N
NDRC - YUSUF
Forum Okuru
MERSİNİN ÖZELİKLERİ NELERDİR ?
Mersin Hakkında Kısa Bilgi; Türkiye’nin Akdeniz bölgesinde bulunan önemli bir liman şehridir. Kıbrıs’a ulaşım için tercih edilen bir şehirdir. Çok fazla sayıda tarihi ören yerleri mevcuttur. Şehirde Liman Sanayi Ve Turizm gelişmesi devam etmektedir. Türkiye’nin 9’uncu Büyük Şehir Belediyesidir. En büyük 2’inci gökdelene de ev sahipliği yapar Mersin. Türkiye’nin Dünyaya açılan kapısı konumunda olan Mersin serbest bölgesi ve limanıyla yerli yabancı bir çok ticaret ve yük gemilerini ağırlar.
Meşhur Yemekleri; Tantuni, Cezerye, Fındık Lahmacun, Kerebici, Fellah Et Haşlama, Etli Buğday Ezmesi, Buğday Çorbas, Fellah İçli Köftesi, Bunbar, Kaşarlı Karides, Döğme, Hamur Çorbası, Fellah Açık Tandır Ekmeği, Sütlaç
Meşhur İçeceği; Şalgam Suyu
Yaygın Tarım Faaliyetleri; Kavun, Karpuz, Buğday, Arpa, Çavdar, Pirinç, Nohut, Mercimek, Pamuk Yer Fıstığı, Susam, Domates, Biber, Patlıcan, Fasulye, Kabak, Bakla, Bamya, Salatalık, Ispanak, Lahana, Marul, Soğan, Karnabahar, Üzüm, Keçi Boynuzu, Zeytin, Nar, Muz, İncir, Erik, Badem, Kayısı
Tarihi Yerleri; Karaduvar, Yumuktepe, Viranşehir, Mersin Müzesi, Gözne Yaylası, Tarsus, Kleopatra Kapısı, Gözlükule Höyüğü, Donuktaş, Eski Hamam-Onur Yazıtı, Altından Geçme, Bac Köprüsü (Justinianus Köprüsü), Roma Yolu
Makam-ı Şerif Camii, Danyal Peygamber Kabri, Eski Hamam (Şahmeran Hamamı), Ulu Cami (Cami-i Nur), Aziz Paul Kuyusu, Aziz Paul Kilisesi, Kırkkaşık Bedesteni, Eshab-ı Kehf (Yedi Uyurlar Mağarası), Tarsus Şelalesi, Tarsus Müzesi, Kubat Paşa Medresesi, Eski Cami (Kilise Camisi), Erdemli, Kızkalesi
Korikos Kalesi, Ayaş, Kanlıdivane, Hellenistik Kule, Bazilikalar, Nekropoller, Silifke, Cennet ve Cehennem, Roma Tapınağı, Tekirambarı Sarnıcı, Silifke Kalesi, Meryemlik (Aya Tekla), Adam Kayalar, Taşköprü, Üç Güzeller Mozayiği, Uzuncaburç, Sütunlu Yol, Zafer Takı, Zeus (Jupiter) Tapınağı, Tyche (Fortuna) Tapınağı, Roma Kapısı, Uzuncaburç Kulesi, Eski Mezarlık, Tokmar Kalesi, Aydıncık, Dört Ayaklı Anıtmezar, Bozyazı, Kilise Burnu, Anamur, Çukurpınar Mağarası, Ala Köprü, Mamure Kalesi, Mut, Alahan Manastırı
Meşhur Yemekleri; Tantuni, Cezerye, Fındık Lahmacun, Kerebici, Fellah Et Haşlama, Etli Buğday Ezmesi, Buğday Çorbas, Fellah İçli Köftesi, Bunbar, Kaşarlı Karides, Döğme, Hamur Çorbası, Fellah Açık Tandır Ekmeği, Sütlaç
Meşhur İçeceği; Şalgam Suyu
Yaygın Tarım Faaliyetleri; Kavun, Karpuz, Buğday, Arpa, Çavdar, Pirinç, Nohut, Mercimek, Pamuk Yer Fıstığı, Susam, Domates, Biber, Patlıcan, Fasulye, Kabak, Bakla, Bamya, Salatalık, Ispanak, Lahana, Marul, Soğan, Karnabahar, Üzüm, Keçi Boynuzu, Zeytin, Nar, Muz, İncir, Erik, Badem, Kayısı
Tarihi Yerleri; Karaduvar, Yumuktepe, Viranşehir, Mersin Müzesi, Gözne Yaylası, Tarsus, Kleopatra Kapısı, Gözlükule Höyüğü, Donuktaş, Eski Hamam-Onur Yazıtı, Altından Geçme, Bac Köprüsü (Justinianus Köprüsü), Roma Yolu
Makam-ı Şerif Camii, Danyal Peygamber Kabri, Eski Hamam (Şahmeran Hamamı), Ulu Cami (Cami-i Nur), Aziz Paul Kuyusu, Aziz Paul Kilisesi, Kırkkaşık Bedesteni, Eshab-ı Kehf (Yedi Uyurlar Mağarası), Tarsus Şelalesi, Tarsus Müzesi, Kubat Paşa Medresesi, Eski Cami (Kilise Camisi), Erdemli, Kızkalesi
Korikos Kalesi, Ayaş, Kanlıdivane, Hellenistik Kule, Bazilikalar, Nekropoller, Silifke, Cennet ve Cehennem, Roma Tapınağı, Tekirambarı Sarnıcı, Silifke Kalesi, Meryemlik (Aya Tekla), Adam Kayalar, Taşköprü, Üç Güzeller Mozayiği, Uzuncaburç, Sütunlu Yol, Zafer Takı, Zeus (Jupiter) Tapınağı, Tyche (Fortuna) Tapınağı, Roma Kapısı, Uzuncaburç Kulesi, Eski Mezarlık, Tokmar Kalesi, Aydıncık, Dört Ayaklı Anıtmezar, Bozyazı, Kilise Burnu, Anamur, Çukurpınar Mağarası, Ala Köprü, Mamure Kalesi, Mut, Alahan Manastırı