tuzlu simit tuzlu simitler
Malzemeler:
250 gr margarin(oda sıcaklığında yumuşatılmış)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
1 yumurta sarısı
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Susam
Yapılışı:
Bütün malzemeler karıştırılıp kulak memesi yumuşaklığında hamur hazırlanır.Hamurdan küçük parçalar koparılıp simit şekli verilir.Önce yumurtanın beyazına sonra susama batırılır.175 derece ısıtılmış fırında hafif pembeleşene kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN.
Malzemeler:
250 gr margarin(oda sıcaklığında yumuşatılmış)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
1 yumurta sarısı
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Susam
Yapılışı:
Bütün malzemeler karıştırılıp kulak memesi yumuşaklığında hamur hazırlanır.Hamurdan küçük parçalar koparılıp simit şekli verilir.Önce yumurtanın beyazına sonra susama batırılır.175 derece ısıtılmış fırında hafif pembeleşene kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN.
Bu Kategoriye Son Eklenenler
- Evde kahvaltılık börek yapımı 5 dk da hazır
- Krep/Akıtma tarifi.. Kahvaltılık Lezzet
- Tavada Pişen Kolay Pizza Tarifi
- Simit tarifi pratik/garantili Ev yapımı
- Çiğ Börek
- Pastırmalı Sucuklu Gözleme Tarifi
- Krepli İspanyol Böreği Tarifi, Buyrun!
- Kefirli Poğaça Olur mu Demeyin Olmuş :)
- AYSEN ABLANIN FRANSA MUTFAĞINDAN SEÇMELERİ
- Kolay Milföy Pizzası