Zeytin yağının bebeklere faydaları nelerdir ?

Uzman SühaN

Administrator
Zeytin yağının bebeklere faydaları nelerdir ?
Zeytin yağı, cildiniz, saçınız ve sağlığınız için çok çeşitli faydaları ile ünlüdür. Aslında, bu çok amaçlı yağ cildinizde ve saçınızda topikal olarak uygulanabilir. Zeytin yağının yararlı nitelikleri, bebeklerimiz için de iyi olduğunu var sayar. Peki bu gerçekten doğrumu ? Zeytin yağı bebekler için faydalımıdır ? Zeytin yağı antioksidanlar ve diğer besinler açısından oldukça zengin bir besin , bebeğinizin boy, kilo veya motor refleksi vb. Ile ilgili doğru büyümesine yardımcı olur. Bebeğiniz için kullanabileceğiniz yolları bilmek istiyorsanız okumaya devam ediniz.




zeytin yağı bebeklere faydası.jpg








Çok uzun zamandan beri, zeytinyağı dünya çapında birkaç ev mutfağının bir parçası olmuştur. Zeytin yağı sağlıklı doğal yağlardan biridir ve anti-oksidanlar, esansiyel yağlar, lipidler, ve A vitaminin yüksek konsantrasyonda, E, C, D ve K Son derece sağlıklı bir seçenektir. Sağlıklı bir yağ olduğu için mutfakta yaygın olarak kullanılmaktadır. Zeytin yağını günlük cilt bakımına dahil etmek için mükemmel bir seçenektir. Cildi nemlendirir, genel cilt sağlığını iyileştirir, cildi temizler ve çatlamış, kuru cildi iyileştirir. Kolajen ve keratin üretimini artırdığı için saç ve tırnaklarda da kullanılabilir. Bu, tırnakları sağlıklı tutar ve saçın nemli olmasını sağlar.


Dünyada bebekler için en yaygın kullanılan masaj yağlarından biri zeytinyağıdır. Bebeğinizin cildi için kesinlikle güvenlidir. Bebeğinizin cilt bariyerlerini güçlendirir. Ayrıca kemik ve kas gelişimi için de faydalıdır. Dahası, stresi azaltmaya yardımcı olur ve bebeğinizin rahatlamasını sağlar. Zeytin yağı, bebeğinizin sağlığı için yararlı olan iyi miktarda antioksidanlar, vitaminler açısından zengindir.Bebeğiniz için maksimum fayda sağlamak için sızma zeytinyağı kullanın.Bununla birlikte, bebeğinizin bu yağa aşırı duyarlı veya alerjik olması mümkündür. Dolayısıyla bebeğiniz için zeytin yağı kullanmayı düşünüyorsanız, bu yağın neden olabileceği olası faydalara ve yan etkilere bir göz atmanız gerekir.


Bir çok insan , herhangi bir yan etkisi olmaksızın bebeklerine masaj yapmak için zeytinyağı kullanır . Gevşemeyi teşvik eder, ağlama nöbetlerini azaltır ve bebeğinizdeki stresi kontrol eden hormonlar üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir. Zeytin yağı, bebeğin cildini yatıştırıcı anti-inflamatuar özelliklere sahiptir. Anti-oksitleri, toksinleri ciltten arındırır . Bebeğiniz egzamaya sahipse , zeytinyağı kullanımı sorunu oleik asit olarak bebeğinizin cildinden nem kaybına neden olarak kötüleştirebilir. Bu sorunu tetikleyebileceğinden zeytin yağından kaçınmak daha iyi olur. Böyle bir durumda doktorunuzun talimatlarına uymanız önerilir.


Zeytinyağı, bir bütün olarak zeytinleri işleyerek elde edilen bir yağdan gelir. Yağ herhangi bir kimyasal işlem yapılmadan üretildiğinde, organiktir. Bu yağ doğrudan zeytin ağaçlarının meyvelerinden elde edilir.Ancak saf zeytinyağının en saf hali elde etmek için, doğru zamanda hasat edilmesi ve derhal işlenmesi tavsiye edilir.Ekstra sızma zeytinyağı, hiçbir kimyasal madde veya sıcaklık uygulaması olmadan saftır. Bebeğin beslenmesinde, altı aylıktan sonra zeytinyağının kullanılması tavsiye edilir . Zeytinyağı, kalbe ve pankreasa fayda sağlayan tekli doymamış yağ asitleri açısından zengindir. Yağ sütten kesilmiş bebek için sağlıklı bir yağ kaynağı olabilir ve bu nedenle büyümelerinde önemli bir rol oynar.


Bebeklerde kabızlığı kolaylaştırmak ya da kolik bir bebeği yatıştırmak için doğal bir besindir. Gazı önlemek ve huzurlu bir uyku sağlamak için beeğinizin karnına zeytin yağıyla masaj yapın. Bebeğinizin beslenmesinde zeytinyağı da dahil edilmesi kabızlıkla baş etmede de yardımcı olur. Bir çok , bir ev ilacı olarak kabızlık tedavisi için bir müshil olarak kullanır. Bir çok bebeğin kafasında konak gelişir. Zeytin yağıyla nemlendirilmiş bir kafa derisi konak oluşumunu giderir.Bebeğin saç derisine zeytinyağı sürün.Bir bez veya yumuşak bir fırça ile masaj yapın ve 10 ila 20 dakika boyunca bırakın.Kabuk kalın ise, yağı bir gece bekletin. Daha sonra, kafa derisini hafif şampuan ve ılık su kullanarak iyice yıkayın. Gevşemiş kabuğu yumuşak fırça yardımıyla çıkarın.Ek olarak, zeytin yağının uygulanması bebeğin saçının güçlenmesine yardımcı olacaktır.


