Zeytinyağlı patates sarması;
patates sarması zeytinyağlı patates dolması zeytinyağlı
meleklerr!...
zeytinyağlı patates sarmasınıda hiç duymadım ,hiç tatmadım diyenler hadi buraya ...laf aramızda bende ilk defa duydumm
Yapılışı:
2 Adet orta boy patates
1 Su bardağı pirinç
2 Adet soğan
2 Kahve fincanı zeytinyağı
1 Tatlı kaşığı tozşeker
Yarım demet taze nane
250 gr asma yaprağı
2 Su bardağı su
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Patateslerin kabuklarını soyup rendeleyin.
Ayıklayıp yıkadığınız pirinci bir kaba alın.
Soğanları ufak ufak doğrayıp patates, pirinç ve zeytinyağı ile karıştırın.
Tozşeker, kıyılmış nane, tuz ve karabiberi de ekleyerek tekrar karıştırın.
Asma yapraklarını hafifçe haşlayıp dolmaları sarın.
Tencereye dizip 2 su bardağı su ekleyerek kısık ateşte 25 dakika pişirin.
Soğuk olarak servis yapın.
AFİYET OLSUN
meleklerr!...
zeytinyağlı patates sarmasınıda hiç duymadım ,hiç tatmadım diyenler hadi buraya ...laf aramızda bende ilk defa duydumm
Yapılışı:
2 Adet orta boy patates
1 Su bardağı pirinç
2 Adet soğan
2 Kahve fincanı zeytinyağı
1 Tatlı kaşığı tozşeker
Yarım demet taze nane
250 gr asma yaprağı
2 Su bardağı su
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Patateslerin kabuklarını soyup rendeleyin.
Ayıklayıp yıkadığınız pirinci bir kaba alın.
Soğanları ufak ufak doğrayıp patates, pirinç ve zeytinyağı ile karıştırın.
Tozşeker, kıyılmış nane, tuz ve karabiberi de ekleyerek tekrar karıştırın.
Asma yapraklarını hafifçe haşlayıp dolmaları sarın.
Tencereye dizip 2 su bardağı su ekleyerek kısık ateşte 25 dakika pişirin.
Soğuk olarak servis yapın.
AFİYET OLSUN