Etli Kuru Patlıcan Dolması Nefis Bir Tarif !

T

TİTAN

Forum Okuru
Etli Kuru Patlıcan Dolması nasıl yapılır
Etli Kuru Patlıcan Dolması yapılışı



Güneydoğu Anadolu biölgemize özgü muhteşem bir dolma tarifi ile karşınızdayız melekler :) Bol acılı denemenizi tavsiye ettiğimiz kuru patlıcan dolması ufak tefek farklılıklarla pişiriliyor ancak hepsinin de tadı çok güzel. Siz de bu dneyimi yaşamak istiyorsanız işte etli kuru patlıcan dolması yapılışı aşağıda :tik:



Bu yemek için gerekli olan malzemeler

300 gr. kıyma
15 adet kuru patlıcan
Yarım bardak kırık pirinç
2 adet kuru soğan
Bol sarımsak
2 yemek kaşığı sumak
1 tatlı kaşığı pul biber
2 yemek kaşığı tereyağı
1 bardak su
4 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Yarım demet maydanoz



Yapılışı

Soğanları dilim dilim doğrayın, bir kabın içine alın ve üzerlerine 1 tatlı kaşığı tuz serperek yoğurun. Soğanlar yumuşadıktan sonra yarım bardak pirinç ilave edin. Pirinçler kırılana kadar yoğurun. Üzerine 1 yemek kaşığı biber salçası, 2 yemek kaşığı domates salçası, 2 yemek kaşığı sumak, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı pul biber, 4 yemek kaşığı sıvıyağ, 2 yemek kaşığı tereyağı ve yarım demet kıyılmış maydanoz ekleyerek yoğurun. Tüm malzemeler birbirine karışınca 300 gr. dana kıyma ve 1 bardak suyu da ilave ederek yoğurun. Karışımı iyice yoğurduktan sonra kuru patlıcanların içine doldurun. Patlıcanları yatay olarak tencereye dizin. Tencereye dolmaların üzerine çıkmayacak kadar su ilave edin. Üzerine bir tatlı kaşığı tuz ekleyin, patlıcanların üzerine bir tabak kapatın ve tencerenin ağzını da kapatarak ocağın üzerine koyun. Orta ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin. Pişen dolmalarınızı ateşten indirin ve servis tabağına alın.

Afiyet olsun.
 
Üst