Discuss Balığı

solenzara

Yeni Üye
Üye
Discuss Balığı
discuss balı nasıldır rengi özellikleri nelerdir nerde yaşarlar oluşumları hakkında genel bilgiler burda melekler
Görünüş:
Gösterişleriyle akvaryum balıklarının kralı sayılan diskuslar disk şeklindedirler. Vücutlarındaki gözle kuyruk arasındaki 9 adet koyu renkli dikey çizginin yanında mavi, kırmızı veya yeşil olabilen dalgalı desenleri vardır. Seçici üretim yöntemleriyle çeşitli biçim ve renklerde ırklar türetilmiştir.


Blue-discus,-Symphysodon-aequifasciatus-with-color-variation-36.jpg



Cinsiyet ayrımı:
Cinsiyetler arasında belirgin bir görünüş farkı yoktur. En kolayı üreme dönemlerinde ortaya çıkan üreme tüplerini gözlemektir. Erkeğin sperm tüpü ince ve sivri uçlu, dişinin yumurtlama tüpü ise kalın ve yuvarlak uçludur. Erkeklerin kafalarındaki ve yüzgeçlerindeki mavi desenlerin dişilere göre daha belirgin olduğu söylenir.

Doğal ortamı:
Güney Amerika'daki Amazon nehir sisteminin daha çok asitli kahverengi suları; RioTrombetas'la Rio Negro arasında kalan bölge. Çoğunlukla erimiş minerallerce fakir ve asitli tipik kahverengi su ortamlarında yaşarlar. Bu ortamlarda pH 5,0 - 6,5 arası, toplam sertlik GH ve bikarbonat sertliği KH ise herzaman için 1°nin altındadır. Daha çok akıntının az olduğu, aralarında saklanabilecekleri kütük, dal ve köklerin bol bulunduğu nehir kollarını tercih ederler. Teritoryal oldukları üreme zamanları dışında çiftler halinde değil, nüfusu 50 bireye varabilen gruplar halinde dolaşırlar.

Beslenme:
Sağlıklı gelişme için çok yönlü beslenme şarttır. Diskuslar için hazırlanmış özel kuru yemlerin yanında mutlaka canlı yemler de verilmelidir. En sağlıklı canlı yem yavru ve yetişkin tatlı su karidesleridir(artemia). Evde üretilmiş beyaz kurtlar da verilebilir. Tubifex kurtları kesinlikle verilmemelidir; çoğunlukla kirli ortamlardan elde edildikleri için hastalık taşıma riskleri yüksektir. Kıyılmış solucan, karides, midye, yengeç ve morina balığı eti de verilebilir. Bazı disk balığı yetiştiricileri ince kıyılmış sığır kalbi veya ciğerine birkaç malzeme daha ekleyerek ve vitamin katkısı yaparak balıklarına verirler.


(alıntıdır)
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Benzer Diğer Konularımız !

Geri
Üst