Zeytinyağlı Domatesli Semizotu
Malzemeler:
Yapılışı:
Malzemeler:
- 1 kg semizotu
- 2 adet domates
- 1 adet kuru soğan (Orta boy)
- 1/2 çay bardağı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1/2 limon suyu
- 2 çorba kaşığı pirinç
- Tuz
Yapılışı:
- Semizotunun kök kısımlarını ayıklayıp bol suda yıkıyoruz.
- Suları süzüldükten sonra 2-3 santim uzunluğunda doğruyoruz.
- Tencereye yağı kurusoğanı yemeklik (kare şeklinde) doğruyoruz.
- Üzerine semizotunu domatesln kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz.
- Semiz otunun üzerine boşaltıyoruz.
- Pirinçleri yıkayıp domateslerin üzerine serpiyoruz.
- Tuzunu limon suyunu şekeri koyup 1 çay bardağı su ilave edip pişiriyoruz.
- Pirinçler pişince ocaktan alıyoruz.
- Servis tabağına alıp servis yapıyoruz.