2 Eşli erkekle yaşıyorum değişik bir hikaye anlatıyorum buyrun melekler

özge&cansu

Yeni Üye
Üye
2 Eşli erkekle yaşıyorum değişik bir hikaye anlatıyorum buyrun melekler
Merhaba herkese;

Bu benim ilk mesajım ve çoğunuza göre iğrenç gelecektir eminim.Ama anlatmak istedim kendimi bu anonim ortamda.

Ben kocamın 1. eşiyim.

Ne var bunda diyeceksiniz fakat eşim aynı zamanda başka bir kadınlada evli. Metres yapmış seni diye düşüneceksiniz ama öyle değil pek.

Kısaca eşim çok eşli bir erkek ve diğer eşi ile birbirimizi biliyor ve kabul ediyoruz.

Çoğunuz iğreneceksiniz benden, eşimden ve kardeş eşimden ama kocam, ne beni nede kardeş eşimi buna zorlamadı, mecbur bırakmadı.Evet ekonomik sıkıntılar çektim, kimsem yoktu ama çoğu erkek bunu öğrenince verdikleri sözleri unuttular,hayallerim vardı ama birer birer gitti maalesef.Allah iyi insanlarla karşılaştırsın derler ya, umudum bittiğinde eşim karşıma çıktı.Hiçbir zaman benden yararlanmadı ama gizlemedi de kendini. Çok eşli olduğunu itiraf etti.Çoğunuz bunu duyduğunuzda mideniz bulanır,benimde bulandı,kalbim acıdı.Ama anlattı bana kendini,anlattıkça onun dürüstlüğünü sevdim. Kandırmıyordu, hakkındaki gerçekler neyse bir bir anlatıyordu.En kötü anlarımda yardımıma koştu ve bunu herhangi bir karşılık beklemeden yaptı hemde defalarca.Onu defalarca iknaya çabaladım, ben seninle bu şekilde olamam dedim, oda beni böyle kabul etmeyeceksen,başlamayalım dedi.Kopamadım ondan, ilk defa bir erkek benden faydalanmaya çalışmadı, ilk defa güçlü hissettim kendimi. Kabul ettim onun çok eşliliğini.

Çok zor oldu benim için, nasıl olabilirdi ki ? Eşim dediğin insan başka bir kadına da yürüyor,seviyor,parasını harcayabilecekti. Hergün başka kadınlarla olabileceği düşüncesi bile iğrenç gelirken canlı kanlı buna şahit olmak kimbilir nasıl acıtmazdı ?

Ama garip gelecek biliyorum korktuğum gibi olmadı. Çoğumuz çok eşliliği,her gün farklı farklı kişilerle takılan,aşırı uç yaşamı olan, cinsellik odaklı sapkın kişiler olarak biliriz.Hakikat öyle değilmiş,en azından bizde öyle olmadı. Eşim,ben hazır olana dek asla çok eşli olmadı.Uzun uzun konuştuk, nasıl olacağını,sınırların neler olacağı gibi.Bu sürede cinsel birlikteliğimiz olmadığı gibi resmi nikahımızda olmadı.Bu fikre alışmıştım. Eşim, dostunun işyerinde çocuklu dul bir kadından bahsetti ve izin istedi benden,onunla konuşabilmek için.Araya birilerini koyarak konuştular ve eşimin o günden sonra 2 karısı vardı.Size iğrenç geliyordur eminim, banada geliyordu ama birisini seviyorsanız, her haliyle sevmeyi öğrenmeniz gerekiyor galiba. Kardeş eşimle tanıştım sonradan ve beni linçleyeceksiniz ama onu gerçekten dost gibi sevdim.

Çoğunuz erkeklerin, kadınları buna zorladığını,seçim şansı bırakmadığını düşünecektir.Haklı olabilirsiniz de ama bizde öyle olmadı.Ne ben ne de kardeş eşim buna zorlanmadık,ikimizde resmi nikahlı değiliz eşimizle. Ama evliyiz biz her ne kadar yasalar tanımasada hemde 10 yıldır.

Burada size güzelleme yapmak istemem ama bu hayat tarzının olumlu yanları da var sandığınızın aksine.Mesela ev işleri 2 kat kolay olur bizim için.Çocuk bakımı 2 kat kolay olur bizim için.Hiç sıkılmayız mesela, yapacak illaki bir şeyler buluruz.Kardeş eşimle güç birliği yaparız ve istediğimizi alırız misal.

Zor yanları yok mu, kıskanclık oluyor haliyle ama kardeş eşi, rakip olarak görmeyince ve iletişimde bulununca üstesinden geliyoruz.

Ne sapık bir aileyiz nede değişik, sadece birbirlerini seven insanlarız hepsi bu.

Ama ortama çıkarmıyız asla ! Bizden çok eşimin ne sapıklığı kalır nede yobazlığı.

Sevgiler.
 
Vallahi hayatım cümlenin bir kaç yerinde iğrenç vs diyorsun da. Bu tamamen sizi bağlar. Mutlu iseniz ve hayatınızdan memnunsanız sıkıntı yok. Kimse size yobaz ya da başka bir şey diyemez en azından ben diyemem.

