Zeytinyağlı Brüksel Lahanası

T

TİTAN

Forum Okuru
Zeytinyağlı Brüksel Lahanası
brüksel lahanasi brüksel lahanası bruksel lahanasi
zeytinyağlı brüksel lahanası, nasıl pişirilir, nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir, resimleri, ile ilgili bilgileri burada bulabilirsiniz


bruksel_lahanasi-2a9.jpg


Sevgili melekler,
Haşlanmışı dışında brüksel lahanasını hiç yemedim.Bu tarifi buldum ve boş bir zamanımda deneyeceğim,sizlerle de paylaşmak istiyorum..

Malzemeler:
  • 1 paket brüksel lahanası
  • 1 tane küp doğranmış patates
  • 1 tane küp doğranmış havuç
  • 1 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
  • 4-5 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Tuz


Kuru soğan bir tencerede zeytinyağ içinde salça ile kavrulur, sonra bütün sebzeler yıkanıp süzüldürülüp içine ilave edilir. Sebzeler iyice öldürülür.Tuzu, şekeri ve suyu ilave edilip pişirilir. Maydanozla süsleyerek servis yapılır.
Afiyet Olsun...:tik:



NOT:
  • Brüksel lahanalarının kök kısımları kesilip, bıçakla bir artı işareti yapılır.
  • Zeytinyağlı yemekler fazla sulu olmaz suyunu kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
  • İstenirse içine çok az pirinç de konulabilir.
  • Zeytinyağlı yemeklerin püf noktasını daha önce yayınlamıştım.
  • Üzerine bol limon sıkarak yiyebilirsiniz.
 
Geri
Üst