2014 Yılbaşı Eldiven Modeli(Açıklamalı)

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
2014 Yılbaşı Eldiven Modeli(Açıklamalı)
eldiven modelleri, örgü eldiven modelleri, tığ işi eldiven modelleri

2014 Yılına kendi ördüğünüz ve tek parmaktan oluşan örgü eldivenle karşılamaya ne dersiniz?

Hamarat hanımların zorlanmıyacağını düşündüğüm çok kullanışlı ve şirin tığ işinden yapılan yılbaşı eldiven modeli ve açıklamalı yapılışı sizlerle;)

eldiven2-165x300.jpg
eldiven3-177x300.jpg
eldiven4-300x225.jpg
ELDiVEN-168x300.jpg

Yapılışı :

eldivenimiz için orta kalınlıkta ip ve 3.5 numara tığkullanılır.

Beyaz yün ile dört zincir çekilip, kapatılır.Araya birer zincir çekilerek oniki tane 2li trabzan yapılır.İkinci ıraya çıkmak için üç zincir çekilir.Heryuvaya 2şer tane i2li trabzan yapılır.üçüncü sırada kırmızı yünegeçilir.Biryuvaya bir, bir yuvaya ikitane ikili trabzanyapılır.Üstsıraya çıkmak için üç zincir çekilir.Yinebir yuvaya 1, bir yuvaya 2 tane ikili trabzanyapılır.Bu şekilde altı adet motif örülecektir.

Öncelikle 1.ci ve 2.ci motif, beyazkısmı üstte ve altakalacak şekilde çevresinin yarısındanfazlası dikilerek tıutturulur.

3cü ve 4cü motifler, beyaz kısmısağda ve solda alacak şekilde üstten vealltan dikilir.

5ci ve 6cı motif beyaz kısmıüste ve altta kalacakşekilde iki yandandikilerek tutturulur.Üst kısımdan elingireceği boşluk, alt kısımdanda alttaki motife dikilecek boşlukoluşturulur.
Altı parçadan bir Yeni Yıl eldiveni yapılışı (anlatımlı)



Üstteki ve alttaki motifler, ortadakimotife dikilerektutturulur.1. ve 2i.motifler, 3. ve 4. motife tutturulurken parmakboşluğu bırakılır.Parmak boşluğubırakılan yere sekiz sıra sıkiğne örülür.Sonraki2 sırada aralardan kesilerek, 2 ilmeğe düşürülür ve parmak yeri oluşturulur….

 
Geri
Üst