Bebek Beklerken

ms_enemy

Yeni Üye
Üye
Bebek Beklerken
bebek beklerken bebek yatak sepetleri beklerken alışveriş
Bebek Beklerken

Gebelik süreciyle birlikte ailelerde telaşlı hazırlıklar da başlar.Gelecek bebeğin giysileri, yatağı ve odası, diğer gereksinimleri hazırlanmaya başlanır. Bu yazımızda, bebek alışverişi için anne baba adaylarına bazı ipuçları vereceğiz. Elbette, bazı malzemeler bebek doğduktan sonra o zamanki koşullara göre temin edilebilir. Ancak, ilk haftaların yoğun ve yorucu geçeceğini düşünerek temel hazırlıkları tamamlamak tercih edilmelidir.
Bebek Giysileri

giysiler.jpg
Bebeğe giysi alırken, ilk aylarda hızla büyüyeceğini göz önünde tutarak çok sayıda küçük boy giysi almamakta yarar vardır. İlk günler için birkaç parçayla yetinip 3-6 aya göre olanlardan daha fazla almak uygun olacaktır. Bir diğer önemli nokta da, bebeğin güvenliği açısından düğme, uzun bağcık, kurdele gibi aksesuarlardan kaçınmaktır. Pamuklu giysileri tercih etmek uygun olacaktır.
Bebeğe gerekecek temel giysiler:
Pamuklu badi ve zıbın türü iç giysileri - Çok sık kirleneceği için çok sayıda alınması iyi olur .
Tulumlar
Pijama takımları
Patik, çorap
Eldiven - Bebeğin tırnakları kesildikten sonra, evde eldiven giymesini önermiyoruz. Özellikle emme sırasında anneye dokunması gereklidir . Ancak kış için, ev dışında kullanmak üzere birkaç eldiven alınabilir.
Şapka
Kapüşonlu mont, hırka Bebek Odası

yatak.jpg
Bebek yatağı- Sağlığa zararlı boyalar içermeyen, yüksekliği ayarlanabilen, parmaklıkları arasına bebeğin sıkışmayacağı şekilde bir yatak uygun olacaktır. Bebek büyüyünce de kullanmak istenirse, büyük çocuk yatağına dönebilen modeller tercih edilmelidir. İlk haftalar için, basit bir beşik veya sepet bile kullanışlı olabilir.
Birkaç battaniye
Yatak çarşafları
Şilte - Yatak şiltesi yün olmamalıdır. Bebeğin içine gömüleceği kadar yumuşak olmamalıdır. 1 yaşa kadar yastığa gerek yoktur. Hatta, bebek yatağında aksesuar olarak fazla yastık, tüylü oyuncak bulundurmamak gerekir. Bu tarz eşyalar hem boğulma riski yaratır, hem de alerjilere zemin hazırlayabilirler.
Oda termometresi - Bebeğin odasının sıcaklığını ayarlamak için acemi anne babaya yararlı olacaktır. Genellikle 24 derece dolayında bir sıcaklık uygundur. Bebek Bakımı ve Banyo Malzemeleri

Bakım ürünleri, bebek cildine uygunluğu test edilmiş özel ürünlerden seçilmelidir.
Sabun
Şampuan- Saç ve vücut için kullanılan türler daha pratik olabilir.
Nemlendirici süt veya yağ
Pişik kremi ( alt bakım kremi ) - Pişik kremi diye anılan kremler sanılanın aksine pişik oluşmadan önce koruyucu amaçlı kullanılmalıdırlar. Bu nedenle, bebeğin bakım malzemeleri arasında bulundurulması gereklidir.
Banyo küveti- Bebeği yıkamak için kolaylık sağlayacaktır.
Banyo termometresi- Banyo suyunun sıcaklığını elle de kontrol etmek gerekir, ancak ilk acemilik döneminde bir termometre yararlı olacaktır.
Tırnak makası- Bebek için tırnak makasına ilk günlerde hemen ihtiyaç duyacaksınız, çünkü bebeğin tırnakları çabuk uzar ve elleri eldiven içine hapsetmemek için tırnakları kesmek gerekir.
Saç tarağı ve fırçası
Bebek bezi- Önceden biraz bez depolamak isterseniz, en küçük boyun uzun süre kullanılmayacağını göz önüne almalısınız.
Islak mendiller- Alkol, parfüm içermeyenler tercih edilmelidir. Yenidoğanın cildi çok hassas olduğundan ilk aylarda su ve pamukla alt temizliği tercih edilebilir. Ancak çantada bulunacak ıslak mendiller, özellikle dışarıdayken işinize yarayacak, kendi ellerinizi, bebeğin kusmuğunu silmek için de kullanılabilecektir.
Su geçirmez örtü – Alt değiştirme sırasında kullanmak için gereklidir.
Bebeğin ateşini ölçmek için termometre- Eski civalı modeller tercih edilmemelidir. Bebeği Beslemek İçin Gerekli Malzemeler

Bebeği anne sütüyle besleyecekseniz ( elbette ilk 6 ay sadece anne sütü tercih edilmelidir ) biberon, sterilizör gibi araç gerece ihtiyaç duymayacaksınız. Ancak anne kısa sürede işe dönecekse, süt sağıp depolamak için pompaya ihtiyaç duyacaktır. Anne için de, emzirme sutyeni ve göğüsleri kuru tutmak için göğüs pedleri gerekecektir.
Bebeği Taşımak İçin Gerekli Malzemeler

Malzeme çantası- Bebekle dışarı çıkarken bez, ıslak mendil,yedek giysi ve daha pek çok gerekli eşyayı taşımak için oldukça büyük bir çantaya ihtiyaç duyacaksınız.
koltuk.jpg
Araba koltuğu- Bebeğin otomobilde güvenli yolculuk yapabilmesi için temel bir ihtiyaçtır. Yenidoğan için uygun olan modeller, ayrıca elde taşımaya yarayan bir sepet olarak da işe yararlar. Her zaman arka koltukta, bebek arabanın arkasına dönük şekilde kullanılmalı, uygun şekilde sabitlenmeli, asla hava yastığı olan koltuklarda kullanılmamalıdır.
Bebek taşıyıcısı ( kanguru )- İlk aylarda bebekle yürüyüşe, alışverişe çıkmak için uygundur. Bebek anneye veya babaya yakın olmaktan hoşlanacak, belki de uyuyakalacaktır.
Bebek arabası- Bebek arabalarının basit pusetlerden oldukça gelişmiş modellerine kadar çok çeşidi mevcuttur. Nasıl, nerede kullanacağınızı planlayıp hangisinin işinize en çok yarayacağını belirlemelisiniz.

alıntı
 
Geri
Üst