TİTAN
*Melekler Mekanı*
Dondurmamanız Gereken Besinler
derin dondurucuya neler konulur, hangi gıdalar dondurulur, donrurulan gıdalar
Sevgili melekler, yaz sonuna doğru kışlık gıdalarımızı hazırladık, bir kısmını konserve yaptık, bir kısmını derin donduruculara doldurduk. Bunları yaparken gıdaların nasıl dondurulacağını bilmemiz, ona göre hareket etmmeiz sağlığımız açısından sonderece önemlidir. Bir de dondurulamayan gıdalar vardır. Bunları da bilmekte fayda var..
Sevgili melekler, yaz sonuna doğru kışlık gıdalarımızı hazırladık, bir kısmını konserve yaptık, bir kısmını derin donduruculara doldurduk. Bunları yaparken gıdaların nasıl dondurulacağını bilmemiz, ona göre hareket etmmeiz sağlığımız açısından sonderece önemlidir. Bir de dondurulamayan gıdalar vardır. Bunları da bilmekte fayda var..
Bazı besinler dondurulmaya uygun değildir. Muz, taze domates, kıvırcık, kereviz, mayonez, haşlanmış katı yumurta, ekşi krema, çırpılmamış krema, taze patates, haşlanmamış sebzeler ve bunları içeren karışımlar. Bu tür besinler dondurma işlemi mikrobiyolojik kaliteden ziyade, yeme kalitelerini etkilemektedir.
Sebzelerin dondurulmuş halde depolama sürelerini uzatmak için haşlayın. Haşlama, besinlerin suyun içinde 1-3 dakika arasında kaynatılması ve hemen soğuk suyun içinde pişirme işleminin durdurulması için soğutulması işlemidir. Suyunu süzdükten sonra, hava geçirmeyen plastik torbaların içine koyarak dondurucuya yerleştirin.