Zerdeçalın cilde faydaları nelerdir ?

Uzman SühaN

Administrator
Zerdeçalın cilde faydaları nelerdir ?
Zerdeçal dünyadaki en sağlıklı baharattır.Bu büyülü baharatı günlük beslenmenize eklemek, size çeşitli sağlık yararları sağlar. Zerdeçalda ana etken madde olan kurkumin, kilo kaybı dahil olmak üzere birçok terapötik özelliğe sahiptir. Vücudu obezite ile bağlantılı çeşitli hastalıklardan koruyabilir. Güçlü bir anti-enflamatuar etki içerir ve çok güçlü bir antioksidandır.Zerdeçal, vücudu kanser de dahil olmak üzere çeşitli enfeksiyonlardan koruyan antibakteriyel, antiviral ve antimikrobiyal özellikler içerir. Zerdeçal hastalıkların tedavisinin yanı sıra, güzelliğinizi artıracak özellikleri de vardır.Zerdeçalın antibakteriyel özellikleri, cildi dezenfekte etmek ve iyileştirmek ve ayrıca sivilce ile savaşmakla ünlüdür. Hepsinden öte, zerdeçal cildin erken yaşlanmasına neden olan serbest radikal hasarını gidermeye yardımcı olan bir antioksidandır. Makalemizin devamında zerdeçal yemenin cilde faydaları , zerdeçal maskleri , tüm detayları ile ele alıcaktır. Daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin.


zerdeçal limon maskesi kullananlar.jpg








Zerdeçal yemeklere hoş bir lezzet sağlasada çoğu insan tadını sevmiyor. Sağlık için bir çok fayda sahip olan zerdeçal bağışıklık sistemini güçlendirmeye, hastalıklara karşı savaşmaya yardımcı olur. Kanser ve artrit gibi iltihabi hastalıkların tedavisinde yardımcı olur. Bileşik kurkumin sayesinde baharat, sinirsel ve kalp damar sağlığına da yarar sağlar.Bunların yanı sıra cilt için de hayli büyük fayda sahiptir. Bu mütevazi baharat, cilt sorunlarının üstesinden gelmek, düzensiz cilt tonunu tedavi etmek, çatlamış ayakları iyileştirmek, saç dökülmesini önlemek ve hatta kepeklerden kurtulmanıza yardımcı olmak için kullanılabilir. Zerdeçalın antienflamatuar özellikleri gözeneklerinizde çalışır ve cildi sakinleştirir. Zerdeçal, ayrıca, antiseptik nitelikleri nedeniyle, yara izlerini azalttığı ve her türlü yarayı daha hızlı iyileştirdiği bilinmektedir.




zerdeçal maskesi cilt beyazlatma.jpg






Yaşlanma belirtilerini geciktirir zerdeçalın içerdiği antioksidanlar, cilt hücrelerini serbest radikal hasarlarından korur ve koyu lekeler, ince çizgiler ve kırışıklıklar gibi yaşlanma belirtilerini bile yavaşlatabilir.Cildin esnekliğini artırarak cildin daha genç görünmesini sağlar ve yeni hücre büyümesini teşvik eder. Ek olarak, zerdeçal ince çizgiler ve kırışıklıklar görünümünü azaltır.Zerdeçaldaki antioksidanlar cildi canlandırmaya yardımcı olarak doğal olarak daha parlak hale gelir.Bir antienflamatuar olarak, zerdeçal, gözenekleri hedefleyebilir ve cildi sakinleştirebilir, bu da sivilceyi temizler ve sivilce ile ilişkili izleri minimize eder. Zerdeçal en uzun kullanımlarından biri küçük kesikler ve yanıklar için bir anti-bakteriyel iyileşme maddesidir. Anti bakteriyel özellikleri de enfeksiyonu önleyebilir. Zerdeçal, lokalize ağrının azaltılmasına, iyileşme sürecinin hızlanmasına ve yara izlerinin önlenmesine yardımcı olabilir.




zerdeçal yemenin cilde faydaları.jpg






Zerdeçal maskesi cilt beyazlatma ; Zerdeçal, hücre hasarını yavaşlatan antioksidanlardan yüksektir.Cilt rengininizde bir dengesizlik mi var , Koyu renkli lekeleriniz mi var ? O zaman cildinize sütlü ballı zerdeçal maskesi yapın. Zerdeçal limon maskesi kullananlar ciltlerinde yağ oranını dengelediğini , ciltlerinin çok pürüzsüz olduğunu belirtiyor. Limon, doğa ananın bize bahşettiği doğal bir sıkılaştırıcıdır. Bu maskedeki rolü ise yağlı ve sivilceye yatkın ciltler için mükemmel sonuçlar gösteriyor. Gözenekleri sıkılaştıran bu maske aynı zamanda cildin tonunu da açacaktır. Besleyici ve nemlendirici bal ise limonla kombine bir şekilde ciltteki aşırı yağın ciltten atılmasını sağlayacak ve yağlılıktan kaynaklanan parlamanın önüne geçecektir.Sedef, Egzama, Rosacea ve diğer deri hastalıklarının septomlarını sakinleştirir.Zerdeçal, serbest radikallerle savaşırken aynı zamanda kollajen üretimini artıran bir antienflamatuvardır.





