M
Misafir
Forum Okuru
Çilekli Gönlü Ferah Tarifi Resimli yapılışı meleklere özel
Resimli Çilekli Gönlü Ferah Tarifi
Çilekli Gönlü Ferah Nasıl Yapılır
Çilek sever misiniz, bilmiyorum ama eminim çileğin faydaları hakkında bilginiz olsaydı çoık severdiniz Ben de çilek severler için ve tabi ki kendim için de bu yazımızda çilekli gönlü ferah tarifi sunmak istiyor ve değişik lezzetler arayan tüm arkadaşlarıma işte çilekli gönlü ferah yapılışı burada diyorum!
Çilekli Gönlü Ferah İçin Malzemeler:
1 p.kızarmış ekmek
1 su bardağı toz Şeker
1 su bardağı su
Kreması için:
4 su bardağı süt
2 Çorba kaşığı un
1 Çorba kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
1 su bardağı toz Şeker
1 tatlı kaşığı Vanilya
Krem şantisi için:
1 poşet kremşanti
yarım kg.çilek
Çilekli Gönlü Ferah Yapılışı:
Tatlının kreması için; tencereye malzemeleri alarak göz göz olana kadar pişirin. Diğer taraftan karameli hazırlamak için1 su bardağı toz şekeri tavaya alın. Rengi kararınca üzerine 1 su bardağı su ilave edin. Şeker kendini bırakıncaya kadar kaynatın.
Karamelin ilk sıcaklığı çıkınca bir fırın kabına dizilmiş olan kızarmış ekmeklerin üzerine gezdirerek iyice ıslanmasını sağlayın. Daha sonra üzerine çilek püresi yayın. püreden hemen sonra hazırlamış olduğunuz muhallebiyi de yayın ve üzerini köpürtülmüş krem şanti ile sıvayın. En son üzerini çilek ile süsleyerek birkaç saat dolapta beklettikten sonra servis edin.
Çilekli Gönlü Ferah Nasıl Yapılır
Çilek sever misiniz, bilmiyorum ama eminim çileğin faydaları hakkında bilginiz olsaydı çoık severdiniz Ben de çilek severler için ve tabi ki kendim için de bu yazımızda çilekli gönlü ferah tarifi sunmak istiyor ve değişik lezzetler arayan tüm arkadaşlarıma işte çilekli gönlü ferah yapılışı burada diyorum!
Çilekli Gönlü Ferah İçin Malzemeler:
1 p.kızarmış ekmek
1 su bardağı toz Şeker
1 su bardağı su
Kreması için:
4 su bardağı süt
2 Çorba kaşığı un
1 Çorba kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
1 su bardağı toz Şeker
1 tatlı kaşığı Vanilya
Krem şantisi için:
1 poşet kremşanti
yarım kg.çilek
Çilekli Gönlü Ferah Yapılışı:
Tatlının kreması için; tencereye malzemeleri alarak göz göz olana kadar pişirin. Diğer taraftan karameli hazırlamak için1 su bardağı toz şekeri tavaya alın. Rengi kararınca üzerine 1 su bardağı su ilave edin. Şeker kendini bırakıncaya kadar kaynatın.
Karamelin ilk sıcaklığı çıkınca bir fırın kabına dizilmiş olan kızarmış ekmeklerin üzerine gezdirerek iyice ıslanmasını sağlayın. Daha sonra üzerine çilek püresi yayın. püreden hemen sonra hazırlamış olduğunuz muhallebiyi de yayın ve üzerini köpürtülmüş krem şanti ile sıvayın. En son üzerini çilek ile süsleyerek birkaç saat dolapta beklettikten sonra servis edin.