AYSEN ABLANIN FRANSA MUTFAĞINDAN SEÇMELERİ

  • Konbuyu başlatan Ayse.Feyza
Ayse.Feyza

Ayse.Feyza

Aktif Üye
Üye
EVET ARKADAŞLAR aysen ablamız fransa mutfağının hünerleri bizlerle paylaşacakmış
lütfen beğen butonuna giden eller dert görmesin ablam sevinsin resmini kendisi paylaşsın bana düşen görevi yaptım ben hahaha
:D:D:D:D
 
A

aysen*

Aktif Üye
Üye
ayse icinden bir dua et bende amiiiiiiiiin diyeyim
 
Ayse.Feyza

Ayse.Feyza

Aktif Üye
Üye
tamam ablam şaka yaptım sadece sağlık vede hayırlı sağlıklı salih bi evlat istiyom abla başka ne istiyeyimde rabbim herkesin gönlüne göre versin :(
 
A

aysen*

Aktif Üye
Üye
Ayse.Feyza' Alıntı:
EVET ARKADAŞLAR aysen ablamız fransa mutfağının hünerleri bizlerle paylaşacakmış
lütfen beğen butonuna giden eller dert görmesin ablam sevinsin resmini kendisi paylaşsın bana düşen görevi yaptım ben hahaha
:D:D:D:D
cok iddali oldu ya bildigimuc bes sey iste.haaa kiz ayse bende kendimi uyanik sanirdim topigi sana actirinca puani sen kaptin dimi:huhe:zaten sadmin bana gucendi,puani gorunce mahcup oldum.:utan:
 
Ayse.Feyza

Ayse.Feyza

Aktif Üye
Üye
aysen*' Alıntı:
cok iddali oldu ya bildigimuc bes sey iste.haaa kiz ayse bende kendimi uyanik sanirdim topigi sana actirinca puani sen kaptin dimi:huhe:zaten sadmin bana gucendi,puani gorunce mahcup oldum.:utan:
neyse 3 yada 5 ne farekeder ki olsun hahaha
kız ne uyanıklığı ne saflığı alakası yok okuma ve yazma olduktan sonra gerisine bakma:utan:
ne puanı abla benim haberim yok benim puanım 28 ama bilemem verende saolsun vermeyende :utan:
değilmi sadmin baba hahaha
sana neden gücendi sadmin bey:utan:
 
Asena_Sule

Asena_Sule

Daimi Üye
Üye
parmakalr değil leler çalışsın yaşen abla fransız yemekleri bu kadar uzunmu sürüyor acep gittin gelemdin hahahah
 
A

aysen*

Aktif Üye
Üye
sulem cok hasta oldum grip sirasi bende sanirim .insallah yakinda ,cunku ben deneyip beyenirsem size anlatmayi istiyorum.
 
Asena_Sule

Asena_Sule

Daimi Üye
Üye
aysen*' Alıntı:
sulem cok hasta oldum grip sirasi bende sanirim .insallah yakinda ,cunku ben deneyip beyenirsem size anlatmayi istiyorum.
çok geçmiş olsun ayşen abla inşallah iyileşirsin ben şükür atlattım
 
A

aysen*

Aktif Üye
Üye
arkadaslar ,bugun sizlerle paylasacagim kek tam bir enerji deposu,yaptim cocuklar bayildi ,umarim begenirsiniz​


malzemelerimiz
250 gr bal
100 gr eritilmis tereyagi veya margarin
100 ml (yarim subardagi)sut
2yumurta
birer tatli kasigi toz cencefil,tarcin,karanfil,muskat rendesi,anason tozu
100 gr toz seker (esmer sekerde kullanabilirsiniz)istege gore seker miktarini azaltabilirsiniz
istege gore findik ,ceviz ,badem veya ortaya karisik istediginiz kuruyemis
bir paket vanilya ,bir paket kabartma tozu

bali sicak sutun icinde eritiyoruz,ayri bir kapta yumurta ve sekeri cirpiyoruz.daha sonra azar azrar balli sutu ,erimis yagi karistirip unumuzu ekliyoruz ,vakabartma tozumuzu ,baharatlarimizi da katip cirpiyoruz,enson vanilya ve kuru yemislerimizide koyup bi tur daha karistiriyoruz.un miktari sivilarin aldigi kadar,sevmedigimiz baharatlari cikarabiliriz ancak bu kekin olmassa olmazi tarcin.yaglayip un serpeledigimiz dikdort gen tepsimize doktugumuz keki 170 (6)derecede yaklasik 30,35 dk psiriyoruz,tepside soguttuktan sonra cikardigimiz afiyetle yiyoruz.fransizlar enaz birgun sonra yerler tam kivamini bulmasi icin,bir hafta bile tazeligini koruyabilir.bizim evde tepsiden cikar cikmaz yenir ve ogun biter.tam tadini bulamadik demekki:puhas:
 
çiçekçi kız

çiçekçi kız

Hamiş Melek
Üye
ablacım tarifler resimli olsa daha güzel olur bence :)
 
A

aysen*

Aktif Üye
Üye
aysen*' Alıntı:
arkadaslar ,bugun sizlerle paylasacagim kek tam bir enerji deposu,yaptim cocuklar bayildi ,umarim begenirsiniz​


malzemelerimiz
250 gr bal
100 gr eritilmis tereyagi veya margarin
100 ml (yarim subardagi)sut
2yumurta
birer tatli kasigi toz cencefil,tarcin,karanfil,muskat rendesi,anason tozu
100 gr toz seker (esmer sekerde kullanabilirsiniz)istege gore seker miktarini azaltabilirsiniz
istege gore findik ,ceviz ,badem veya ortaya karisik istediginiz kuruyemis
bir paket vanilya ,bir paket kabartma tozu

bali sicak sutun icinde eritiyoruz,ayri bir kapta yumurta ve sekeri cirpiyoruz.daha sonra azar azrar balli sutu ,erimis yagi karistirip unumuzu ekliyoruz ,vakabartma tozumuzu ,baharatlarimizi da katip cirpiyoruz,enson vanilya ve kuru yemislerimizide koyup bi tur daha karistiriyoruz.un miktari sivilarin aldigi kadar,sevmedigimiz baharatlari cikarabiliriz ancak bu kekin olmassa olmazi tarcin.yaglayip un serpeledigimiz dikdort gen tepsimize doktugumuz keki 170 (6)derecede yaklasik 30,35 dk psiriyoruz,tepside soguttuktan sonra cikardigimiz afiyetle yiyoruz.fransizlar enaz birgun sonra yerler tam kivamini bulmasi icin,bir hafta bile tazeligini koruyabilir.bizim evde tepsiden cikar cikmaz yenir ve ogun biter.tam tadini bulamadik demekki:puhas:
cikmiyo bu foto uffffffffffffffffffff.bana guvenmiyomusunz lo guzel diyom kanitmi istiyorsuuz :puhas:
 
Feblayt

Feblayt

Aktif Üye
Üye
Hayırlı olsun aysen abla yeni tarifleri beliyoruz şöyle milfoy tatlısı fulan frambuazli tart pain chocola bak bekliyorum ver tarifleri
 
Üst