2015 Aşılama ve tüp bebek fiyatları

Uzman SühaN

Administrator
2015 Aşılama ve tüp bebek fiyatları
Zaten uzun yıllardır tedavi peşinde koşmaktan harcan büyük kaynaklar, tüketilmiş dost kredileri, ve son noktada karşı karşıya gelinen pahalı tedavi yöntemlerinden olan aşılama ve tüp bebek tedavi sürecindeki stresinizi artıran en önemli etmenlerden biridir.
Ülkemiz gerçeklerine ve sağlık harcamalarına göre oldukça pahalı olan bu yöntemlerin mali yönünü karşılayamamakta tedaviyi ertelemeye yada yaptırmamaya neden olmaktadır. Bir de bu yöntemlerin %100 başarılı olamaması; en iyi olasılıkla %50-60 civarında olması, her tekrarlanan tedavi durumunda tekrar ortya çıkan maddi tablo tıbbi yardıma ihtiyacı olanları kara kara düşündürebilmekte ve belkide tedavi sonrası hayat kalitelerini ciddi etkilemektedir.

t.jpg


Sadece tedavi maliyeti değil ilaç maliyeti de pahalıdır. Sosyal Güvenlik kurumu kendi belirlediği kriterler çerçevesinde 2 siklus için destek veriyor olsada devletin karşıladığı maliyet kısmı çeşitli kısıtlamalar ile birlikte olabilmekte, yine de ciddi bir katkı payı gerektirmekte ve bu devlet desteğine ulaşmakta kolay olamamaktadır.
Bu nedenle çiftler bu noktada da iyi bir planlama yapmalı ve her yönü ile konuyu düşünmelidir.


Tüp Bebek Uygulama Ücretleri

Tüp Bebek Uygulama ÜcretiTüp bebek uygulama ücretleri 3500 - 4000 TL. + ilaç bedelidir. İlaç bedeli hastalara ve uygulanan protokole göre değişmekte olup 700 TL. ile 1250 TL. arasında değişmektedir. Uygulama ücreti uygulama süresince yapılan tüm muayene tetkik ve müdahaleleri kapsamaktadır.
Tedaviye başlamadan önce yapılması gereken serolojik tetkikler ve gereğinde istenebilen TSH Prolaktin testosteron gibi hormonal tetkikler tüp bebek ücreti içerisinde olmayıp çiftler tarafından ayrıca devlet hastaneleri yada özel laboraturlarda yaptırılabilir.
Aşılama ücreti
Aşılama ücretleri özel merkezlerde 500-750 TL. + ilaçlar şeklinde uygulanmaktadır. İlaç bedeli uygulanan ilaç dozu, günü ve çeşidine göre 300 TL. - 500 TL. arasında değişmektedir.
RİSK PAYLAŞIMI
Tüp Bebek uygulamasına ihtiyaç duyan hastaların başarı şansı bazı faktörlere göre değişiklik gösterir.
Başarı şansını artıran bu faktörler:
1) Hastanın yaşının 35 in altında olması
2) Adetin 2-3. Günü bakılan FSH değerinin 8.5 in altında olması
3) En az 1 milyon canlı, Kruger kriterlerine göre yapısal değerlendirmesi % 4 ün üstünde ve %50 ileri hızlı hareketli sperm bulunması
4) Rahim içi ve kas tabakasında myom , polip , septum gibi yapıların olmaması
5) 2 cm nin üzerinde endometriozis kisti bulunmaması
6) Daha önceden 2 den fazla başarısız IVF denemesi olmaması
7) Hiper-hipo tiroidi, prolaktin yüksekliği olmamasıdır
Tüp Bebek Uygulama ÜcretiÖzellikle genç polikistik over hastaları, sperm sayısı azlığına bağlı erkek infertilitesi hastaları, tüplerdeki tıkanıklığa bağlı tüp bebek endikasyonu konulan hastalardan ilk ya da ikinci denemesini yaptıracak olanlar bu kriterleri taşıyabilecek çiftlerden bazılarıdır.
Bu çiftlerde tüp bebek denemesinin maddi yükü çiftlerin tedaviye erişebilirliğini etkilemekte, başarısızlık durumunda manevi riskin yanında yüklenilen bu maddi yükün tamamen boşa gidecek olması duygusu stresi daha da artırmakta ; buda tıbbi başarıyı çoğu zaman direkt etkilemektedir.
Tüp bebek merkezi ve hekimleri açısından da konuya bakıldığında bu tür başarı şansı yüksek hastalara uygulama yapmak merkez- hekim başarısı açısından da özel bir önem taşımakta ve bir açıdan da avantaj teşkil etmektedir. Laboratuar başarıları standardı karşılayan ve güvenen ekipler bu tür çiftlerdeki başarı şansı açısından başarı konusunda endişe duymamaktadır.Bu nedenle IVF uygulaması gerçekleştirecek hekimler yada merkezler riskin paylaşımı konusunda daha toleranslı olabilirler.
 
Geri
Üst