Bebek bezi döküntüleri yaygın bir sorundur. Bebeğinizin döküntüsü varsa ılık zeytin yağını etkilenen bölgelere uygulayın.Bebekler, bebek bezlerinin sürekli kullanımı nedeniyle kaşınmaya ve döküntülere eğilimli son derece yumuşak bir cilde sahiptir. Çocuk bezi bazen içeride sert bir malzemeye sahiptir ve düzgün hava akışını önleyebilir ve cildi kurutabilir. Bu bebeğin cildinde kaşıntıya neden olur ve rahatsızlığa neden olur. Etkilenen bölgeye zeytinyağı uygulanması ağrı ve kaşıntıyı yatıştırır. Zeytinyağı, çocuk bezi döküntüleri ile savaşmaya yardımcı olabilir. 2 tatlı kaşığı sızma zeytinyağını 1 tatlı kaşığı su ile karıştırıp bu karışımı iyice çırpın.Ve tekilenen bölgeye uygulayın. Zeytinyağına bağlı faydalardan bağımsız olarak, bebeğiniz için kullanmadan önce mutlaka bir uzman tavsiyesi alın.



Cilt kuru olabilir ve bebeklerin ekstra hassas cildi olduğundan, daha fazla cilt komplikasyonuna neden olabilir. Bunu önlemenin en iyi yolu, bebeğin cildi tarafından kolayca emilen zeytin yağının uygulanmasıdır. Bazen hassas cildin güneş ışığına maruz kalması ya da değişen hava ya da kullanılan suyun kimyasal bileşimi gibi farklı nedenlerle bebeğin cildinde problemler gelişebilir. Zeytin yağının uygulanması bebeğinizin derisindeki bu oluşumu engeller. Bazen ısı, nem ve kuruluk gibi farklı hava koşulları bebeğin kafasında beyaz bir kabuk oluşmasına neden olabilir. Bu ayrıca kullandığınız bir şampuan veya losyondan gelen bir reaksiyondan da kaynaklanabilir. Zeytin yağını şampuanlamadan hemen önce veya sonra uygulamak, bu sorunu giderir.


Zeytin yağı bebeğinizin sindirimi için iyidir kabızlığı giderir. ancak çok fazla zeytin yağı vermek bebeğinizin ishal olmasına neden olabilir.Bu nedenle şiddetli kabızlık için doktora danışmak daha iyidir. Zeytin yağı, kas ve kemik sağlığını destekleyen E vitamini, esansiyel yağlarla doldurulur. Zeytin yağının rejeneratif özellikleri, cilt hücrelerini beslemeye ve cilt tonunu iyileştirmeye ve ışıldamasını sağlamaya yardımcı olur. Zeytin yağı, tekli doymamış yağlar, Vitamin A, C, D, E, K, B vitaminleri ve antioksidanları içeren zengin besin değeri nedeniyle yemek pişirirken mükemmel bir seçenek olarak kabul edilir. Ancak, zeytin yağının bebek mamasına karışması güvenli midir? Evet , ancak zeytinyağı bebek mamasında ancak 6 aylıktan sonra kullanılabilir. Zeytin yağının güvenlik endişeleri bebeğinizin cildinin durumuna bağlıdır. Bebeğinizin cildinde aşırı duyarlılık varsa veya egzama varsa, bir doktor tarafından onaylanmadıkça zeytin yağı kullanılması önerilmez. Bu gibi durumlarda doktorunuza danışmak her zaman daha iyidir.
 
bebeklere zeytinyağı sürmek
bebeklere zeytinyağı içirmek
bebekler için zeytinyağı markası
zeytinyağı bebeklerde gaz sancısına iyi gelirmi
bebeklere zeytinyağı verilirmi uzmantv
kakasını yapamayan bebeğe zeytinyağı
bebek mamasına zeytinyağı konur mu
bebeklere zeytinyağı sürülür mü


Merhabalar hanımlar. Benim bebeğim 1 yaşında ve maşallah çok sağlıklı. Bebeğimin beslenmesine çok dikkat ediyorum. Katı gıdalara geçtikten sonra bebeğimin mamalarına çok az miktarda zeytin yağı kullanıyorum. Ayrıca bebeğimin eklem ve karın ağrısını rahatlatmak için zeytin yağı ile masaj yapıyorum. Bebeklerde kabızlık çok sık görülen bir durum. Bebeğimi zeytin yağı ile beslediğimden beri kabızlık problemi olmadı şükür. Yalnız hanımlar zeytin yağının raf ömrü sınırsız değil bu nedenle bebeğinize zeytin yağı kullanmadan önce son kullanma tarihine bakın ve ılımlılıkla zeytin yağını bebeğinizin diyetine dahil edin.
 
Geri
Üst