Boşnak Tatlısı Tarifi
Malzemeler
3 Adet yumartanın sarısı
1 Paket margarin
1 Tutam tuz
Alabildiğince un
1 Paket kabarmatozu
1 Adet yumurtanın sarısı
Hindistancevizi
Antepfıstığı
1 Su bardağı dövülmüş ceviz
1 Tatlı kaşığı tarçın
1 Tatlı kaşığı hindistancevizi
Şerbeti İçin;
3 Su bardağı şeker
2.5 Su bardağı su
Çeyrek limon suyu
devamı aşağıda ...
Hazırlanışı
3 Adet yumartanın sarısı
1 Paket margarin
1 Tutam tuz
Alabildiğince un
1 Paket kabarmatozu
1 Adet yumurtanın sarısı
Hindistancevizi
Antepfıstığı
1 Su bardağı dövülmüş ceviz
1 Tatlı kaşığı tarçın
1 Tatlı kaşığı hindistancevizi
Şerbeti İçin;
3 Su bardağı şeker
2.5 Su bardağı su
Çeyrek limon suyu
devamı aşağıda ...
Hazırlanışı
- Yumurta sarılarını ve eriterek soğuttuğumuz margarini bir kaba alalım bir tutam tuz ilave edelim.
- Elenmiş unu ve 1 paket kabartma tozunu, azar azar ilave edip karıştıralım.
- Kulak memesi yumuşaklığına gelen hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparalım ve avuç içinde yuvarlayarak şekil verelim.
- Şekil verdikten sonra hamuru çok hafif yassılaşltıralım.
- Ceviz, tarçın ve hindistancevizini bir kasede karıştıralım.
- Bu karışımdam yassılaştırdığımız hamurun içine bir miktar koyalım ve kenarlarını bükerek kapatalım.
- Ters çevirerek çok az yağ sürülmüş tepsiye dizelim ve üzerine 1 yumurta sarısını sürelim.
- Önceden ısltılmış 200 dereceli fırında altları ve üstleri pembeleşene dek pişirelim.
- Bu arada şerbet için suyu ve şekeri kaynatalım.
- Ateşten almadan 1 dakika önce çeyrek limon suyunu ilave edelim ve ılınmasını sağlayalım.
- Fırından çıkardığımız tatlıları ılıtalım ve ılık şerbeti üzerine dökelim.
- Tatlıları servis tabağına alalım, üzerine hindistancevizi ve antepfıstığı serperek servis yapalım