ilisıra dolması (malatya)
Malatyalı meleklerimiz nasıl bir yemek olduğunu yazabilirler.Daha önce hiç duymadığım ve dolayısıyla da yemediğim bir yemek...
500 gr.cekilmiş et(hindi de olabilir)
2 adet yeşil biber.
2 adet domates
1 adet soğan
3 diş sarmısak
1 demet maydonoz
2 kaşık salca(biber salcası da olacak az miktarda )
sıvı yağ (zeytin yağı)
1 adet yumurta
3 çay bardağı orta bulgur
tuz_ ve kırmızı pulbiber
2 adet kuru patlıcan
ilisıra dolması yemeğinin Hazırlanışı
bulgurun içine çekilmiş etimizi beraberinde doğramış olduğumuz, yeşil biber,domates,soğan sarmısak ları katıyoruz.yumurtamızı içine kırıp;
zeytin yağıile beraber, maydonoz ve patlıcanımızı içine doğruyarak katıyoruz, tuz ve pulbiberimizi de ilave ettikten sonra yoğuruyoruz.
sonra hindi yumurtası büyüklüğü kadar parcalar alıp;tencereye yatay olarak yerleştiriyoruz.
bu işlem bittikten sonra su ilave ediyoruz(5 adet su bardağı su)
pişmesi için ocağa koyarız
not: piştikten sonra üzerine sarmısaklı yoğurt ilave edilebilir.) afiyet olsun
Süre: 30-40
Zorluk: Orta
500 gr.cekilmiş et(hindi de olabilir)
2 adet yeşil biber.
2 adet domates
1 adet soğan
3 diş sarmısak
1 demet maydonoz
2 kaşık salca(biber salcası da olacak az miktarda )
sıvı yağ (zeytin yağı)
1 adet yumurta
3 çay bardağı orta bulgur
tuz_ ve kırmızı pulbiber
2 adet kuru patlıcan
ilisıra dolması yemeğinin Hazırlanışı
bulgurun içine çekilmiş etimizi beraberinde doğramış olduğumuz, yeşil biber,domates,soğan sarmısak ları katıyoruz.yumurtamızı içine kırıp;
zeytin yağıile beraber, maydonoz ve patlıcanımızı içine doğruyarak katıyoruz, tuz ve pulbiberimizi de ilave ettikten sonra yoğuruyoruz.
sonra hindi yumurtası büyüklüğü kadar parcalar alıp;tencereye yatay olarak yerleştiriyoruz.
bu işlem bittikten sonra su ilave ediyoruz(5 adet su bardağı su)
pişmesi için ocağa koyarız
not: piştikten sonra üzerine sarmısaklı yoğurt ilave edilebilir.) afiyet olsun
Süre: 30-40
Zorluk: Orta