Gül Tatlısı tarifi
Gül Tatlısı
gül tatlısı video gül tatlisi video tatlısı tarifi
Malzemeler
1 Adet yumurta
Alabildiği kadar un
Kızartmak için sıvıyağ
Şerbeti için :
2 Su bardağı su
2 Su bardağı tozşeker
1 Tatlı kaşığı limon suyu
Üzerini süslemek için :
Hindistancevizi
Hazırlanışı
* Önce şerbeti hazırlayın, bunun için ;
* 2 Su bardağı su ve şekeri kaynatın.
* İçine 1 tatlı kaşığı limon suyunu karıştırıp, soğumaya bırakın.
* Hamur için ; yumurta ve alabildiğince unu iyice yoğurun.
* Üzerini nemli bir bezle örtüp, yarım saat dinlendirin.
* Daha sonra merdane ile kalınca bir hamur halinde açın.
* Parmak eninde şeritler kesin.
* Derin bir tavada yağı kızdırın.
* Kestiğiniz şeritleri teker teker bir çatalla ucundan tutup tavaya atın.
* Kızgın yağda çevirerek ve içe doğru sararak kızartın.
* Soğuttuğunuz şerbetin içine atın.
* 10-15 dakika sonra çıkarıp, servis tabağına alın.
* Üzerini hindistancevizi ile süsleyip, servis yapın.
gül tatlısı video gül tatlisi video tatlısı tarifi
Malzemeler
1 Adet yumurta
Alabildiği kadar un
Kızartmak için sıvıyağ
Şerbeti için :
2 Su bardağı su
2 Su bardağı tozşeker
1 Tatlı kaşığı limon suyu
Üzerini süslemek için :
Hindistancevizi
Hazırlanışı
* Önce şerbeti hazırlayın, bunun için ;
* 2 Su bardağı su ve şekeri kaynatın.
* İçine 1 tatlı kaşığı limon suyunu karıştırıp, soğumaya bırakın.
* Hamur için ; yumurta ve alabildiğince unu iyice yoğurun.
* Üzerini nemli bir bezle örtüp, yarım saat dinlendirin.
* Daha sonra merdane ile kalınca bir hamur halinde açın.
* Parmak eninde şeritler kesin.
* Derin bir tavada yağı kızdırın.
* Kestiğiniz şeritleri teker teker bir çatalla ucundan tutup tavaya atın.
* Kızgın yağda çevirerek ve içe doğru sararak kızartın.
* Soğuttuğunuz şerbetin içine atın.
* 10-15 dakika sonra çıkarıp, servis tabağına alın.
* Üzerini hindistancevizi ile süsleyip, servis yapın.