Çoğu kadın eşini benim gibi paylaşmak istemez. Sizin durumunuz farklı siz kabul etmişsiniz diğer kadın kabul etmiş. Sorması ayıp eşiniz namazında niyazında bir kişi mi ? Zira İslami kurallar ile yaşayan insanlar bu olaya daha sıcak bakıyor olabilirler.

Allah mutluluğunuzu daim etsin. Hayat sizin hayatınız. Anlatmak istemişsiniz anlattınız umarım rahatlamışsınızdır.

Selametle...

Not: Kişiyi yargılayacak olan sadecce Allahtır.
 
Vallahi hayatım cümlenin bir kaç yerinde iğrenç vs diyorsun da. Bu tamamen sizi bağlar. Mutlu iseniz ve hayatınızdan memnunsanız sıkıntı yok. Kimse size yobaz ya da başka bir şey diyemez en azından ben diyemem.

Çoğu kadın eşini benim gibi paylaşmak istemez. Sizin durumunuz farklı siz kabul etmişsiniz diğer kadın kabul etmiş. Sorması ayıp eşiniz namazında niyazında bir kişi mi ? Zira İslami kurallar ile yaşayan insanlar bu olaya daha sıcak bakıyor olabilirler.

Allah mutluluğunuzu daim etsin. Hayat sizin hayatınız. Anlatmak istemişsiniz anlattınız umarım rahatlamışsınızdır.

Selametle...

Not: Kişiyi yargılayacak olan sadecce Allahtır.
Anlayışınız için çok teşekkür ederim. Toplum normlarından farklı yaşayınca ister istemez dışlanmış veya her an dışlanacakmış hissine kapılıyorsunuz maalesef.

Hayatımdan çok memnunum ve mutluyum.Ve umarım hep böyle devam eder.

Böyle bir hayat tarzımın olacağını asla tahmin etmedim, eşimi paylaşmayı aklımdan geçirmezdim.Evet çoğu kadın eşini paylaşmayı istemez belki de bize öğretilen budur.Demek istediğim bize öğretilen, bir erkek çok eşli olursa zampara,güvenilmez şeklinde kabul ederiz.Ama yanlışmış bu düşünce.Evli olupta karısını habersiz aldatan sayısız erkekler var zira.Metres hayatı yaşayan çaresiz kadınlar var. Biz kadınlar belki dürüstlüğe yeteri kadar önem vermiyoruz kimbilir.Ve bize öğretilen, " kadın kadının kurdudur" , "kadının düşmanı yine bir kadındır" anlayışı yüzünden kendi hemcinslerimize düşman olduk sanki.Ve kendi hemcinslerimizi sürekli rekabet edilmesi gereken varlıklar olarak görmeye başladık. Ondan daha güzel olmayalım, diğerinden daha zengin olmayalım gibi kıyasıya yarış halindeyiz.Peki sormak gerek nerede kadın dayanışması ?Bu rekabet hali bizi mutlu ediyor mu ? Çoğu kadın aslında yalnızlıktan kıvranıyor bana kalırsa. Sanırım bu rekabet sonucunda kaybetme korkusu yüzünden eşimizi başka bir kadınla ( her gün rastgele bir kadın değil aman dikkat) paylaşmak istemiyoruz. Ve sanırım eşimizi başka bir kadınla paylaşmanın kocayı kaybetmek anlamına geldiğini düşünüyoruz belki de. Halbuki kaybedilen birşey yok aslında tam tersine kocamı başka bir kadınla paylaşmanın bana kazandırdığı kadın dayanışması, iş birliği, kardeşten öte sıkı bir dost, her zaman güvenebileceğiniz 2. bir yoldaştı.Yanlış anlaşılmasın burada çok eşli evlilik güzellemesi yapmıyorum.Sadece bakış açınızı değiştirmek isterim.

Ve aile olarak geleneksel bir yapıda olduğumuz doğrudur ama fanatik değiliz pek.Mesala evle ilgili kararları kardeş eşimle birlikte veririz. Ailenin tüm gelirleri biz kadınlarda toplanır, herkes harçlıklarını harcamakta özgürdür ama tasarrufa attığımız parayı değerlendirmek için hep birlikte karar veririz.Kardeş eşimle , ben ev hanımıyız ve resmi olarak evli olmadığımız için eşimiz, yatırımları bizim adımıza yapar ki ondan böyle bir talebimiz olmamasına rağmen.Çocukların bakımı ortaktır ve ailenin çocukları kabul edilir.Herkes eşit sorumludur.Çocukların kimden olduğu önemsizdir bizim için.

Bu bir hayat tarzı bence ve rızaya dayalı olduğu müddetçe, hiçbir kadına hiçbir şekilde dayatılmadığı müddetçe biz kadınlara bu hayat tarzını tercih edebilme özgürlüğü verilmeli bence. Bu özgürlüğü en başta kadınlar, kadınlara vermeli bana kalırsa.

Bir kadının dostluğu, menfaatsizce arkadaşlığı, işbirliği, rekabetsizce yoldaşlığı , o kadar da korkutucu değilmiş.

Sevgiler, saygılar.
 
Sorumu atladınız zannedersem ama sorun değil. Allah ömrünüzü bereketlendirsin mutluluğunuz daim olsun :)
 
Geri
Üst