antioksidanlar ve antienflamatuar maddeler içerdiğinden lekelerinizin iyileşme sürecini hızlandırabilir. Aşırı yağları gidermek ve lekelenmeyi önlemek için cildinizi her gün nazikçe temizleyin. Diyetinizi geliştirin. Lif bakımından zengin meyve ve sebzeleri bolca tüketmelisiniz. Vücudun detoksifiye edilmesi de çok iyidir. Günlük olarak yaklaşık 6-10 bardak su için. Tüm bunları yaparsanız lekesiz parlak bir cilde sahip olabilirsiniz.
 
Geri
Üst