BU SENEKI DOGUM YILINDA MENÜSÜ BENDEN OLSUN.
www.oreda.tr.gg
buradan alintidir
ön yemek
Malzemeler:
2 Su Bardağı Süzme Yoğurt
4 Çuha Biber
1 Demet Roka
3 Çorba Kaşığı Tereyağı
2 Diş Sarımsak
Tuz
Hazırlanışı:
Biberleri ve rokayi dograyin.
Roka ve biberi 1 çorba kaşığı tereyağında soteleyin.Dövdüğünüz sarımsağı yoğurda ilave edin.Tuzu ve sotelediğiniz yeşillikleri de yoğurda ekleyerek karıştırın.
Kalan 1 çorba kaşığı tereyağını eriterek hazırladığınız karışımın üzerine dökerek servis yapın.Kizarmis ekmekle servil yapiniz.
------------------------------------------------------------------------------------
Sütlü Domates Çorbası
(6 porsiyon)
İçindekiler Ölçü-miktar
Un 1/2 su bardağı
Margarin veya tereyağı 4 yemek kaşığı
Su (sıcak) 4, 1/2 su bardağı
Domates 3 orta boy
Tuz 2 tatlı kaşığı
Karabiber 1/4 tatlı kaşığı
Yumurta 1 adet
Süt 1 su bardağı
Ekmek (bayat) 2 ince dilim
Yapılışı
Unu ve yağı bir tencereye koy, birkaç kez karıştır, suyu yavaş yavaş ekle, karıştırarak kaynama derecesine getir. Domatesleri yıka, 1 santimetreküp irilikte doğra, kaynayan karışıma kat, tuz koy, 30-35 dakika pişir. Süzgeçten veya blenderden geçir, karabiberi ekle, karıştır, tekrar ateşe koy. Yumurtayı, ayrı bir kapta, sütle iyice çırp, içine sıcak çorbadan birkaç kaşık koyarak ılıt. Süt-yumurta karışımını, tencereye azar azar eklerken, çorbayı sürekli karıştır, kaynayınca ocağı kapat. Diğer yanda ekmeği 1 santimetreküp irilikte doğra ve tepsiye koy, fırında pembe renkte kızart. Çorbayı, üzerine kızarmış ekmek koyarak servis yap.
---------------------------------------------------------------------------------------
sardalyali tavuk
MALZEMELER
4 tavukgöğsü
2 sardalya - salamura
1 demet maydanoz
1 çorba kaşığı limon suyu
2 diş sarmısak
2 küçük soğan
4 çorba kaşığı un
20 gr tereyağı
5 çorba kaşığı zeytinyağı
50 gr kapari
karabiber, tuz
Yapilisi:
Tavuk gögüslerini una bulayıp, yağda her iki tarafını 3-5 dakika orta sıcaklıktaki ateşte kızartın. Maydanozların saplarını ayırın. Sarımsak, maydanoz, soğan, zeytinyağı,Salamura sardalyayi ve kapariyi mutfak robotunda püre haline getirip; tuz, biber ve limon suyu ekleyin.
Tavuk gögüslerini enlemesine dilimleyip üzerlerine hazırladığınız sosu dökün.
İsteğe bağlı olarak, haşlanmış taze sebze ve kızarmış küçük ekmek dilimleriyle servis yapabilirsiniz.
-----------------------------------------------------------------------------------
KAR YAGDI
Malzemeler:
-2 adet yufka
-2 yumurta beyazı
-1 su bardağı ceviz
-2 su bardağı sıvıyağ
Şerbeti İçin
-3 su bardağı toz şeker
-2 su bardağı su
- 2-3 damla limon suyu
Yapılışı:
Yufkaları ikiye bölün. Yumurta beyazlarını iyice çırpın. Yufkalara sürün. Üzerine ince dövülmüş ceviz serpin. Üç parmak kalınlığında sarın. 15-20 cm eninde kesin. Sıvıyağı kızdırıp arkalı önlü kızartın, şeker ve suyu kaynatıp limon suyunu ekleyin. Soğutun. Hamurları sıcak iken şerbet soğukken şerbet içinde biraz bekletip servis tabağına alın
AFIYET OLSUN YENI YASI MUTLULUK GETIRSIN::::::::