Kalamar Izgara

SweetCurse

Yeni Üye
Üye
Malzemeler
- 3 adet tüp kalamar
- Su
- Tuz.
- Servis için soya sosu

Marine için
- 1 şişe soda
- 1 tatlı kaşığı tozşeker
- 1 paket (10 gram) karbonat
- Yarım limonun suyu
- Tuz

Bulamak için
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- Kekik
- Pulbiber

Kalamar Izgara'nın yapılışı
1) Kalamarı iyice yıkayın.
2) Tencereye su, biraz tuz koyun ve kalamarları haşlayın.
3) Haşlanmış kalamarları ortadan keserek parmak uzunluğunda şeritler elde edin.
4) Marine için derin bir kapta soda, toz şeker, limon ve tuzu karıştırın.
5) Kalamarları bu sosun içinde en az 3-4 saat, hatta mümkünse 1 gece bekletin.
6) Yağ, kekik ve pulbiberi bir kapta karıştırın.
7) Sostan aldığınız kalamarları bu karışıma batırıp çıkarın.
8) Kalamarları ızgara yapın.
9) Kalamar piştikten sonra çabuk sertleşeceği için bekletmeden, sıcak bir şekilde, yanında soya sosu ile servis yapın.
 
Üst