Zevk suyuyla hamile kalınır mı ? Hamile isem bunu nasıl anlayabilirim işte cevaplar

iyi günler ben nişanlıyım . nişanlımla bir şeyler yaşadık boşalacağı zaman geri çekilde spermin geldiğini sanmıyorum ama zevk suyu vardır adetim 3 gün gecikti hamile kalmış olabilirmiyim
 
Merhaba, korunmasız her ilişki gebeliği sağlayabilir. Geri çekme yöntemi uygun bir korunma yöntemi değildir. Bu yöntemle hamile kalmak mümkün. Ejekülasyon olmasa bile zevk suyuyla hamile kalma olasılığı da vardır. İhtimal düşük olsada imkansız değildir. Tedbiren bugün gebelik testi yapmanızı öneriyorum.
 
Nişanlım la ilişkiye girdik vajinama organı değdi ve çekti iki üç dakika sonra boşaldı acaba bi sorun oluşur mu
 
Nişanlım la ilişkiye girdik vajinama organı değdi ve çekti iki üç dakika sonra boşaldı acaba bi sorun oluşur mu

Tam olmayan bu tür birliktelikle gebelik söz konusu olmaz. Şayet vajina girişine yada yakınına ejakülasyon olmuş ise gebelik söz konusu olabilir. Sorunuzu eksik ifade ettiğiniz için iki farklı yanıt verdim..
 
Merhaba ben bu ay 26 sinde adet olmam gerekirken 15inde adet oldum adetim bittikten sonra eşimle ilişkiye girdikten sonra hafif pembemsi lekenmelerim oluyor hayla devam ediyor lavobaya çıktıktan sonra birdaha gelmiyor internetten araştırdım çok fazla şey okudum durum nedir hala lelenmem var
 
Merhaba, ara lekelenmelerin bir çok nedeni var. Nedeni saptamak için jinekolojik muayene ve hormon tetkitleri yaptırmanız gerekir.En kısa zaman da bir kadın doğum uzmanına görünmeniz de fayda var.
 
Merhaba iç çamaşırıma sevgilimin zevk suyu geldi ,fakat pedim vardı yani adetliydim . Hamilelik riski var mı?
 
2 hafta önce erkek arkadaşımla ilişki oldu adetim 5 gün önce geldi her zamanki gibiydi hamilelik riskim varmıdır yinede
 
Cinsel deneyimi olmayan gençler tarafın dan ,sayfamıza sıklıkla zevk suyuyla hamile kalınırmı diye sorular gelmekte. Bizde zevk suyuyla hamile kalınırmı sorusuna açıklama getirmek için bu konuy hazırlama gereği duyduk..

Sevgilimle sürtünmye yoluyla ilişkiye girdim , zevk suyu vajinama değdi hamile kalırmıyım, nişanlımla sürtünme yoluyla ilşkiye girdim elim zevk suyuna değdi sonra elimi vajinama sürdüm hamile kalırmıyım , sayfamıza sıklıkla gelen sorular..

Sürtünme , erkeğin cinsel organının vajina içine girmeden temas etme şeklidir. Tam bir birleşme olmayan bu birliktelik esnasın da erkekten zevk suyu gelebilmektedir. Bu zevk suyu yani prostat sıvısı nadir de olsa sperm hücresi içerebilmektedir. Vajina ağzına yada içine temaz olduğu taktirde düşük ihtimal de olsa gebelik söz konusu olabilmekte.. Fakat belirttiğimiz gibi çok düşük ihtimal.

Genellikle öğrenciler ve nişanlı çiftler tarafın dan tercih edilen bu ilişki şekli korunmasız birliktelikler de çok düşük ihtimal de olsa gebeliğe yol açabilmektedir. Bu yüzden İlişki esnasın da uygun bir korunma yöntemin tercih edilmesi gerektiğini vurgulayalımBu tür bir riske girmek istemeyen çiftler için en doğru ve güvenilir yöntem ise prezervatif bir diğer adıyla da kondom kullanılmalıdır.

