Evde Nar Ekşisi Yapılışı

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Evde Nar Ekşisi Yapılışı
nar ekşisi nasıl yapılır, nar ekşisi yapılışı, evde nar ekşisi yapımı
Kış aylarının en sağlıklı meyvelerinden biri olan nar meyvesinden faydalanıldığı kadar kabukları ve suyundanda yararlanabiliyor. Sağlık için çok faydalı olan nar ekşisi ise salatalara çok özel bir tat vererek sos olarak kullanılıyor. Piyasada farklı markaların satışa sunduğu nar ekşileri satılmakta...Doğallığı konusun da kararsızlıklar yaşıyorsanız kendi ellerinizle tamamen doğal nar ekşinizi kendiniz yapabilirsiniz. Evde nar ekşisi yapılışını merak edenler için malzemeler ve yapılışı sizlerle birlikte...

nar eksisi.jpg

NAR EKŞİSİ YAPIMI

10 adet narı ayıklayın.

tadını değiştirmemesi için zarını iyice temizleyin.

patates püresi yapmaya yarayan ezici ile narları ezip, suyunu çıkarın ve sırlı toprak bir kaba süzgeç yardımıyla süzdürün.

orta ateşte , reçel suyu kıvamına gelinceye kadar kaynatın. rengi koyulaşıncaya kadar güneşte bekletin.

küçük bir kavanoza alıp , gönül rahatlığıyla bütün salatalarınızda ve yemeklerinizde kullanın.

domates , limon , nar gibi asitli yiyeceklerin pi,şirme sırasında demir veya alüminyum kapların kullanılmaması gerekiyor. bu tarz kaplarda pişirildiğinde tatları bozuluyor. bu sebeptendir ki limon , nar veya domates gibi asitli yiyecekler cam veya sır kaplı toprak kaplarda pişirilmeli...

nar ekişisi de tıpkı nar gibi kuvvet artırıcı özelliğe sahip , bağırsak rahatsızlıklarına iyi geliyor ,burun poliplerinin tedavsinde ve kalp kuvvetlendirmeye yardımcı oluyor.diyabet ve yüksek tansiyonu dengeliyor. dişeti kanamalarına iyi geliyor , ayrıca cilt için de oldukça faydalı.kellik tedavisinde etkili olup , vücut direncini arttırıyor , enerji veriyor ve yorgunluğu gideriyor ,idara sökücü etkisiyle de toksin atımını sağlıyor.

bağırsak parazitlerinin düşmanı olan nar ekişisi , iyi bakterilerin artmasına da yardımcı oluyor. kolesterol ve kan şekerini düzenliyor.
 
Geri
Üst