Anksiyete Tedavisinde Bitkisel Tedavinin Önemi

T

TİTAN

Forum Okuru
Anksiyete Tedavisinde Bitkisel Tedavinin Önemi
Anksiyete Tedavisi Bitkisel İlaçlar
Depresyonun bitkilerle tedavisi
Anksiyete Bitkisel Tedavi



Anksiyete tedavisi için uygulanabilecek bitkisel tedavileri sizlerle paylaşıyoruz melekler :)

anksiyete-3b8.jpg



Herkesin zaman zaman efkarlandığını söylemeye gerek yok.Bununla birlikte, depresyon şiddetini hiçbir şekilde yitirmeyen ciddi bir bozukluktur. Eğer depresyon haliniz sürekliyse, tedavisi için bir doktora başvurmanız gerekir. Bu arada, size yaran olacak bazı bitkiler de mevcuttur.

Anksiyete Tedavisi ve Yaygın Anksiyete Bozukluğu Tedavisi İçin Bitkisel Öneriler. Anksiyete rahatsızlığında anksiyete ile birlikte görülen rahatsız edici hisleri yatıştırma durumunda doğal bitkisel ilaçların kullanımı az değildir.

Anksiyete rahatsızlığı çoğu batı ülkesindeki en yaygın ruh sağlığı meselesidir ve anksiyetede bitkisel ilaç kullanımı son zamanlarda çok dikkat çekmektedir.

Anksiyete rahatsızlığında daha az yan etki göstermeye meyilli olan bitkisel tedaviler, bağımlılık yapmaya daha az yatkındır ve tedavide yararlı etkileri bulunmaktadır.

Mayıs papatyası (Chamomilla recutita)

Sinir sistemi üzerin yatıştırıcı etkisi vardır. Amerika’da yapılan ve sonuçları Journal of Clinical Psychopharmacology dergisinde yayınlanan araştırma sonucuna göre standardize edilmiş papatya özütünün hafif – orta derecedeki endişe ve huzursuzluk durumlarında yararlı olabileceğine dair deneysel veriler saptanmıştır.

Burada dikkat edilmesi gereken husus kullanılan bitkinin chamomilla recutita yani mayıs papatyası olmasıdır. Çünkü aktarlarda mayıs papatyası olarak papatya benzeri bitkiler satılmaktadır ve de bunların zehirli olma ihtimalleri bulunmaktadır.


Melisa Bitkisi

Melisa bitkisi özü hafif depresyon ve stresde kullanılan bir bitkidir. Sinir sistemini gevşetici ve uykuyu kolaylaştırıcı etkisi bulunmaktadır.


Şerbetçi Otu (Humulus lupulus)

Esas olarak bu bitkisel ilaç bir yatıştırıcıdır ve sık sık uykusuzluk ve sinirsel gerilimi tedavi etmede tesirini arttırmak için çarkıfelek bitkisi ile bir araya getirilir.

Son zamanlarda yapılan bir Alman araştırması benzodiazepine bir alternatif olarak, şerbetçi otunun ve kedi otunun geçerli bir alternatif sağladığı sonucuna vardı. Alman Sağlık Bakanlığının bitkisel preparatların hazırlanması ve ruhsatlandırılmasından sorumlu E Komisyonu uykusuzluk için şerbetçiotunun kullanımına onay vermiştir.

Sarı Kantaron (Hypericum perforatum)

Sarı Kantaron depresyon ve anksiyete gibi sorunlarda kullanılmaktadır.

Bu antidepresan bitkisinin hafif etkisi, tüm tıbbi bitkilerin en popülerlerinden biri olmasını doğuruyor ve anksiyete tedavisi üzerinde düşünüldüğünde en güvenilir bitkidir. Sarı Kantaron hafif bir sakinleştirici olmanın fazladan bir yararına sahiptir ve uykusuzluk tedavisinde yardımcı olabilir.

Çarkıfelek (Passiflora incarnata)

Çarkıfelek bitkisi uyku proplemleri, sinirlilik ve yaygın anksiyete bozukluğu sorunlarında kullanılmaktadır.

Çarkıfelek sinir sistemi üzerinde yatıştırıcı bir etkiye sahiptir ve özellikle anksiyete ve uykusuzluk için önerilir. Anksiyete tedavisinde alışkanlık yapmayan şekliyle bilinir. Bu bitkisel ilaç tesirinde büyük ölçüde ılımlıdır ve valerian kullanmadan önce anksiyete ile birleşmişmiş uykusuzluk için düşünülmelidir.

Bu bitkinin 400 farklı çeşidi olmakla beraber kullanılan tür Passiflora incarnatadır. İlaç hammaddesi olarak kullanılmaktadır. Tedaviye yönelik bu tür kullanılır. Diğer çeşitleri yetersiz veya etkisizdir.

Tablet ve şurup olarak eczanelerde satılmaktadır.

Çarkıfelek tek olarak kullanıldığı gibi şerbetçiotu, kediotu ve mayıs papatyası gibi bitkilerle kombine edilmiş ürünler de mevcuttur.
 
Geri
Üst