Zevk suyuyla hamile kalınırmı sorusuna detaylı ayrıntıları yazımızın devamın da bulabilirsiniz .Öncesi , sayfamıza sıklıkla yöneltilen ; Elbise Ve Çamaşır Varken Birliktelik De Hamile Kalınır mı? Adlı konumuzu da incelemenizi öneriyoruz..





Ekli dosyayı görüntüle 71642



Zevk suyunun yani prostat salgısının döllenmedeki önemi nedir?

Kadının vajinası asidik yapıdadır. Zevk suyu spermlerin vajinadaki asidik ortamda zarar görmesini önler. Bunu ortamı alkali hale getirerek sağlar. İlk önce meniyi pıhtılaştırarak, cinsel ilişkiden sonra kadının üreme sisteminde tutunmasını sağlayıcı etkisi vardır. Fakat bu sırada spermlerin oldukça kısıtlı hareketleri vardır. Bundan sonra menideki pıhtılaşmayı eriterek, spermlerin daha hareketli hale gelmesini sağlar.

Zevk suyu hamile kalınmasını sağlar mı?

Cinsel boşalmadan önce erkeğin penisinden gelen prostat salgısı halk arasındaki adıyla zevk suyu içinde az miktarda olsa sperm bulunduracağı için, kadının hamile kalma olasılığı düşük oranda da olsa vardır. Herkesin merak ettiği zevk suyu hamile bırakır mı şeklindeki soru uzmanlar tarafından olumlu şekilde yanıtlanır. Bunun engellenmesi için en doğru yol erkeğin prezervatif kullanmasıdır. Erken aşamada gelen zevk suyu yani prostat salgısı sperm barındırabilir. Bu çiftlerde istenmeyen gebeliklere, kürtaj yapılmasına neden olabilir.

Erkek cinsel organının vagina içine girmeden dışarıdan sürtünme ile temas olması şeklidir.Tam bir birleşme olmadan ve penisin vagina içine girmeden gerçekleşen ilişki sırasında , dışarıya boşalacak spermin vagina ağzı ile teması sonucu ile gebelik olabilmektedir.

Cinsel birleşme sırasında çok kısa bir süre için vajina içine penisin girmesi ile gebelik oluşur mu?
Vajina ve penisin temasının bulunduğu tüm durumlarda gebe kalma riski vardır. Eğer bu temas sırasında sperm boşalması (ejekulasyon ) oluşmuş ise gebelik ihtimali yüksektir. Bu birleşme şekli de cinsel temasla bulaşan hastalıklara karşı koruma sağlamamaktadır.

Tam bir birleşme sırasında vajina içine sperm boşalmamış ise de kadının gebe kalma ihtimali var mıdır?
Bir çok erkekte sperm boşalması olmadan önce az miktarda salgı gelebilmektedir. Erkekler genellikle bu salgıyı fark etmezler. Bu salgı sperm içerebilmektedir ve içinde olabilecek az sayıda sperm dahi bir gebelik için yeterli olmaktadır. Bu şekilde gebelik daha çok dışarıya boşalma (geri çekme) yöntemini kullanan çiftlerde olmaktadır. Geri çekme yönteminin de güvenirliliğinin düşük olmasının başlıca sebebi bu sperm boşalması (ejekülasyon) öncesi gelen sıvının sperm ihtiva etmesidir. Hamile kalma riski vardır.

Eğer kadın orgazm olmaz ise gebelik de oluşmaz mı?
Maalesef çok yanlış ve yaygın bir inanış.Orgazm ile gebe kalmanın doğrudan belirleyici bir etkisi yoktur. Orgazm olmamak gebe kalma ihtimalini ne belirgin bir şekilde azaltır ne de belirgin bir şekilde arttırır. Gebe kalmak için bazen birkaç adet sperm dahi yeterli olmaktadır. Önemli olan yumurtlamanın olması ve spermin bunu dölleme yeteneğinde olmasıdır. Adette ilişki veya adetli iken ilişki olduğunda gebelik olma olasılığı hemen hemen yoktur. Fakat hijyen açısından adette ilişki veya adetli iken ilişki tavsiye edilmemktedir.
 
Geri
Üst