Hardal Soslu Balık

PaSikA

Yeni Üye
Üye
Malzemeler

4 Adet çipura
1 Adet limon suyu
1 Çorba kaşığı sıvıyağ
2 Çorba kaşığı margarin
1 Çorba kaşığı un
1 Su bardağı süt
1 Çay kaşığı hardal
1 Çay kaşığı elma sirkesi
5-6 Dal maydanoz
4 Dilim limon
Tuz, karabiber

Hazırlanışı

* Çipuraların kılçıklarını çıkarıp boyuna ikiye bölerek fileto haline getirin.
* Filetoları yağlı kağıt üzerine dizip, her iki yüzüne sıvıyağ sürün.
* Tuz, karabiber ve limon suyunu ayrı bir yerde karıştırıp balıkların iki yüzeyine de sürün.
* Rulo haline getirip, yağlı kağıt ile sarın.
* Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20-25 dakika pişirin.
* Maydanozu kıkayıp kıyın.
* Margarini eritip, unu ilave ederek pembeleştirin.
* Yavaş yavaş sütü ekleyip sürekli karıştırın.
* Kaynamaya başlayınca ateşi kısın.
* Hardal, elma sirkesi, kıyılmış maydanoz, 1 tutam tuz ve karabiber ilave edip karıştırın.
* 2 dakika daha kaynatıp ateşten alın.
* Balıkları yağlı kağıttan çıkarıp servis tabağına alın.
* Yağlı kağıtlarda biriken pişme suyunu hardallı sosa ilave edin.
* Kısık ateşte karıştırarak birkaç dakika kaynatıp balıkların üzerine dökün.
* Limon dilimleri ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.

NOT : Çipura filetolarını fırın yerine buharda da pişirebilirsiniz.
Aynı yemeği uskumru yada benzeri balıklarla da hazırlamanız mümkün.
 

Benzer Konular


Üst