Güvercin parmağı hastalığı nedir nasıl tedavi edilir ?

Uzman SühaN

Administrator
Güvercin parmağı hastalığı nedir nasıl tedavi edilir ?
Çoğu insanın ayakları düz veya dışa doğru ilerliyor. Bununla birlikte, bazı insanlarda ayakları içeriye doğru bakar. Buna güvercin parmağı hastalığı adı verilir. Çocuklarda yetişkinlerden daha sık rastlanır. Nadir durumlarda cerrahi gereklidir. Güvercin parmağı hastalığının nedenleri, belirtileri ve tedavisi hakkında bilgi edinmek için okumaya devam edin.

güvercin parmağı hastalığı.jpg




Çoğu çocuk için güvercin parmakları rahimde gelişir. Uterusta sınırlı alan bazı bebeklerin ayaklarımın ön kısmının içeriye dönmesine neden olan bir pozisyonda büyümeleri anlamına gelir. Bazı durumlarda, güvercin ayak parmakları, yürümeye başlayan çocuk yıllarında bacak kemikleri büyüdükçe ortaya çıkar. Güvercin ayak parmakları çocuğu yürümeye başladığında çoğunlukla ebeveyn tarafından fark edilir ve tipik olarak bir ya da iki ayağın içe dönük pozisyonuyla kendini gösterir. Bu durum her hangi bir ağrıya neden olmaz. Herhangi bir ağrı ya da şişlik doğum ile ilişkiliyse çocuğunuzu bir ortopedik cerrah tarafından değerlendirilmelidir.

Türleri ve Nedenleri

Çoğu güvercin ayak parmağı kas güçsüzlüğünün bir sonucudur. Üç farklı güvercin parmağı türü vardır. Kavisli ayak , bükülmüş içe doğru ayak parmakları tibial torsiyon , femur uyluk kemiğinde dönme .

Güvercin parmağının belirtileri nelerdir?

Semptomların doğumda veya yakın bir zamanda görülmesi kolaydır. Bebeğinizin ayaklarından biri veya her ikisi de istirahat halindeyken içeriye doğru çevrilecektir. Ayağın dış kenarının neredeyse hilal biçiminde kavisli olduğunu fark edebilirsiniz. Çocuğunuz yürümeye başlayıncaya kadar, tibial internal torsiyon belirgin olmayabilir. Ayaklarından birinin veya her ikisinin de her adımda içeriye doğru geldiğini fark edebilirsiniz.

Risk faktörleri var mı?

Bu durum Aileden miras kalmış olabilir. ( Çocukken güvercin parmağı hastalığı olan bir ebeveyn ) Güvercin ayak parmakları ayak veya bacakları etkileyen diğer kemik gelişim koşullarına eşlik edebilir.

Güvercin parmağı hastalığı nasıl teşhis edilir?

İçe geçiş hafif ve neredeyse fark edilebilir. Veya çocuğunuzun yürüyüşünü etkilediği noktada açıkça görülebilir. Doktor çocuğunuzun ayakta durduğunu gözlemleyecek ve yürütecektir. Doktorunuz çocuğunuzun ayaklarının ve bacaklarının görüntülerini almak isteyebilir. Görüntüleme testleri , kemiklerin nasıl hizalanacağını görmek için X-ışınları veya BT taramaları içerebilir . Bir çocuk doktoru çocuğunuzun güvercin parmağı hastalığını nedenini doğru bir şekilde teşhis edebilir. Veya durum şiddetli görünüyorsa, pediatrik ortopedi uzmanı görmeniz gerekebilir.

Hafif ya da orta derecede içine giren vakalarda, çocuklar herhangi bir tedavi almadan sorunu büyütme eğilimindedir. Bu hastalık başka herhangi bir sağlık problemine neden olmaz. Yürüme ve koşma, bir çocuğun spor yapma, dans etme veya diğer faaliyetlerde bulunma kabiliyetine müdahale edebilecek şekilde etkilenebilir. İçe doğru yürüyen çocukların büyük çoğunluğu cerrahi veya herhangi bir müdahale olmaksızın normal, sağlıklı ayaklara ve bacaklara sahip olmaya devam etmektedir. Ameliyat gerektiğinde yüksek başarı oranına sahiptir.

Güvercin parmağı teşhisi bir çocuğun güvercin ayak türüne bağlıdır. Koşulu teşhis etmek için basit bir fizik muayene gerekebilir. Bazı durumlarda, X ışını ve diğer görüntüleme gerekli olabilir. Daha fazla tıbbi müdahale gerekiyorsa, tedavi aşağıdakileri içerebilir:

Kemiklerin veya ayakların konumunu yavaşça düzelten bacaklar için destekler
Ayak şeklini düzelten kalıplar
Güvercin ayaklarına neden olan kemikleri konumlandırmayı düzeltmek için ameliyat
Doktor bacaklara ve kalçaya dikkat eden ilave terapiler önerebilir. Çoğu güvercin parmağı hastalığı zamanla kendiliğinden çözülür, çoğu doktor erken müdahale önermez. Çoğunlukla izleme ve gözlem önermektedirler. Sevgili takipçilerimiz güvercin parmağı hastalığı ile ilgili makalemizi incelediniz. Güvercin parmağı hastalığı ile ilgili sorularınızı ve yorumlarınızı bizlerle bu başlık altından paylaşabilir, sorularınıza en kısa sürede yanıt alabilirsiniz.
 
Geri
Üst