Yüzük falı nedir nasıl uygulanır?

Uzman SühaN

Administrator
Yüzük falı nedir nasıl uygulanır?
Bu fal, inanışa göre bir insanın kaç çocuğunun olacağını, doğum sırasını ve cinsiyetlerini haber veriyor. çocukların illa doğması gerekmiyor. öyleki düşük olan bebekleridehaber veriyor. Gelelim falın bakım tarifine;

Gerekli olan iki şey vardır; bir yüzük ve ip.

Öncelikle yüzüğü ipten geçiriniz ve ipin iki ucunu birleştirip tutunuz. sol elinizi kaldırınız ve ip yardımıyla yüzüğü yavaşça sol bileğinizin hizzasına getiriniz. sağ elinizle tuttuğunuz ipi sabit bir durumda bekletiniz. bir süre sonra yüzük ya daire çizmeye başlayacaktır, yada ileri geri gidip gelmeye başlayacaktır. Daire çiziyorsa ilk çocuğun erkek olacağını (veya çocuk sahibi iseniz ilk çouğunuzun erkek olduğunu) size haber verir. ileri geri gidip geliyorsa çocuğun kız olacağını (veya çocuk sahibi iseniz ilk çocuğunuzun kız olduğunu) haber verir. bir süre o şekilde salınmasını bekleyin. yalnız salınma gözle görülür bir şekilde olmalıdır. ardından sol elinizle yüzüğü tutarak durdurun. ve tekrar sol bleğinizin hizsanına durmuş vaziyette getirin. şimdi bakacağınız ikinci çocuğunuz için. aynı işlemi yine yapın. ne zamanki sıra diğerine geçtiğinde yüzük hareket etmezse fal bitmiş demektir.






7.jpg





Yüzük falı, bir diğer adıyla sarkaç falı, canlı ve cansız varlıklardan yayılan enerjileri kullanarak yorumlanan bir fal türüdür. Eski zamanlarda asa falı olarak da bilinirdi. 5.000 yıl öncesinde, genellikle Doğu medeniyetleri tarafından sapan şeklinde tahta çubuklar kullanılarak yeraltı suyu aramak, maden ve kayıp eşyaları bulmak ya da gizli bilgileri ortaya çıkartmak için kullanılırdı fakat temel obje kullanılarak sarkaç kullanılması daha doğru sonuçlar vermektedir. Sarkaç falı Ortaçağ’dan 19. Yüzyıla kadar popülerliğini korumuş, daha sonrasında bir süre popülerliğini yitirse de insanlar tarafından tekrar ilgi görerek günümüze kadar gelmiştir.

yuzuk faliBu yöntem tarihin ilk zamanlarında da kullanıldığından, sarkaç çok kolay yapılabilen basit bir araçtır. İnce bir zincirin ya da ipin ucuna asılan küçük bir ağırlık veya belli bir ağırlığı olan zincirden oluşur. Sarkaç falı bakan kişi, varlıklardan yayılan enerjilerin yardımıyla sorularının cevaplarını bulmaya çalışır. Fal bakan her insan sarkacı farklı şekilde tutar ama falcılar genellikle sarkacı işaret ve orta parmaklarının arasında tutarlar.

Günümüzde fal bakılırken ince zincirli, ucunda objeler bulunan kolyeler, ucuna yüzük bağlanmış saç teli ya da ip kullanılır. Belli bir ağırlığı olduğu sürece demir para ya da anahtar bile kullanılabilir. Kullanılan ip, saç ya da zincirler 20-30 cm uzunluğunda olmalıdır. Satılan bazı sarkaçlarda içi boş oyuklar bulunur. Aramak istediğiniz şeye göre bu oyuklara aranan şeyden bir miktar koyularak sarkacın gücü arttırılabilir. Mesela su arıyorsanız bu oyuklara birkaç damla su koyabilirsiniz. Aynı sarkacı sürekli kullandığınızda aranızda bir bağ kurulabilir ve bu bağ sayesinde sarkacınızın gücü daha da artabilir. Sarkaçlara sorulması gereken sorular net olmalıdır. Karmaşık ya da ucu açık sorular sorulması sarkacın hareketsiz kalmasına ve cevap vermemesine sebep olur.

21. yüzyılda sarkaç falı nerdeyse tamamen yüzük falı olarak anılmaya başlanmış ve kadınlar arasında kaç yaşında evleneceklerini, doğum anını ya da çocuklarının cinsiyetlerini öğrenme konusunda talep görmektedir.
 
Geri
Üst