Kışın bal kabağı tatlısı vazgeçilmez bir tatlı türüdür.Dilerseniz dilim dilim hazırladığınız bal kabağını fırında üzerine biraz toz şeker gezdirerek pişirebilirsiniz.Dilerseniz aşağıda verceğim tarifte oldupu gibi tencerede lezzetli bir kabak tatlısı yapabilirsiniz..
Öncelikle Kabak Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler;
-1 Kilo Kabak
-2 Su Bardağı Toz Şeker
-1 Çay bardağı su
Kabağı dilimleyin ve kabuklarını soyun daha sonra dilediğiniz boyda kesin bir tencereye koyun dilerseniz yıkayın ama doğramadanönce yıkarsanız daha lezzetli olacaktır.Daha sonra üzerine toz şekeri ilave edin bir kaç saat bekletin bu şekilde ocağa koymadan önce bir çay bardağı su ilave edin ve kısık ataşte pişirin yumaşayıncaya kadar.
Daha sonra güzel bir servis tabağına alın üzerine dilerseniz dövülmüş ceviz ekebilirsiniz dilerseniz hindistan cevizi serpin işte tatlımız hazır Afiyet olsun..
Not;Eğer isterseniz üzerine pekmez dökerek de servis yapabilirsiniz .