Çardak Kebabi

melegim

Yeni Üye
Üye
Çardak Kebabi
ÇARDAK KEBABIMalzemeler ; 4 kişi için
Önce kuşbaşı eti, soğan, sarmısak, domates, biberle kavurarak pişirin.
Tuz ve tereyağ ekleyin. Suyunu çekince karabiber ve kekik ekleyerek bırakın.
Diğer tarafta unu, yumurtayı ve sütü iyice çırparak pürüzsüz bir krep hamuru yapın. Tuz ekleyin. 15 cm.çapında bir teflon tavayı hafifçe yağlayarak bir kepçe krep hamurundan koyup, iki tarafını kızartın.
Krebi bir kaseye koyarak pişen etlerden iki- üç kaşık içine doldurun. Kasenin dışında kalan krep hamuru ile üstünü kapatıp, krep bohçasını kaseyi ters çevirerek bir tepsiye yerleştirin. Bütün krepleri aynı şekilde tepsiye yerleştirdikten sonra üzerlerine birer dilim kaşar
peyniri koyun. Peynirin üzerine sulandırılmış salça gezdirerek 180 derecelik fırında peynirler eriyene kadar kızartın.
½ Kg Kuşbaşı Kuzu Eti2 adet Kuru Soğan4 diş Sarımsak2 adet Domates3 adet Sivri Biber2/3 su bardağı Süt5 çorba kaşığı Un1 Yumurta1 yemek kaşığı Tereyağ100 gr Kaşar Peyniri1 tatlı kaşığı SalçaTuz, Kara Biber, Kekik
Sıcak Sıcak Servis yapınız..
Afiyet olsun......
 
Geri
Üst