Zeytinyağlı Lahana Dolması

T

TİTAN

Forum Okuru
Zeytinyağlı Lahana Dolması
zeytinyağlı lahana dolması, nasıl yapılır, nasıl pişirilir, malzemeleri nelerdir, resimleri, ile ilgili bilgileri burada bulabilirsiniz

zeytinyagli lahana dolmasi-153.jpg


Sevgili melekler,
Zeytinyağlı lahana dolmasını bayramlarda ve özel günlerde annem yapar ve tadına doyum olmaz.Bizim için özel bir yemektir.Biz çocukları sofranın etrafını kuşatmışken ,annem elinde koca 2 tabak dolusu lahana dolmasıyla içeri girince bütün yüzlerde kocaman bir gülümse belirir.Annemse yorgun ama hepimizi etrafında görmekten dolayı mutlu bir şekilde sofrada ki curcunayı izler.

Artık büyüdük, kalabalık sofralarda yorgun ama mutlu gülen yüz sahibi olma sırası bize geliyor...:hıms:

Malzemelerimiz


1 adet ortası yumuşak dolmalık lahana
pirinç
1 su bardağı zeytinyağı
1-2 büyük soğan
yarım demet maydanoz
kimyon
tuz
karabiber
şeker
kuş üzümü
kuru üzüm
çam fıstığı
1 adet domates
su
1 baş sarımsak

HAZIRLANIŞI
Lahanaları yapraklarını ayırıp ,varsa damarlarını ayıkladıktan sonra yıkayın ve geniş bir tencerede tuzlu suda haşlayın. Hemen soğuk suya atın çünkü lahana hemen yırtılabilir.
Yayvan ve geniş bir teflon tavaya zeytinyağı koyun soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
Yıkanmış prinçleri de biraz kavrulduktan sonra domates, maydanoz ve baharatları ilave ederek suyunu ekleyip ,kaynayınca altını kapatın ve demlenmeye bırakın.
Lahanaları dilediğiniz büyüklükte keserek hazırladığınız içle sararak altına yağlı kağıt serilmiş yayvan bir tencereye dizin.Aralara boyca sarımsak atmayı unutmayın.
Az su ilavesiyle,kısık ateşte kontrol ederek pişirin..
Limon dilimleriyle servis yapın..

Afiyet olsun..:tik:
 
Geri
Üst