Curcumin ayrıca birçok kronik cilt hastalığının semptomlarını azaltmada etkilidir . Bunlara rosacea, egzama, sedef hastalığı ve daha bir çokları dahildir.Cildinde kahverengi lekeleri olanlar zerdeçal yumurta maskesi yapabilir. Zerdeçal göz maskesi göz altı morluklarına iyi gelir.Bir çorba kaşığı zerdeçalı tozu bir çorba kaşığı bal ile karıştırın ve bu karışımı göz altılarınıza uygulayın. 10 dakika bekletin ve durulayın.Zerdeçal ve süt sivilce tedavisinde yardımcı olabilecek mükemmel iyileştirici özelliklere sahiptir. Zerdeçal kırışıklık ve melanin oluşumunu önleyebilir . Aynı zamanda kronik UVB maruziyetinin neden olduğu cilt elastikiyetinde düşüşü önler.Zerdeçal antienflamatuar ve antiseptik özellikleri yanıkları da yatıştırır. Zerdeçal ağartma özellikleri cilt pigmentasyonunun tedavisinde yardımcı olabilir . Zerdeçal maskesi şems aslan ; lekeleri yok ediyor. Şems Arslan’ın lekeleri yok eden maske tarifini de bir çay kaşığı portakal suyu biri çay kaşığı zerdeçal bir tane Yumurtanın akı bir çay kaşığı bal bir yemek kaşığı mısır unu bir çay kaşığı limon suyu bu malzemeleri bir kabın içinde olabildiğince birbirine yedirerek yüzümüze uyguluyoruz 3 ile 5 dakika bekledikten sonra yüzünüzü su ile temizleyerek maskemizi tamamlıyoruz.




Zerdeçal pirinç unu maskesi Cilt görünümünü geliştirir ve pürüzsüzleştirir. Pigmentasyonu azaltarak cilt tonunu korur.Curcumin içeriği bu faydalardan sorumludur. Akne yüzünüzün güzelliğini bozabilir ve akne sorunuyla başa çıkmanın doğal yollarını arıyorsanız zerdeçal yardımcı olabilecek bir şeydir! Bu bitkinin doğal antibakteriyel ve antiseptik özellikleri sivilceleri giderir. Zerdeçal kullanımı aynı zamanda lekeleri temizlemeye yardımcı olur. Akne lekelerini ve yara izlerini azaltmak için doğal ürünler seçmeye istekliyseniz, zerdeçalı tercih edin. Antioksidan ve antienflamatuar özellikler, fazladan melanin üretimini azaltmaya yardımcı olur, bu da izleri hafifletmeye ve cilt dokusunu daha da eşitleştirmeye yardımcı olur.Zerdeçal kullanımı, göz çevresi kan dolaşımı geliştirmeye yardımcı olur, bu da şişliği ve koyu halkaları azaltır.





Zerdeçal maskesi suna dumankaya tarifleriyle kadınları güzelleştirmeye devam ediyor. Bir çok cilt problemi için suna dumankayanın zerdeçallı maske tarifi var. Bu tariflerden biri yağlı cilde sahip olanlar için . Bir yemek kaşığı kako , 1 tatlı kaşığı zerdeçal , yarım kaşık zeytin yağı 1 tatlı kaşığı maden suyu. Bu malzemeleri karıştırın ve cildinize uygulayın. 15 dakika sonra cildinizi durulayın.Zerdeçal kullanımı cildi derinlemesine nemlendirmeye ve cildin ölü cilt hücrelerinden kurtulmasına yardımcı olur. Bu bitkinin kullanımı sadece cildin canlandırılmasında yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda cildi sağlıklı, yumuşak ve esnek tutmaya yardımcı olur. Vücudunuzda yanma meydana geldiyse zerdeçalla yanık izinden kurtulabilirsiniz. Zerdeçal antiseptik ve anti-enflamatuar özellikleri sadece yanıkların iyileşmesine yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda şişme ve diğer rahatsızlıkların azaltılmasına da yardımcı olur.





Zerdeçal, melanin üretimini azaltan Curcumin içerdiğinden cildi aydınlatır.Güçlü anti-bakteriyel ve antiseptik özellikleri, kesikler, hafif yanıklar ve yaraları iyileştirebilir.Eğer sık sık tahriş ve kaşıntıya hassas cildiniz varsa, zerdeçal yatıştırmaya yardımcı olabilir. Egzama gibi belirli cilt durumlarında cildi yatıştırmaya da yardımcı olur.Zerdeçal, kanser hücrelerinin çoğalmasını durdurur ve böylece cilt kanseriyle mücadeleye yardımcı olur.Zerdeçal, mantar önleyici özelliklere sahiptir ve saçkırana karşı savaşmada yardımcı olabilir.Zerdeçal, hiperpigmentasyon tedavileri için harika, doğal bir alternatiftir. Cildimizi renklendiren ve aynı zamanda sinir bozucu karanlık noktaları üreten pigment olan melanin üretimini engellediği kanıtlanmıştır. Zerdeçal sağlık sorunlarını hafifletmeye yardımcı olmasının yanı sıra, yüzyıllar boyunca bir çok güzellik ürününde de kullanılmıştır. Anti-enflamatuar güçleri yaşlanma belirtilerini azaltmak, ölü cildi dökmek, cildi temizlemek ve egzamayı gidermek için kullanılır.Zerdeçal'ı cilt bakım rutininizin bir parçası olarak kullanmak, cildiniz için harikalar yaratabilir.
 
Geri
Üst