Erzurum Sarmasi
ERZURUM SARMASI
Malzemeler
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
Yarım paket kabartma tozu
1 su bardağı ceviz
Biraz tarçın
Şerbeti İçin
1 Kg şeker
1 Kg su
Yarım limon
Yapılışı
Su, süt, kabartma tozu karıştırılıp alabildiğince un konup yumuşak bir hamur elde edilir. Hamur açılıp içine ceviz ve tarçın serpilir. Rulo yapılıp halka halka kesilerek tepsiye yerleştirilir. Fırında kızartılır. Çıkan hamurlar şerbetle ıslatılıp soğuk olarak servis yapılır.
Malzemeler
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
Yarım paket kabartma tozu
1 su bardağı ceviz
Biraz tarçın
Şerbeti İçin
1 Kg şeker
1 Kg su
Yarım limon
Yapılışı
Su, süt, kabartma tozu karıştırılıp alabildiğince un konup yumuşak bir hamur elde edilir. Hamur açılıp içine ceviz ve tarçın serpilir. Rulo yapılıp halka halka kesilerek tepsiye yerleştirilir. Fırında kızartılır. Çıkan hamurlar şerbetle ıslatılıp soğuk olarak servis yapılır.