Gebelikte papatya çayı içilirmi ?

Uzman SühaN

Administrator
Gebelikte papatya çayı içilirmi ?
Hamileyken en sevdiğiniz içeceklerin tadını çıkarmaya güvenle devam edip edemeyeceğinizi merak ediyor musunuz? Burayı okuduğunuza göre cevabınız evettir. Türk toplumu olarak çay ve kahve tüketimini çok severiz. Bazıları tercihini bitki çaylarından yana kullanmaktadır. Bitki çaylarının sayısız faydası vardır ancak her biri doğru ölçüde tüketilmelidir.Bu makalemizde gebelikte papatya çayını tüketmenin güvenli olup olmadığı hakkında bilgiler vereceğiz.


gebelikte papatya çayı.Jpeg




Bitkisel çaylar çeşitli bitki kısımlarından yapılır. Bir bitkinin kökleri, meyveleri ve tohumlarından yapılırlar. Gerçek bitkisel çaylar doğal olarak kafeinsizdir.Papatya çok popüler bir bitkisel çaydır. Papatya çayı, papatya bitkisinin çiçekleri kullanılarak yapılır. Çiçeklerden yapıldığı için hem bedensel hem de zihin için ferahlatıcı ve yatıştırıcı olan hoş, bir aroması vardır. Bitkisel çayların gebelik üzerindeki etkilerine ilişkin bilgiler çok sınırlıdır, ancak çoğu hamilelik uzmanı bazı bitkisel çayların sizin ve bebeğinizin sağlığı için faydalı olduğunu düşünmektedir. Yinede her hangi bir bitki çayı tüketmeden önce doktorunuza danışın.



Hamilelikte Papatya Çayı İçmenin Faydaları Nelerdir?



Uykusuzluk ile savaşır: Hamile kadınlarda uykusuzluk ve huzursuzluk papatya çayı ile etkili bir şekilde tedavi edilebilir. Papatya çayı, anksiyete ve stresle mücadele ederek uykuyu destekler. Ayrıca hafif bir yatıştırıcı özelliği vardır

Sabah hastalıklarını hafifletmeye yardımcı olur : Sabahları mide bulantısı hissine neden olan bulantı, hamilelik sırasında sık görülen bir şikayettir. Papatya çayı mide bulantılarını yatıştırır.

Krampları ve rahatsızlıkları azaltmaya yardımcı olur: Papatya çayın anti-inflamatuar özellikleri hamilelik sırasında mide krampları ve diğer mide rahatsızlıkları ile savaşmaya yardımcı olur

Bağışıklık sistemini güçlendirir : Papatya çayı antioksidan açısından zengindir ve hamilelik sırasında genellikle zayıf hale gelen bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur.

Sindirime yardımcı olur: Hamilelik çok fazla sindirim sorunu yaşadığın bir dönemdir. Papatya çayı kullanmak iştahı arttırmaya ve daha iyi yemeye yardımcı olur. Hazımsızlıkla savaşmana yardımcı olur. Ayrıca vücudunuzda aşırı gaz veya ilgili sorunları gidermek için yardımcı olur

Enfeksiyonlarla savaşmaya yardımcı olur: Girp soğuk algınlığı ve boğaz ağrınız varsa papatya çayı içmeniz bu septomları giderecektir.


Hamilelikte İçme Papatya Çayı Dezavantajları Nelerdir?


Avantajların yanı sıra, önerilen miktarda papatya çayı fazla içmek, bazı yan etkileri de tetikleyebilir. Papatya çayın bazı yan etkileri şunlardır:

Papatya çayı içindeki bazı bileşikler anestezik ilaçlarla reaksiyona girer
Polen alerjisi varsa, özellikle çiçek poleni papatya ailesinden gelirsepapatya çayı tüketmemelisiniz.

Papatya çeşitli sağlık yararları vardır . Anksiyete, uykusuzluk, ateş ve iltihaplanma gibi çeşitli sağlık rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılır.Papatya çayı, güçlü anti-enflamatuar özelliklerinden dolayı hamileliğin herhangi bir aşamasında güvenli değildir . Hamilelik sırasında içilen papatya çayı düşük yapma potansiyeline sahiptir. Emzirme sırasında da önerilmemektedir.

