M
Misafir
Forum Okuru
Resimli Mengen Pilavı yapılışı
Mengen Pilavı nasıl yapılır
resimli Mengen Pilavı yapılışı
Türk Mutfakları'nın vazgeçilmez ve kurtacırı hatta bana göre en büyük kavalye yemeğidir pilav Sulu ve köfte gibi daha bir çok kuru yemeklere eşlik ediyor ya hani ondan işte kavalye Neyse diyor ve sizlere yeni bir pilav tarifi daha sunuyorum Melek'lerim. Mengen pilavı...
Mengen Pilavı için gerekli malzemeler
2 Su Bardağı Pirinç
3 Çorba Kaşığı Tereyağı
3 Su Bardağı Et Suyu
250 gr Mantar
4-5 Taze Soğan
2 Domates
2 Yeşil Biber
Bir Tutam Tozşeker
Karabiber, Tuz
Yapılışı:
Mantarları ve sivribiberleri ince kıyın. Pirinci yıkayıp süzgece alın.
Bir tencerede yağı eritip önce mantarları sonra da biberleri kavurun. Kıyılmış yeşil soğanı ve pirinci ekleyip kavurmaya devam edin.
Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve tenceredeki malzemeyle birlikte soteleyin.
Et suyu, tozşeker, tuz ve karabiberi de ekleyip 15 dakika kısık ateşte pişirin.
resimli Mengen Pilavı yapılışı
Türk Mutfakları'nın vazgeçilmez ve kurtacırı hatta bana göre en büyük kavalye yemeğidir pilav Sulu ve köfte gibi daha bir çok kuru yemeklere eşlik ediyor ya hani ondan işte kavalye Neyse diyor ve sizlere yeni bir pilav tarifi daha sunuyorum Melek'lerim. Mengen pilavı...
Mengen Pilavı için gerekli malzemeler
2 Su Bardağı Pirinç
3 Çorba Kaşığı Tereyağı
3 Su Bardağı Et Suyu
250 gr Mantar
4-5 Taze Soğan
2 Domates
2 Yeşil Biber
Bir Tutam Tozşeker
Karabiber, Tuz
Yapılışı:
Mantarları ve sivribiberleri ince kıyın. Pirinci yıkayıp süzgece alın.
Bir tencerede yağı eritip önce mantarları sonra da biberleri kavurun. Kıyılmış yeşil soğanı ve pirinci ekleyip kavurmaya devam edin.
Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve tenceredeki malzemeyle birlikte soteleyin.
Et suyu, tozşeker, tuz ve karabiberi de ekleyip 15 dakika kısık ateşte pişirin.