Kan inceltici ilaçlar alırsanız, papatya çayı içmekten kaçınmalısınız. Çünkü papatya çayı kan inceltici özelliklere sahiptir. Papatya çayı antikoagülan ilaçlarla birleştirildiğinde iç kanamaya neden olabilir.

Aşağıdaki durumlarda ilaç alıyorsanız, papatya çayı içmeden önce doktorunuza danışmalısınız.

Sıtma, tüberküloz gibi enfeksiyonlar
astım veya alerjiler
herhangi bir kalp rahatsızlığı
diyabet
kanser
psikiyatrik bozukluk
erektil disfonksiyon
mide ekşimesi
migren baş ağrıları


Hamilelikte Güvensiz Bitkisel Çaylar



Hamile kadınlarda düşüklere neden olan adaçayı ve maydanoz çaylarından sakınınız. Çay yapmak ve içmek, dünya çapında çeşitli kültürlerin ve ülkelerin uyguladığı eski bir ritüel olmuştur. Hamileyken, bu özel aylarda tükettiğiniz yiyecek ve içeceklerin sonuçlarını ve sağlık yararlarını anlamak önemlidir. Bitkisel çaylar kimyasal maddeler içermeyebilir. Bununla birlikte, hamileyken bitkisel çayların içilmesi ile ilişkilendirilebilecek çeşitli sağlık riskleri vardır


Bitkisel çaylar, kalbinizin korunması ve çeşitli ilgili rahatsızlıklardan korunmak için mükemmel olan polifenoller içerir.Ayrıca çeşitli kanser türlerine yakalanma riskinizi azaltmaya yardımcı olabilecek çeşitli antioksidan özellikler içerir.Papatya çayı, çeşitli anti-enflamatuar, anti-spazmodik ve aynı zamanda ev ilaçlarında kullanım için harika olan anti-bakteriyel özellikleri içerir. Hazımsızlıkla mücadele etmenize ve ilgili herhangi bir kramp ve rahatsızlıktan kurtulmanıza yardımcı olabilir .Aynı zamanda vücudunuzdaki fazla gaz veya ilgili şişkinliği gidermeye yardımcı olur, böylece sindirime yardımcı olur.



Papatya çeşitli sağlık, güzellik ve besleyici faydaları olduğu bilinmektedir. Papatya çayı antioksidanları ve antienflamatuar özellikleri bol olan birçok kişi tarafından uykusuzluk için ilaç olarak kullanılmaktadır. Bir fincan papatya çayı da bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur, soğuk algınlığı ve boğaz ağrısı gibi enfeksiyonlarla savaşır, papatya çayın anti-spazmodik özelliği menstruasyon kramplarının giderilmesinde yardımcı olur.

Hamilelik süresince bitkisel çayların içilmesinin güvenliği ile ilgili birkaç çelişkili bilgi vardır. Papatya çayı bir istisna değildir. Bununla birlikte, papatya çayı normal olarak, bazı güvenlik önlemleri takip edildiği ve ılımlı tüketildiğinde gebelikte güvenli olarak kabul edilir.Papatya çayı kafeine sahip değildir. Bu nedenle, kafein tüketiminden endişe duyan hamile kadınlar için güvenlidir. Bununla birlikte, miktarın sınırlanması çok önemlidir. Papatya çayı uykusuzluk için mükemmel bir ilaçtır ve rahatlamanıza yardımcı olur.


Papatya çayı, antienflamatuar maddeler içerir. Bunlar hamilelik sırasında tehlikeli olabilir. Tıbbi geçmişinize, ne kadar tüketeceğinize ve diğer faktörlere bağlıdır.Papatya çayının doğumu tetiklediğini duymuş olabilirsiniz. Ancak şu anda bunu destekleyen herhangi bir tıbbi kanıt bulunmamaktadır.
 
Yararlı bilgiler için çok teşekkür ediyorum sağolun :)
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Geri
Üst